Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2011 19:19 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

smarti pisze:Adzi-sorry-u nas tyle się dzieje..nie zawsze wesoło...
tyle Ci tylko powiem że Skórki zdrowe jak rybki, a Maciuś się niestety jeszcze nie wyleczył tym synergalem-teraz dostanie baytril w tabletkach bo jeszcze trochę ciężko oddycha.
Natomiast wszyscy troje dziś weszli do pokoju "paluszków",porozkładali się szczęśliwi i w ogóle nie boją się już mojego TZ-ta 8O
Poniewaz nie pozwoliłam ich jeszcze łączyć z innymi kiciami to Skórki wróciły same do swojego pokoju a Maciuś dał się bez problemu wziąć na ręce mojemu TŻ-towi i zanieść do pokoju 8O 8O 8O

to są przepiękne koty,bialutkie, czyściutkie i z przemądrymi oczkami :kotek: :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Właśnie czytałam o Paszteciku :cry: :cry: :cry: Strasznie przykro.......

nie wiem czy widziałaś Iwona - viewtopic.php?f=13&t=127917

Pudzianek z 3miasta chyba koło 15-17 kg jak umarła/odeszła właścicielka....masakra to mało powiedziane :twisted: Znam kilka osób z kotami ok 8 kg :roll: I jest to kwestia niereformowalna chyba.

Maciuś przez miesiąc na wolności jeszcze brał unidox (1/2 tab.) i był bdb efekt, jak nie było rzężenia, odstawiłam i po mniej więcej tyg. jak zbiegło się z akcją "skórek" wróciliśmy do antybiotyku (betamox + synergal), bo znowu wróciło rzężenie :cry:

A Skórki pewnie nudziły się już i rządne atrakcji chciały dołączyć do kolegów i koleżanek "paluszków" :D

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt gru 30, 2011 19:24 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Kituni pisze:Piękne są, to prawda:)

Obroża feromonowa to jest coś takiego (choć ja mam innej firmy) : http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... p679588416

Pan Doktor mówił, że są po niej świetne efekty, zwłaszcza, że kocio ma te feromonki ciągle pod nosem. Będzie jak znalazł przed głośną, sylwestrową nocą.

Postaram się niedługo cyknąć jakieś fotki Gryzia (i Drapci jak się uda;) i wstawić.

Pozdrawiam Skórkowe Cioteczki:)

Paula - weź daj mi cynę proszę czy to cudo coś działa i ew. twoją firmę jeśli będziesz widzieć pozytywne rezultaty. Mi na bojaźliwość by się coś przydało, bo ostatnia "skórka" Tadeo jest steroryzowany przez moją rezydentkę, nie mam oprócz łazienki, w której potwornie by się nudził jak go odizolować, bo mam z nim regres przez tą moją ukochaną zołzę :evil: Myślałam o kroplach Bacha, ma ktoś jakieś doświadczenia w tej materii ???

adzi

Post » Sob gru 31, 2011 1:33 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Krople Bacha dobrze dobrane, są naprawdę niezłe.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob gru 31, 2011 16:06 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Wszystkim kochającym zwierzęta i wszystkim zwierzętom:

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!

ObrazekObrazekObrazek

życzą: Smarti,TŻSmarti oraz cały kociniec !!!

:1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :1luvu: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :1luvu:
Czyli 6 kiciów-rezydentów,19 kiciów-tymczasków,oraz 12 kiciów-stołujących się gości :D :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 01, 2012 15:09 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Kochane kociary!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Zdrowych kotkow,cudownych,kochajacych domkow oraz wytrwalosci w pomaganiu bezdomniaczkom!
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie sty 01, 2012 15:13 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

najlepszego dla wszystkich kociastych - pełnych misek, ciepłych domów i rąk do głaskania :kotek:

szkoda, że koniec roku przyniósł tyle smutnych info z innych wątków :cry:

a u mnie dziś Tadeo spał pod kołdrą z 2h, rezydentka - ukochana zołza na kołdrze i ani nie był fukania z jej strony, ani ucieczki w panice i zastraszenia u niego :1luvu:

adzi

Post » Nie sty 01, 2012 15:52 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

BRAWO adzi :piwa:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Pt sty 06, 2012 8:03 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Gryzio z dnia na dzień coraz ufniejszy i psotniejszy:) Jeszcze się nie "miziamy", ale jest ciągle w pobliżu, wskakuje na moje łóżko jak śpię, bierze jedzonko z ręki. Chodzi za mną, obserwuje i nadziwić się nie może, że moi rezydenci tak się do mnie kleją:) Piękny jest do tego wyjątkowo.

