Daj Szansę na życie ! Kot z urazem kręgosłupa pilny DT !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 01, 2012 13:36 Re: Daj Szansę na życie ! Czarnulek błaga o dom ! str 35 !

Jak przyszłam do niej z kolegą, to od razu przykleiła mu się do nóg.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lip 03, 2012 10:09 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

turkawka pisze:A pamiętacie jeszcze Bunię? Ona dalej nie ma ani DT ani DS :( Ciągle siedzi sama w pustym mieszkaniu. Staramy się chodzić do niej dwa razy dziennie, ale co to jest. A Bunia już zdrowa i bardzo spragniona ludzkiego towarzystwa.
Oto jej ostatnie fotki z mojej popołudniowej wizyty:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bunia czeka na domek.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lip 03, 2012 10:25 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Bunię wrzuciłam na FB jakaś Pani się o nią pytała ale do tej pory cisza :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lip 03, 2012 12:21 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

NO WŁAŚNIE :(

bardzo przepraszam Bunię :oops: i Was wszystkich :oops: :cry:
obiecałam DT Buni ale wtedy nie mogłam nawet przypuszczać że sutuacja u mnie potoczy się tak tragicznie.
Umarł nasz ukochany, najsłodszy i najmądrzejszy Smarti i teraz na prawdę boję się dać komukolwiek DT.
Smarti był pięknym, "wypasionym" (nie w znaczeniu dosłownym ) kotem któremu brakowało u nas tylko "ptasiego mleka"...tak sądziliśmy.. a jednak zmutował mu się koronawirus...
-jesteśmy zdania, po rozważeniu całej sytuacji, ze stało się tak na skutek ciągłej, nieuniknionej przy tak dużym DT rotacji kotów, ich lżejszych ale czasem też śmiertelnych chorób jak również nieuniknionego w zw z tym umierania.

Wszystko to działo się "na terytorium" naszego Smartunia i jesteśmy zdania że Smartuś nie wytrzymał tego psuychicznie...

dlatego też, zarówno ze względu na moich pozostałych rezydentów, na pozostające u mnie na wydaniu 22 tymczaski , oraz , co nie mniej ważne, ze względu na samą Bunię, po prostu boimy się kontynuować dalej naszą działalność w dotychczasowym miejscu.
Postanowiliśmy nie przyjmować dalej żanych tymczasów dopóki nie rozwiążemy w pozytywny i pewny spodób, dręczących nas kwestii.

Buniu-bardzo bardzo Cię przepraszam :( :roll:

mam nadzieję że znajdziesz szybko fajny DT lub DS ponieważ zasługujesz na niego jak żadna inna kicia :kotek: :ok:

dla przyszłego DT do czasu znalezienia DS zobowiązujemy się finansować Buni połowę kosztu miesięcznego jedzonka-
(wg. tego ile ja wydaję czyli w kwocie ok. 30 zł/mies)
-przesyłane w formie bardzo dobrej jakości jedzonka od Jus87 na adres DT, na każde kolejne 3 miesiące z góry.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lip 03, 2012 13:24 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

JaEwka pisze:Bunię wrzuciłam na FB jakaś Pani się o nią pytała ale do tej pory cisza :roll:

Szkoda... :cry:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto lip 03, 2012 14:01 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Jestem pewien, że ktokolwiek weźmie Bunię nie będzie żałował. Kocur jest z niej przecudny. Chociaż się nie zapowiadało. Jak ją wzięliśmy ze schroniska wyglądała tragicznie. Była też bardzo wycofana. Dzisiaj jest inna :mrgreen: . Uwielbia pieszczoty. Jest też bardzo grzeczna. Nie zniszczyła ani jednej rzeczy w domu. Nie zaobserwowałem też, żeby gdziekolwiek wbijała pazurki. U weta pokornie poddaje się zabiegom. Widać, że jej to niezbyt pasuje ale nie jest agresywna. Bunia nie umie miauczeć. Wydaje jakieś takie dziwne dźwięki, takie stękanie a jak siedzi w transporterze to gada coś jakby: "ojjjj, ojjjj, ojjj". No i ta jej minka. Tak jakby spod byka patrzyła. Ogólnie jest fajowska. Jedyna jej wada to, że lubi kopać w kuwecie więc w nowym domku wskazana będzie kuweta zabudowana. Cieszę się, że dostała od nas szansę. Do pełni szczęścia brakuje tylko DS....
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Wto lip 03, 2012 14:08 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Za domek dla slicznej i ułożonej Buni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto lip 03, 2012 14:15 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

jimmy_lodolamacz pisze:Kocur jest z niej przecudny

Jak to 8O :ryk: a gdzie te jajka :lol: ?
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 03, 2012 14:19 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Kicia chyba ma już swoje lata, jakaś taka smutnawa z pyszczka :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto lip 03, 2012 14:21 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Bunia ma ok 14 lat. Ale tak jak jimmy piszę jest naprawdę bardzo kochana. Swoje w życiu przeszła więc zasłużyła na domek :ok: gdyby nie Dominik to ona już by dawno w schronisku umarła :(
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 03, 2012 14:38 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

JaEwka pisze:Bunia ma ok 14 lat. Ale tak jak jimmy piszę jest naprawdę bardzo kochana. Swoje w życiu przeszła więc zasłużyła na domek :ok: gdyby nie Dominik to ona już by dawno w schronisku umarła :(

Koniecznie maleńka potrzebuje domku, żeby miała się do kogo wtulić, po miziać. Tak mało ludzi ma zwierzęta, a ich liczba stale rośnie :(
Tak mało ludzi z sercem :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto lip 03, 2012 15:41 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

jimmy_lodolamacz pisze:Bunia nie umie miauczeć.

A właśnie że umie, sama słyszałam :wink:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 03, 2012 16:44 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Gibutkowa pisze:

Przewidziało Ci się ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lip 03, 2012 17:11 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

turkawka pisze:
Gibutkowa pisze:

Przewidziało Ci się ;)

Chyba przesłyszało. :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lip 03, 2012 17:15 Re: Daj Szansę na życie ! Bunia szuka swojego miejsca na zie

Może i umie...ale nigdy przy mnie :mrgreen:
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

[poprzednia][następna]