Milusia wreszcie w swoim domku na Śląsku:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 16, 2012 18:04 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Albo Alyss taka grzeczna bo jak pisze to jej Miliusia pazur na gardle trzyma :roll:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie gru 16, 2012 18:21 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Alyss dawno zagryziona, post pisała Milusia :twisted:

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Nie gru 16, 2012 19:24 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Żartujemy sobie tutaj i dobrze, bo trzeba odreagować, ale tak na poważnie, to zobaczcie jak wiele krzywdy można zrobić kotu.Nie chodzi mi nawet o wywalenie na zewnątrz do budy, ale błędne ocenienie charakteru kota.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 16, 2012 20:35 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Tak poważnie, to cieszę się ogromnie z wielu rzeczy.
Z tego, że udało nam się załatwić sprawę ugodowo i spokojnie...
Dziękuję Alyss za spokój i taktowność.
Rzeczywiście nie warto oderagowywać własnych emocji przez kłótnie na forum.
z tego, że partyzancka ewakuacja została przeprowadzona w tak ekspresowym tempie (może to także pomogło, bo nie było czasu żeby się rozmyśleć, kilka godzin zaledwie na całą oragnizację i decyzję.
z tego, że udał się doskonale łąńcuszek pomocy śiętego Antoniego (a właściwie Franciszka :wink: ), bo w pojedynkę na kociougorze nic się udac nie może... (rymujemy?)
oraz z tego, że Milusia okazała się nie taka straszna jak ją malowali.

Przyjemnie, że jest przyjemnie.
Pozdrawiam cały "łańcuszek" :wink:
oraz Milusię i jej służbę.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie gru 16, 2012 20:46 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Uff odetchnęłam z ulgą - czytałam wpisy Alyss i z każdym następnym obawiałam się , że Milusia coś narozrabiała. Ona chyba odsypia to całe zamieszanie, a może już jest stateczną damą i nabrała manier matrony. Troszkę pojem a potem sjesta.
A tak naprawdę myślę, że spokój i zaangażowanie Alyss Twoje i Twojego brata oczywiście, czyli nieustające zainteresowanie i czas które jej poświęcacie robią swoje. Ona naprawdę zawsze lgnęła do człowieka, pewnie wybierze sobie swojego pana i będzie mu oddana.
Nie wiem jak z Twoimi kocurkami , czy się dogada czy tylko będzie ich tolerować - ale jak pisałaś że Kubuś wszedł do jej pokoju, to myślałam że go pogoni, a ona tylko ostrzegawczo pomruczała. Ale chyba tej granicy na razie lepiej nie przekraczać :)

W ogóle to same dobre wieści, a najlepsze że Milusia zdrowa i apetyt jej dopisuje.
Milusiu nie terroryzuj Alyss, schowaj pazurki :) Ktoś musi zdawać relacje.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pon gru 17, 2012 10:17 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Jak nabroi są plastry w domu, bandaże też się znajdą, w przypadku poważniejszych ran mam bardzo blisko na "urazówkę" :lol:
Milusia siedząc na fotelu i przyglądając się co kto robi, faktycznie wygląda jak matrona, tak dostojnie i pięknie.

Też się zdziwiłam, że nie przegoniła Kuby, przez kilkanaście minut siedzieli razem w pokoju, on na parapecie, a ona na kanapie, oboje spokojni. Skoro nie było tak źle może uda się wypracować przynajmniej rozejm. Jednak to z czasem, wczorajsze spotkanie było nieplanowane, ale nie chciałam podkręcać atmosfery zabierając Kubusia, on ze stoickim spokojem sam się ewakuował. Uzupełnimy szczepienia, odrobaczymy, przebadamy, a potem zaczniemy integrację na całego.

Dzisiaj sama dopominała się o głaski, pomiaukując. Troszkę pracy przed nami, to z pewnością, ale jestem bardzo pozytywnie nastawiona.

Jeżeli Milusia jest straszna to ja wypożyczę komuś mój duet, który dzisiaj przez całą noc okładał się wzajemnie i uprawiał zapasy na moim łóżku :roll: Milusia w porównaniu z nimi to zupełnie bezproblemowy kot.

