Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 17, 2013 9:47 Re: Koty Darłowo- potrzebna pomoc dla kotki w Polanowie !

Kinia a masz jakieś wieści o Tosiuni z Bydgoszczy?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sie 17, 2013 11:35 Re: Koty Darłowo- potrzebna pomoc dla kotki w Polanowie !

Dyktatura pisze:Kinia a masz jakieś wieści o Tosiuni z Bydgoszczy?

Na razie się nie odzywają. Mieli sterylizować Tosię, więc niebawem sama do nich zadzwonię.

Kotka bomba ( matka m.in. Dzika ) złapana :dance: :dance2: Razem z Agnieszką udało nam się ją zwabić do transportera :D obyło się bez podbieraka i stresu. Niestety miała już spory brzuch... Teraz powinna być właśnie sterylizowana :ok: Ma już chyba tylko jednego malucha :( Dzisiaj akurat udało nam się go w końcu zobaczyć, już myślałam, że obydwa całkiem zaginęły. To cudowny, pięknie umaszczony, marmurkowy kocurek ( na 99% ).
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob sie 17, 2013 14:09 Re: Koty Darłowo- potrzebna pomoc dla kotki w Polanowie !

kinia098 pisze:

Kotka bomba ( matka m.in. Dzika ) złapana :dance: :dance2: Razem z Agnieszką udało nam się ją zwabić do transportera :D obyło się bez podbieraka i stresu. Niestety miała już spory brzuch... Teraz powinna być właśnie sterylizowana :ok:

Brawo!!! :lol:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob sie 17, 2013 17:44 Re: Koty Darłowo- potrzebna pomoc dla kotki w Polanowie !

kinia098 pisze:Kotka bomba ( matka m.in. Dzika ) złapana :dance: :dance2: Razem z Agnieszką udało nam się ją zwabić do transportera :D obyło się bez podbieraka i stresu. Niestety miała już spory brzuch... Teraz powinna być właśnie sterylizowana :ok: Ma już chyba tylko jednego malucha :( Dzisiaj akurat udało nam się go w końcu zobaczyć, już myślałam, że obydwa całkiem zaginęły. To cudowny, pięknie umaszczony, marmurkowy kocurek ( na 99% ).

W końcu. Hura!!!

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob sie 17, 2013 20:50 Re: Koty Darłowo- kotka bomba złapana, właśnie się sterylizu

Gratulacje :piwa:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie sie 18, 2013 12:39 Re: Koty Darłowo- potrzebna pomoc dla kotki w Polanowie !

kinia098 pisze:Kotka bomba ( matka m.in. Dzika ) złapana :dance: :dance2:

SUPER :piwa:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sie 18, 2013 19:30 Re: Koty Darłowo- kotka bomba złapana, właśnie się sterylizu

Dobre wieści :piwa: :piwa: :piwa:
Kilkanaście lub kilkadziesiąt potencjalnych kociaków mniej.

Do marmurkowych kotów mam sentyment, wszak moja Ofelia to marmurka... Żeby tak można było mieć z dziesięć kotów, ech...
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 20, 2013 16:01 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Bomba już wypuszczona. Została bardzo mocno zszyta i dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu ze względu na swoją dzikość. Koszt jej sterylizacji pokrywa Fundacja PJD dzięki Chiara :1luvu:

Kolejna kotka, o której pisałam- złapana przez karmicielki i jutro jest do odbioru po sterylizacji :ok: Sutków już w ogóle nie widać, schowały się w sierści, więc maluchom musiało się coś stać :(

Lista jest teraz taka:

- matka 3 czarnuszków ze stada kotki bomby,
- nie łapalna od 2-3 lat kotka.... niestety okociła się...
- persica, która ma właścicieli, sprawa do wyjaśnienia... nie wiem, czy w końcu właściciele chcą ją sterylizować... :roll:
- kotka przy stadku z gospodarstwa, która nagle pojawiła się i okociła... ma jeszcze 2 maluchy, ale na dniach karmicielka zajmie się sterylizacją
- 2 kotki od znajomego, chyba obecnie karmią, ale na razie nie mam z nim kontaktu... :roll:
- nieduża sunia z wioski od znajomego,

Do tego dochodzą:
- nieduża sunia z wioski ( matka dwóch tymczasek Pani Mirki. ludzie coś zaczynają się wykręcać od sterylizacji, chociaż załatwiłam im darmówkę... :roll: )
- nieduża sunia z wioski ( namawiam właścicieli na sterylizację )
- kotka z wioski od znajomej- na razie karmi,
- sunia, która w tym roku miała 9 szczeniąt... czekam na kontakt z właścicielami, którzy na razie są za granicą,

Doszła jednak kolejna kotka... wczesną wiosną siedziała w Darłowie pod sklepem, prawdopodobnie wyrzucona. Była tam jakiś czas ale nagle zniknęła. Podejrzewaliśmy, że w końcu ktoś ją może przygarnął. Niestety nie... dzisiaj dowiedziałam się, że kicia przebywa w kiosku oddalonym niedaleko od sklepu... :( W dzień siedzi w środku, ale na noc zostaje na zewnątrz :( Pani Mirka namówi opiekunkę aby wysterylizowała kotkę na koszt UM i pomogę im z ogłoszeniami- chcą znaleźć kici dom.
Obrazek

kinia098

Post » Wto sie 20, 2013 18:30 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

kinia098 pisze:Bomba już wypuszczona. Została bardzo mocno zszyta i dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu ze względu na swoją dzikość. Koszt jej sterylizacji pokrywa Fundacja PJD dzięki Chiara :1luvu:

