KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 25, 2012 21:03 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Klatka-łapka dostarczona do KCh.
Zostawiłam też troszkę otwartej suchej karmy psiej do schronu, neomecynę kupiłam i dałam na zdrową bo akurat tam byłam a na kwarantannie jest jeszcze. Wzięłam 13zł ze skarbonki na dwa małe żwirki, które kupiłam i dosypałam bo podobno nic już nie było ale jednak okazało się, że jeszcze żwirek jakiś jest. Standardowa dostawa żwirku - 2 sztuki benka będzie jutro.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon cze 25, 2012 21:05 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

wezmę dyżur jutro rano.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon cze 25, 2012 21:30 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Alienor pisze:A w ogóle to wielkie dzięki dla Tereni za gościnę - było super :ok: Co prawda następnego dnia obie z młodą byłyśmy śnięte, ale to na pewno wina pogody :mrgreen: .

No Marzenko może u Ciebie i młodej to wina pogody :wink: a u części to chyba "wina" wina :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 25, 2012 21:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

Dzięki dziewczyny :)
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 25.06.-01.07.2012 r.
25.06. pon. rano Marta wie. Beatka
26.06.wt. rano Marta wie. MaraS
27.06. śr. rano Beatka wie Ewa
28.06. czw.rano brak wie. Teresa
29.06. piat rano brak wie. Cookie
30.06. sob. brak wie. brak
01.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

Jutro do domku jedzie mały Rudzik, przy okazji zrobię zastrzyk mamuśce, chyba że Mara zrobisz jej jutro Ty zastrzyk :)

terenia1

Post » Pon cze 25, 2012 21:53 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Jak możesz to zrób jej ten zastrzyk - ja robiłam dziś wieczorem i trochę kotka mnie nie lubi ;p

Mara S

Post » Pon cze 25, 2012 22:08 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Kropeczka13 pisze:Dziewczyny przed użyciem suszarki do rozpalania grila
Obrazek

Fajne dupki :ryk:

terenia1

Post » Wto cze 26, 2012 9:17 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Wczoraj pojechaliśmy na ostateczne zdjęcie szwów, ale Renia jeszcze 3 dni musi być w kubraczku, bo jeszcze coś tam się nie zagoiło dokładnie, dostała taki srebrny opatrunek no i mamy tak właśnie za 3 dni przyjechać :)
Inka już biega bez, wszystko ładnie się zrosło i wygoiło, teraz niech tylko zarośnie bo taka łysa jest hehe :D W kubraczku to był kot idealny :) wzór posłuszeństwa :D a teraz pokazuje swoją naturę :twisted: Chyba ją to wdzianko hamowało przed szaleństwem, bo jednak było troszkę za duże na nią :)
Wczoraj wieczorem jak wróciliśmy od weta (to była dłuuuuga wizyta- wyjechaliśmy z domu o 18:30, a wróciliśmy prawie po 2.5 godziny- ale żeby nie było, w gabinecie byliśmy ok.10 minut i znów na kasę chorych :lol: taka kolejka była) to Inka nawet nie chciała długo być trzymana na rękach, od razu zaczęła gonić Renię i... samą siebie :ryk:
Coś ostatnio Inia kichała, to pojechaliśmy z nią na wizytę, ale zjadają obie Immunodol i już praktycznie jej przeszło :) z tym, że Inka jako lekoman nie ma problemu ze zjedzeniem tabletki, najlepiej zjadłaby też tą od Reni (skoro ona nie chce) :)
Przyszła nam zamówiona waga z Royala :) fajna sprawa :ok:
I tak wygląda odmierzanie porcji:

Renia zaczęła jeść, zanim papu trafiło do misek :)
Obrazek

Tutaj zrelaksowane kociska :)
Obrazek

Tu zaspana Inusława :)
Obrazek
(te bloki takie malutkie :P )

I nasza "diablica" - tak mówią na nią w Lupusie :lol:
(ciekawe czemu... :twisted: ) przecież to takie kochane :1luvu: (jak śpi haha :D żart :) )
Obrazek

To spojrzenie mówi wszystko 8)
Obrazek

W ogóle :) W ostatnim momencie się skapnęliśmy, że Mara była z biało czarnym kiciem też w lecznicy :)

Fajne fotki z imprezy :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Wto cze 26, 2012 9:24 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

edisza pisze:W ogóle :) W ostatnim momencie się skapnęliśmy, że Mara była z biało czarnym kiciem też w lecznicy :)

ano byłam z Sandrą - też mi się wydawało, że znajome twarze ale nie wnikałam bo śpieszyłam się - swoje już wcześniej odczekałam :D