Drapcia - uparcie nieufna. Dwa dni temu rozłożyłam na nowo klatkę i panienka znowu w niej zamieszkała. Dziś udało mi się założyć jej obróżkę feromonową. Tym razem klatka nie stoi w mojej zacisznej sypialni tylko w dużym pokoju, przez co kicia musi "otrzaskiwać się" z moją obecnością. Staram się na jej oczach jak najwięcej bawić z kotami, żeby widziała, że nie robię im krzywdy. Poczekam jeszcze dzień-dwa, aż "sztachnie feromona" i znowu spróbuję ją ugłaskiwać.
Trzymajcie kciuki!:)

A co u pozostałych "Skórek"?
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt sty 06, 2012 22:50 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Gryzio :piwa: Super ! Piękny jest to prawda :1luvu: taki symetryczny "batmanek" :D

Prosimy o jakieś fotki w miarę możliwości oczywiście :D

u mnie nawrót kk (lekki glut, ale jednak glut :( ) Co gorsza Tadeusza szczepiłam 23.12. i dostał takiego grzyba że hej - masakra :((( od razu zapodaliśmy orungal , ale jest tylko gorzej , czekam do początku tygodnia aż minie 2 tyg. od tricata i szczepię go na grzybka choć myślałam , że ze względu na finanse uda mi się orungalem i fungidermem go wyciągnąć...ale jednak nic z tego.

Rozmawiałam z moim wetem i w tej chwili podaję calm aida syrop - rezydentce(dręczyciel) i Tadeuszowi (dręczony :cry: ) - o obróżkach mówiła w mieszany sposób - czekam na twoje doświadczenia Paula :D . U mnie tak jakby lepiej w każdym razie póki co i wydaje mi sie że calm aid działa.

Teoś jest jeszcze w DT , akurat jak miałam o niego jakieś zapytania z ogłoszeń opiekunów nie było, tylko ktoś z rodziny na święta mieszkał i zajmował się kotami, mam nadzieję, że jak teraz jest znów "dostępny" znajdzie się dobry domek.

Za Teodora proszę o kciuki :ok:

Pingule są pod opieką Praksedy z info poświątecznego wynika że kocurek Tarzan odważnie chodzi po mieszkaniu, jest spokojny, koteczka była na sterylu i dołączyła do niego później - tak jak u Pauli, koteczka bardziej nieufna. Prakseda ma dużo kociarstwa na głowie, więc jak tylko będę jakieś info - będę informować :D

adzi

Post » Pt sty 06, 2012 22:52 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Jeśli chodzi o Maciusia - to nie dziwi mnie że najbardziej mu pomaga unidox - to jest antybiotyk o szerokim spektrum oddziaływania i bardzo dobry na bakterie związane z płucami i układem oddechowym - mojemu Misiowi tez wetka zaleciła 14dniową kurację - a na wiele innych nie lub bardzo słabo reagował...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sty 06, 2012 23:11 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Dzisiaj przy karmieniu poznałam Pana , który od małego oswajał maciusia i nauczył wskakiwania na kolana, głasków itp. Oczywiście zero autorefleksji co do oswajania kota, którego nie zamierza zabrać do domu :? Panowie ok lat 60, byli po lekkiej wódeczce i stwierdzili że to kociarstwo i tak nie ma sensu żebym lepiej biednym dzieciom pomogła a koty to mają myszy i w ogóle :lol:

Czyli inne antybiotyki nie działają na Maciusia ??

adzi

Post » Pt sty 06, 2012 23:33 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

spoko Adzi-wyleczymy go :D

teraz ma zalecony baytril i on musi pomóc a jeśli nie to przy kastracji na śpika zrobimy mu wymaz.
bo on już się daje mojemu TŻ-towi brać na rece. a znaczy strasznie-smrodek że szok 8O w ogóle to nieżle nabity jest-mięśniaczek :ryk:
w ogóle to nie jest z nim żle-jest dużo lepiej ale nie jest idealnie-dlatego trzeba go doleczyć do zera.

za to Skórki są zdrowe i piękne ale dziksze niż Maciuś-potrzeba im jeszcze więcej czasu.

ale mamy czas więc spoko.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 08, 2012 14:21 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

:ok:

zrobiłam ogłoszenia Teosiowi, zobaczymy jaki i jakiej jakości :lol: będzie odzew

http://tablica.pl/oferta/dziarski-teofi ... DCizJ.html

adzi

Post » Nie sty 08, 2012 23:40 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Hejka,
może ktoś z was albo znacie kogoś kto by mógł mi pomóc?

viewtopic.php?f=1&t=137742 :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon sty 09, 2012 8:34 Re: Zwyrodnialcy z klatką GDN

Czy ktoś z 3miasta ma jakąś zaufaną osobę w Tczewie ?

Mi osobiście coś świta, ale nie mogę sobie przypomnieć kto mieszka/pracuje w Tczewie, albo gdzie widziałam takie info. Będę główkować 8)

adzi

[poprzednia][następna]