Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 11, 2012 17:39 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

We Wrocławiu też nie odpowiadają w terminie. Choć to nie pociesza.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt paź 12, 2012 11:37 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Chyba nie ma takiego miejsca....Jesli jest jakieś miejsce w Polsce gdzie urzędnicy odpowiadaja w ustawowo przewidzianym terminie, może ktos napisze? Z czystej ciekawości dowiedziałąbym się gdzie jest ten "wyjątek potwierdzający regułę" :P .
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt paź 12, 2012 12:34 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

mgj pisze:Chyba nie ma takiego miejsca....Jesli jest jakieś miejsce w Polsce gdzie urzędnicy odpowiadaja w ustawowo przewidzianym terminie, może ktos napisze? Z czystej ciekawości dowiedziałąbym się gdzie jest ten "wyjątek potwierdzający regułę" :P .

W Warszawie raczej odpowiadają w terminie. Przynajmniej w samorządach, bo wojewoda to już niekoniecznie.
Oczywiście to tylko moje doświadczenia i tylko z jednego profilu (architektura i zagospodarowanie przestrzenne).
Teraz urzędnicy mogą ponieść odpowiedzialność za przekroczenie terminu - zdaje się, że także materialną. Gdy w grę wchodzą utracone korzyści, to mogą ryzykować nawet sporo. Ale to od niedawna chyba wprowadzono, max 2 lata.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt paź 12, 2012 13:19 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

To moze teraz się polepszy nieco z terminowościa odpowiedzi. Ja mam własne doswiadczenia (nienajlepsze) w tej materii, ale sprzed kilku lat.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt paź 12, 2012 15:17 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Zobaczymy jak teraz odpowiedzą ale dopiero zaniose w poniedziałek bo córa musi mi zgrać ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob paź 13, 2012 17:57 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

ja juz tyle razy dostałam w "banbuko"w sprawie dzieci :!: ,ze wcale się nie dziwie ,że nie odpowiadaja.uRZĄD MA OBOWIAZEK ODPOWIEDZIEC OD RAZU,NIE PÓŹNIEJ NIZ 30 DNI,ALE MOGA ZROBIC TAK,ZE NAPISZE,IZ SPRAWA JEST TRUDNA I MUSIELI SKONSULTOWAC PISMO Z PRAWNIKIEM,WIĘC POTRZEBUJA CZASU.mOZECIE ZASKARZYC TYLKO FAKT,ZE NIE ODPOWIEDZIELI W TRYBIE USTAWOWYM"TAK-NIE"

My od stycznia czekaliśmy 4 miesiące :roll:A w sprawie zwierzat to nawet nie skomentuje,bo mi straszna "łaskę"zrobili,ze dali transport na sterylki 4 suk po zmarłym,ale wczesniej musieli się UPEWNIĆ,czy na pewno nie musza zapłacic za sterylki suczek.O kotach nie wspomne,bo" koty maja myszy i ptaki do jedzenia"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 13, 2012 18:30 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

BOZENAZWISNIEWA pisze:ja juz tyle razy dostałam w "banbuko"w sprawie dzieci :!: ,ze wcale się nie dziwie ,że nie odpowiadaja.uRZĄD MA OBOWIAZEK ODPOWIEDZIEC OD RAZU,NIE PÓŹNIEJ NIZ 30 DNI,ALE MOGA ZROBIC TAK,ZE NAPISZE,IZ SPRAWA JEST TRUDNA I MUSIELI SKONSULTOWAC PISMO Z PRAWNIKIEM,WIĘC POTRZEBUJA CZASU.mOZECIE ZASKARZYC TYLKO FAKT,ZE NIE ODPOWIEDZIELI W TRYBIE USTAWOWYM"TAK-NIE"

My od stycznia czekaliśmy 4 miesiące :roll:A w sprawie zwierzat to nawet nie skomentuje,bo mi straszna "łaskę"zrobili,ze dali transport na sterylki 4 suk po zmarłym,ale wczesniej musieli się UPEWNIĆ,czy na pewno nie musza zapłacic za sterylki suczek.O kotach nie wspomne,bo" koty maja myszy i ptaki do jedzenia"

Właśnie Bożenko kotów nikt nie traktuje poważnie :(
I dzis się dowiedziałam że na jednym z podwórków przyszła kotka niczyja urodziła młode te młode znów urodziły i jest tam 15 kotów znów wyszły małe wszystkie są dzikie ...Podobno nie raz jakiegoś małego nieżywego znajdą w szopie bo dziurę im wycieli , może też tak być że rodzeństwo się rozmnaża między sobą , ja mówie na drugi rok będziecie mieli 30 kotów ...Ale te koty pana nie mają żal tych zwierzaków co robić idzie zima , na sterylki nie ma :(

lidka02

Post » Sob paź 13, 2012 18:45 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Kotów nie traktują poważnie?A ludzi traktują poważnie?Jaki pan taki kram!I tyle
Elżbieta

Post » Sob paź 13, 2012 18:55 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Ludzie zawsze jakoś mogą sobie coś wykombinować a zwierze co ma zrobić :(

lidka02

Post » Sob paź 20, 2012 12:30 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Czy cos wiadomo w sprawie pisma do gminy, odpowiedzi? Lidko dostarczylas do gminy pismo napisane prze Wiktora?
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob paź 20, 2012 12:37 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Tak po niedzieli w czwartek będzie tydzień.

lidka02

Post » Sob paź 20, 2012 21:49 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Jak do czwartku nie odpowiedzą, to uznamy, że przyjęli Twoje oświadczenie o tym, że jesteś społecznym opiekunem kotów wolno żyjących i napiszemy pismo z prośbą o dofinansowanie.
Zatem szykuj kwity - rachunki, faktury. Kseruj wszystko, co masz z tego roku, a co dotyczy kotów wolno żyjących.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob paź 20, 2012 22:28 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

VVu pisze:Jak do czwartku nie odpowiedzą, to uznamy, że przyjęli Twoje oświadczenie o tym, że jesteś społecznym opiekunem kotów wolno żyjących i napiszemy pismo z prośbą o dofinansowanie.
Zatem szykuj kwity - rachunki, faktury. Kseruj wszystko, co masz z tego roku, a co dotyczy kotów wolno żyjących.

:ryk: dobre :ok:

a ja przyjmuje,że maja P.Lidke w dupie czarnej :ryk:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie paź 21, 2012 11:16 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

Zobaczymy ale ja wiem jedno ze oni mnie poważnie nie traktują , faktury podczepiłam im do pierwszego pisma ....

lidka02

Post » Nie paź 21, 2012 15:10 Re: Pomoc dla lidka02 ze Strzelna

lidka02 pisze:Zobaczymy ale ja wiem jedno ze oni mnie poważnie nie traktują , faktury podczepiłam im do pierwszego pisma ....

Oni w gminach traktuja takich jak my za "nawiedzone",rzepy,weszycieli..osoby jakie znaja prawde o ich "pomaganiu",a własciwie jesteśmy intruzami
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]