Mara S

Post » Wto cze 26, 2012 9:47 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Po dyżurze:
Emilka i Kamilka zwarte i gotowe czekały na michy, fajnie zjadły i chciały dokładkę. Mniejsza przyszła na głaskanie i jak jej dostawiłam legowisko na półce koło Większej, to bardzo chętnie się tam zadomowiła i już nie siedzi tak wysoko. Za to większa poszła całkiem na dół do drapaka. Myślę, ze one jakoś zaczynają się przyzwyczajac do nowej sytuacji :ok:
Wyniki Ziutka kupy są ok, nic tam nie ma. P. wet mówiła, że te jego zaburzenia trzeba będzie przeleczyc w inny sposób. Trzeba z nim się wybrac do lecznicy.
Ogonek non stop domaga się mojej uwagi i miziania, a ponoc na pozostałych dyżurach chowa się po kątach, dziwadełko, ale strasznie fajne :wink:
Wysmarowałam wszystkich pastą odkłaczającą i na kwarantannie też. Proszę jutro rano powtórzyc, w miarę możliwości.
Może dam razem do boksu Skarpetka II z moimi maluchami, bo szkoda żeby chłopak został sam, a on zdaje się jest zdrowy, może się dogadają.

The Szops

Post » Wto cze 26, 2012 10:30 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Marta a kleszcza maluszkowi wyjęłaś może? Jest jeszcze jedzenie mokre? Mnie się wydaje, że Skarpetek II by rozmiarami pasował bardziej do Franka i Franczeski ale oni zasmarkani :(

Mara S

Post » Wto cze 26, 2012 12:20 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

edisza pisze:
Tu zaspana Inusława :)
Obrazek
(te bloki takie malutkie :P )

I nasza "diablica" - tak mówią na nią w Lupusie :lol:
(ciekawe czemu... :twisted: ) przecież to takie kochane :1luvu: (jak śpi haha :D żart :) )
Obrazek

To spojrzenie mówi wszystko 8)
Obrazek

W ogóle :) W ostatnim momencie się skapnęliśmy, że Mara była z biało czarnym kiciem też w lecznicy :)

Fajne fotki z imprezy :)

Dziękujemy edisza za wiadomości o (naszych) Waszych szczęściarach.Dobrze jest wiedzieć że dziewczynki są zadbane i szczęśliwe :1luvu: Proszę mocno je uścislkać :ok:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto cze 26, 2012 12:35 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Cookie1706 pisze:Wiesiu Ona jest tylko my Jej nie widzimy :1luvu:
JA W TO WIERZE!

Ja też tak myslę że Jadzia właśnie wypełnia to puste miejsce :ok: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 26, 2012 12:45 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Koty wymiziane :lol: śpią :) Renia na łóżku a Inka w posłanku :)
JAK ONE DZISIAJ SZALAŁY 8O skąd tyle energii 8O :lol:
Dostały dwa razy mokre już :D
Wyobraźcie sobie, że jak wzięłam puszkę do ręki, żeby zanieść ją do szafki w pokoju, to Inka tylko zobaczyła tego Gourmeta to ONA MUSI, MUSI bo jest taka GLOOODNAAA, a jadła 2 godziny wcześniej, ale miauki były takie błagające, że Renia też musiała sprawdzić co się dzieje, no i obie mnie namówiły, żeby jeszcze zjeść tą puszkę :)
Reniowe oczy jadły, bo ona tylko tą jakby galaretkę wylizała :D a Inka zjadła swoje + Reni :) :lol:

Pójdę dziś do zoologicznego :) chcę kupić troszkę karmy na wagę dla Chatki, jaką lubią taką "wagową" karmę?
Dla kociąt wziąć coś, czy dla dorosłych? a może coś dla sterylizowanych? doradźcie, bo nie wiem :D

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Wto cze 26, 2012 14:12 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

:D Inka i Reńka są całkiem wyluzowane nawet w tych kubrakach :ok:
Dobra sucha karma zejdzie niezależnie od smaku, a potrzebna jest i dla maluszków i dla dorosłych głodomorów, więc cokolwiek dostaną od "cioci" ediszy, będzie super :ok: :wink:

The Szops

Post » Wto cze 26, 2012 14:16 Re: KOCIA CHATKA coroczna impreza KOCIO-CHATKOWA 23.06.12r.

Mara S pisze:Marta a kleszcza maluszkowi wyjęłaś może? Jest jeszcze jedzenie mokre? Mnie się wydaje, że Skarpetek II by rozmiarami pasował bardziej do Franka i Franczeski ale oni zasmarkani :(

Nie wyjęłam, bo nie doczytałam :oops:
Mokrego jest na kwarantannie jedna puszka Felixa i troszkę dla maluchów, a na zdrowej zdaje się 1 puszka.
Skarpetka na pewno nie możemy dołączyc do Frania i Franczeski :?
"Łazienkowce" rozpoczęły fazę "ognia w du..." :twisted:

The Szops

[poprzednia][następna]