Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 01, 2011 13:51 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu.Basia już za TM [*]

pamir pisze:Wiem, że to bardzo źle zabrzmi w tym momencie, ale skoro nie udało się Basi zdiagnozować za życia, należałoby zrobić jej sekcję. Jej już nic nie będzie bolało, ale wiedza o tym, na co właściwie umarła, może uratować inne koty.

tez tak mysle...
biedna kicia...[*][*][*]

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 01, 2011 14:08 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu.Basia już za TM [*]

Przekonywałyście, przekonywałyście (nie ma tu żadnego pana?) i dziewczyny zdecydowały się na sekcję.

Ale...

Klody, znowu kłody pod nogi :evil:

Dzwoniły do Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Szczecinie przy ul. Ostrawickiej 2 i tam poinformowano je, że nie robią szczegółowej sekcji, tzn. takiej z pobraniem i przebadaniem próbek. Mogą jedynie zrobić ogólną, ale najpierw wymagają badania na wściekliznę.

Czyli kiepsko.

Ogólną sekcję to nam mogą zrobić też na Łukasińskiego, więc wybór byłby oczywisty.

Jednak wolelibyśmy sekcje szczegółową, tyle że gdzie ja można zrobić w Szczecinie? Wie ktoś? My już nie mamy pomysłów :(

basteet

Od: Pt kwi 14, 2006 21:48

Post » Czw wrz 01, 2011 14:15 Re: Wyłysiała kotka, bardzo cierpiąca z bólu.Basia już za TM [*]

a moze w jakims sasiednim miescie?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 01, 2011 14:19 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Z tego co mnie wiadomo, koszt takiej szczegółowej sekcji może sie okazać bardzo wysoki. Może lepiej najpierw o to zapytać?
Albo najpierw zrobić sekcję ogólną w tej lecznicy, gdzie była leczona, a jeśli będą jakieś podejrzenia, domysły, czego szukać, to wtedy robić badania próbek juz szczegółowe ?
Bo może po ogólnej sekcji okaże się, że już wiadomo, co jej było.
(')
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Czw wrz 01, 2011 14:29 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Dokładnie tak jak pisze Kazia. Zrobić sekcję u `zwykłego` weta. Może macie takiego, który Wam nie zaśpiewa jakiejś wygórowanej ceny. Większość wetów powinna umieć ocenić, który narząd jest nieprawidłowy. Owszem, powody tych nieprawidłowości mogą nie być oczywiste, wtedy przydałoby się pobrać wycinki, zabezpieczyć i wysłać gdzieś na badania. Nigdy nie potrzebowałam aż tak szczegółowych wyników, więc nie wiem dokąd wysyłać, ale można zorientować się na uczelniach weterynaryjnych, czy ich Zakłady Anatomopatologii nie robią takich badań na zlecenie.
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 23:43 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw wrz 01, 2011 14:31 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Dokładnie.
Myślę że spokojnie wystarczy ogólna sekcja.
Ona plus wyniki krwi powinny wyjaśnić sprawę.
Ewentualnie w razie potrzeby pobrać podczas sekcji konkretną próbkę i ją zbadać.
Przecież nie chodzi o to żeby pakować się w niewiadomo jakie koszta - a prawdą jest że taka szczegółowa sekcja jest bardzo droga.
Chodzi o to żeby specjalista ocenił czy kotka nie miała chorej wątroby, jelit, nowotworu - czegoś co na usg nie wyszło a co w przyszłości, w takich wypadkach warto by brać pod uwagę.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw wrz 01, 2011 18:03 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Kurna, oni z tą wścieklizną mają jakąś paranoję :roll:
Były w tym roku jakieś przypadki w Waszym województwie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw wrz 01, 2011 18:57 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Przelałam kilka złotych. Basieńki nie ma :cry: , ale rachunki do zapłaty zostały...
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw wrz 01, 2011 19:16 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Pouzupełniam wpłaty na Basieńke :cry: Dziekujemy

Jutro jedziemy na sekcje ogólną. Szczegóły jutro napiszemy. mam nadzieje ze beda juz wyniki.
:cry:

Trudno pogodzic sie z odejsciem Basi :cry:
viewtopic.php?f=1&t=138417

Moja kochana Basieńko nigdy Cię nie zapomnę. Wygrzewaj się na słoneczku za TM.

sylwia637

Od: Sob sie 27, 2011 19:14

Post » Czw wrz 01, 2011 19:25 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Ciezko ? To malo powiedziane !!
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Czw wrz 01, 2011 19:32 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

toz-police pisze:Ciezko ? To malo powiedziane !!

Wiem, jak bardzo Wam ciężko...mocno, mocno prztulam...

Ja też nie mogę dojść do siebie po śmierci Basi :(
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Czw wrz 01, 2011 19:37 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

Myślę, żeby poczekać na wyniki krwi. Może one wszystko wyjaśnią. A kolejne środki jakie spłyną na konto przeznaczyć na kolejne bidy. Brak środków na leczenie w Tozie Polickim jest znany. Więc jeśli nie możemy pomóc już Basi to może resztę pieniążków przeznaczcie na inną "Basieńkę". Czy nawet na takie interwencje jak ta z wczorajszej nocy . . . (bez względu na to czy będą przeznaczone na leczenie, eutanazję na dyżurze nocnym, czy nawet na taksówkę, by szybciej dotrzeć do veta). Przepraszam, ale takie jest moje zdanie.
To Wy zadecydujecie, ponieważ to WY najbardziej byłyście też obciążone emocjami.
Pozdrawiam serdecznie :cry:

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Czw wrz 01, 2011 19:38 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

a czy basia miala robione badania hormonow?
hormony tarczycy itp?
czy badania alergiczne byly robione?
cushing?
nuzeniec swierzbowiec? miala na to cos podane?
Ostatnio edytowano Czw wrz 01, 2011 19:43 przez gerardbutler, łącznie edytowano 1 raz
gerardbutler

Post » Czw wrz 01, 2011 19:41 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

...... :cry: :cry: dopiero doczytałam...wierzyłam w to ze jej się uda... :cry:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw wrz 01, 2011 19:45 Re: Wyłysiała kotka... Basia już za TM [*] Gdzie sekcja?

zuzia96 pisze:
toz-police pisze:Ciezko ? To malo powiedziane !!

Wiem, jak bardzo Wam ciężko...mocno, mocno prztulam...

Ja też nie mogę dojść do siebie po śmierci Basi :(

Oj tak, koszmarny czwartek, caly dzien przeplakalam :(
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

[poprzednia][następna]