Bardzo się cieszę, że Ci się udało zdążyć z kicią na czas. :piwa: Trzymam za Ciebie i Twoje sterylki nieustające :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto sie 20, 2013 19:12 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Chiara pisze:
kinia098 pisze:Bomba już wypuszczona. Została bardzo mocno zszyta i dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu ze względu na swoją dzikość. Koszt jej sterylizacji pokrywa Fundacja PJD dzięki Chiara :1luvu:

Bardzo się cieszę, że Ci się udało zdążyć z kicią na czas. :piwa: Trzymam za Ciebie i Twoje sterylki nieustające :ok: :ok: :ok:

Ja sama strasznie się cieszę ! :D

Ostatnie wydatki:
- 7,98zł- Winston suchy 2 szt.,
- 13,50zł- Butchers suchy 2kg, chusteczki, woda,
- 3,99zł- puszka Chappi na łapanie kotki bomby,
- 3,30zł- bilet ( 09.08 ),
- 4,30zł- bilet ( 16.08 ),

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 5333_n.jpg

Ostatnio zaczynam nosić ze sobą chusteczki albo jakiś ręcznik papierowy, bo miseczki z których koty jedzą czasami są okropnie brudne...

I niestety jestem już bez grosza :( Na koncie mam 150zł na Perłę i może 10-20zł na darłowskie koty... A jutro muszę kupić odrobaczanie i odpchlenie Pchełce, co wyniesie pewnie około 30zł :( Czy ktoś zasponsoruje to Pchełce ? :( Nie wspomnę już o tym, że nie mam też ani grama karmy dla dziczków :(

Ręce mi opadają... :arrow: viewtopic.php?f=1&t=155793
Obrazek

kinia098

Post » Pt sie 23, 2013 20:02 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Hej, wybaczcie jeśli to zły topik, ale jestem tu nowa i nie bardzo wiem, gdzie się udać z moim nietypowym problemem. Poszukuję małej, czarnej kotki do adopcji. Kocham zwierzęta i z chęcią adoptuję małą istotkę. Jeżeli macie na wydaniu kotkę, proszę o kontakt. Jestem w stanie zapewnić zwierzęciu dogodne życie, opiekę medyczną oraz sterylizację (możliwość podpisania umowy adopcyjnej oraz wizyty przed adopcyjnej). Jestem gotowa od zaraz przyjąć kotkę- wyprawkę mam już zakupioną. Obdzwoniłam już cały Słupsk, Sławno, teraz kolej na dalsze poszukiwania. W Słupsku (w schronisku i w DT) są czarne kotki, ale chore- trzeba na nie poczekać. A korzystając z mojego urlopu pomogłabym maleństwu się zaadoptować. Bardzo proszę o pomoc :)

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Pt sie 23, 2013 20:30 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Evelyn_ pisze:Hej, wybaczcie jeśli to zły topik, ale jestem tu nowa i nie bardzo wiem, gdzie się udać z moim nietypowym problemem. Poszukuję małej, czarnej kotki do adopcji. Kocham zwierzęta i z chęcią adoptuję małą istotkę. Jeżeli macie na wydaniu kotkę, proszę o kontakt. Jestem w stanie zapewnić zwierzęciu dogodne życie, opiekę medyczną oraz sterylizację (możliwość podpisania umowy adopcyjnej oraz wizyty przed adopcyjnej). Jestem gotowa od zaraz przyjąć kotkę- wyprawkę mam już zakupioną. Obdzwoniłam już cały Słupsk, Sławno, teraz kolej na dalsze poszukiwania. W Słupsku (w schronisku i w DT) są czarne kotki, ale chore- trzeba na nie poczekać. A korzystając z mojego urlopu pomogłabym maleństwu się zaadoptować. Bardzo proszę o pomoc :)

:dance: :dance2: fajnie, ze chcesz zaadoptowac kocinke :ok: Zwroc sie do dziewczyn ze Slupska lub okolic - postaram sie poszukac nickow do tych dziewczyn :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt sie 23, 2013 20:39 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Cindy wielkie dzięki :ok: teraz buszuję po forum i czytam o kociakach :1luvu: pokaźne gromady tutaj macie :)

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Pt sie 23, 2013 20:43 Re: Koty Darłowo- kolejna kotka po sterylizacji :)

Ja mam czarną koteczkę do wydania i zjawka:

"moja" Żabka
viewtopic.php?f=13&t=153802&start=165

Kolja zjawki
viewtopic.php?f=13&t=154916

Obie zadbane i zaszczepione (po pierwszym szczepieniu - trzeba powtórzyć w okolicach 16.09), odpchlone, odrobaczone.

Myślę, że transport do Słupska nie byłby problemem, gdybyś się zdecydowała ;-)
Ostatnio edytowano Pt sie 23, 2013 21:08 przez Karena, łącznie edytowano 1 raz
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

[poprzednia][następna]