Alyss

Od: Czw wrz 06, 2012 19:01

Post » Pon gru 17, 2012 11:54 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Mogę się mylić, ale ta kotka chyba uwierzyła, że ktoś ją pokochał, ktoś o nią dba.Odrobaczenie jest chyba w tej chwili najważniejsze.Nie sądzę, aby nic tam w środku nie siedziało.To też powinno pomóc, w końcu robale w brzuszku to nic przyjemnego, będzie lepiej się czuła, kiedy wszystko stamtąd zniknie.
Teraz nawet z powyższego powodu nie integrowałabym jej z Twoimi kotami.Powolutku, a wszystko samo się poukłada, jak puzzle.

ewar

Post » Pon gru 17, 2012 12:10 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Tak, tak najpierw odrobaczanie, ale chyba dopiero po świętach, niech się jeszcze trochę przyzwyczai. Zrobimy testy fiv/felv przy okazji. Dopiero potem będziemy się szczepić ;) Pilnuję już drzwi nawet jak oddalam się na moment, Kuba otwiera wszystko, drzwi, szafki, szuflady, nawet pojemniki szczególnie z karmą, także trzeba bardzo uważać. Chyba wymienię klamki na gałki i będzie spokój :twisted:

Milusia wpakowała się mi dzisiaj na kolana, na krótko, ale jednak. W ciągu dwóch dni zrobiła kolosalny postęp w kontaktach z nami :1luvu:

Alyss

Post » Pon gru 17, 2012 12:17 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

No i co tu pisać? Balsam dla duszy :lol:

ewar

Post » Pon gru 17, 2012 12:27 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Daria musi być coraz lepiej, niestety nie przypuszczałam , że Milusia nie została zaszczepiona, jako kotka wychodząca. Wiem , że byla odrobaczana w ciągu roku nawet trzy razy, ale kiedy ostatni raz to niestety nie wiem. Chyba latem.
Zamówienie poszło, w tym tygodniu powinnaś dostać.
:1luvu: to dla Ciebie i Milusi :)
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Pon gru 17, 2012 12:44 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Milusia jest zaszczepiona tylko na wściekliznę, reszty szczepień nie ma, dopytywałam jeszcze o tą kwestię. Odrobaczana była ostatni raz w czerwcu, tak wynika z wpisu w książeczce, więc najwyższa pora powtórzyć.

Ślicznie dziękujemy z Milusią za paczkę :1luvu:

Alyss

Post » Pon gru 17, 2012 22:10 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Milusia miała coś gorszy humor wieczorową porą, dostało mi się za próbę zabrania szalika leżącego obok niej z fotela, później też podczas miziania, które sama zainicjowała i mruczała jak traktor coś jej się nie spodobało. Na szczęście mam całkiem niezły refleks :twisted:
Oczywiście się w żaden sposób nie zniechęcam i tak jestem z niej dumna, za te dzisiejsze kolana, potem weszła ponownie, bo nabrała ochoty na muffinkę, nie miałam serca jej odmówić i dostała kawałeczek :lol: Szukam czegoś co lubi i mogłabym traktować jako nagrodę i przysmak. Stwierdzam, że muffinka wygrywa z szynką. No ale przecież kota babeczkami nie będę karmić :P

Alyss

Post » Pon gru 17, 2012 22:17 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

łakomstwo zwyciężyło :)
Może myślała że to jej szalik i chcesz jej zabrać , musi poznać Twoje zwyczaje i zaufać.
Kod:

lula11

Post » Pon gru 17, 2012 22:26 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

mój kot wzięty jako dorosły też często gęsto nas drapał z nienacka, zdarzało mu się ugryźć w nos aż krew leciała, wymagało to dużo pracy, ale po 3 latach bycia z nami jest już kochany, chociaż dalej głośno sygnalizuje jak ma dość czułości :mrgreen:
jo.anna

Post » Wto gru 18, 2012 0:05 Re: Milusia już w nowym dt na Śląsku:)

Alyss pisze:Milusia miała coś gorszy humor wieczorową porą, dostało mi się za próbę zabrania szalika leżącego obok niej z fotela, później też podczas miziania, które sama zainicjowała i mruczała jak traktor coś jej się nie spodobało. Na szczęście mam całkiem niezły refleks :twisted:
Oczywiście się w żaden sposób nie zniechęcam i tak jestem z niej dumna, za te dzisiejsze kolana, potem weszła ponownie, bo nabrała ochoty na muffinkę, nie miałam serca jej odmówić i dostała kawałeczek :lol: Szukam czegoś co lubi i mogłabym traktować jako nagrodę i przysmak. Stwierdzam, że muffinka wygrywa z szynką. No ale przecież kota babeczkami nie będę karmić :P

Chyba powinnam jechac do Alyss na szkolenie jak postepowac z kotami, ktore gryza. Moja tymczasowiczka z mojego banerka Cola, niestety rzuca sie i gryzie bez ostrzezenia :(
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

[poprzednia][następna]