K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 21:10 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Tweety pisze:
Etiopia pisze:
Tweety pisze:to może ja złożę życzenia edit_f, niech nam żyje lat sto, w prezencie mam dla niej cały koszyk świeżutkich kociątek :wink:

edit_f wszystkiego naj naj :partygirl: :dance: :dance2: :balony:

Jaki koszyk - Tweety znowu :?: :?: :strach: :strach: :strach:

spokojnie, z tych tegotygodniowych się przebierze, co świeższe :twisted:

No tak kisel z nieświeżych może zaszkodzić. :mrgreen:

Tweety odzywają się osoby do których po zalaniu w maju pisałam - pojawia się nowe wpłaty .
Każdemu ładnie dziękuję.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt cze 10, 2011 21:22 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

Etiopia pisze:
Tweety pisze:
Etiopia pisze:
Tweety pisze:to może ja złożę życzenia edit_f, niech nam żyje lat sto, w prezencie mam dla niej cały koszyk świeżutkich kociątek :wink:

edit_f wszystkiego naj naj :partygirl: :dance: :dance2: :balony:

Jaki koszyk - Tweety znowu :?: :?: :strach: :strach: :strach:

spokojnie, z tych tegotygodniowych się przebierze, co świeższe :twisted:

No tak kisel z nieświeżych może zaszkodzić. :mrgreen:

Tweety odzywają się osoby do których po zalaniu w maju pisałam - pojawia się nowe wpłaty .
Każdemu ładnie dziękuję.

i dobrze, kosztorys ponoć opiewa na ok 5 tys zł, ciekawe ile będzie w stanie zapłacić wspólnota :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt cze 10, 2011 21:25 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

lutra pisze:Dr Adamska nie przyjmuje w Hucie, tylko na Sanockiej.

W czerwcu w hucie nie przyjmuje. Oni się wymieniają . W tym miesiącu najczęściej jest Chwastowska :evil:

lutra pisze:stosunkowo blisko jest wieliczka i ja polecam dr Wronę.

Doktor Wrona jest ok

A ja polecam dr Dudę na Ruczaju
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt cze 10, 2011 21:49 Re: K-ów,RATUNKU!! 5 MALUCHÓW 4-TYG. - zajęty ostatni tymczas:(

miszelina pisze:
queen_ink pisze:Mam gupie pytanie: czy Radio Kraków to jest to na Alejach? I czy mam brać Atisa (jeszcze nie wiem, czy zdążę)?

Na oba pytania odpowiadam twierdząco.
Atis faaajny jest :)

Sprawdziłam se tramwaje i nie dam rady obrócić po Atisa na kociarnię przed :(

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt cze 10, 2011 22:08 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

W sumie obecnie mam 11 tymczasow, tym dwie matki karmiace i 9-cioro maluchow. Mila, mama ze sklepu ma biegunke. Juz jestesmy po wizycie u dr.Dudy. Mama dostala antybiotyk, ktory ma nie przeniknac do mleka. Jutro wizyta kontrolna. W kupie po powrocie znalazlam jakies niestrawione roslinki.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt cze 10, 2011 22:41 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

11? Vanja - ja tyle tymczasów miałam dwa lata temu.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt cze 10, 2011 22:48 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Nie mam żadnej informacji od Amarylis-w południe maluch jeszcze nie zrobił kupy, miał dostać olej. Nie wiem co dalej i sie martwię.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt cze 10, 2011 22:50 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tosza pisze:Nie mam żadnej informacji od Amarylis-w południe maluch jeszcze nie zrobił kupy, miał dostać olej. Nie wiem co dalej i sie martwię.

Kurcze nie dobrze - ale może przyjmijmy że brak wiadomości to dobra wiadomość ...

W jakim wieku jest maluch ??

DT doświadczony ?

Amarylis jest on line .....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt cze 10, 2011 23:02 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kupy nie było po oleju też :? Byliśmy u weterynarza i tam mały dostał płyn jakiś do brzuszka na rozluźnienie (może inaczej to było powiedziane, ale tak zrozumiałam) i też parafinę, a oprócz tego coś odrobaczającego. Jak wróciliśmy to kotka wylizywała malca przez jakieś 20 min 8O (się stęskniła chyba :wink: ), ale nie było kupki :| Od tamtej pory kociak śpi.
Mały ma tak 3/4 tyg.
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Pt cze 10, 2011 23:05 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Amarylis pisze:Kupy nie było po oleju też :? Byliśmy u weterynarza i tam mały dostał płyn jakiś do brzuszka na rozluźnienie (może inaczej to było powiedziane, ale tak zrozumiałam) i też parafinę, a oprócz tego coś odrobaczającego. Jak wróciliśmy to kotka wylizywała malca przez jakieś 20 min 8O (się stęskniła chyba :wink: ), ale nie było kupki :| Od tamtej pory kociak śpi.
Mały ma tak 3/4 tyg.

może trzeba zmienić mleko ?
Wet tego nie proponował ?
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt cze 10, 2011 23:06 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zaczopowanie robalami?
Może energicznie masować?

Czy takim małym robi się lewatywę?
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pt cze 10, 2011 23:19 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Miuti pisze:Zaczopowanie robalami?
Może energicznie masować?

Czy takim małym robi się lewatywę?

Wet powiedział, że w razie czego można. Masowany jest podwójnie , bo przeze mnie i przez kotkę- wydaje mi się, że robimy w tej materii co możemy.

Mleko kupię jutro jakieś inne. W ogóle chciałam dzisiaj, ale w najbliższym sklepie zoo nie mieli żadnego mleka dla kociąt :roll:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Pt cze 10, 2011 23:51 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Z nerwów, że nic nie wiem, skrzyczałam konsultanta z infolinii :mrgreen:( po czym internet mi wrócił) Wydaje mi sie, że on jest za mały na robale, a juz na pewno na zaczopowanie nimi. To raczej kwestia odstawienia od mamy i przejścia na sztuczne karmienie.
Czym maluch został odrobaczony? Obserwuj go jutro. Niepokojąca może byc utrata apetytu, ospałośc, mniejsza ruchliwość. Ja jutro znów jestem na zajęciach do 15.00 i mam wyciszony telefon, ale widze, jak ktoś próbuje dzwonic-gdyby się coś działo, daj znać, to oddzwonię.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob cze 11, 2011 0:01 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

On właśnie normalnie się zachowuje i wcina, a w tej chwili spaceruje po pokoju i stara się uchylić prze jęzorem kotki :wink:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Sob cze 11, 2011 9:44 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Dzwoniła pani z Wieliczki, która była u nas we wtorek. Zdecydowali się na Lolka, ale teraz mała ma sanatorium, potem wyjazd rehabilitacyjny (dziecko niepełnosprawne), więc kota mogą wziąć dopiero w sierpniu. On w klatce się zamęczy do tej pory :( .

Rozważam opcję zamknięcia Cherry w klatce (ona niedługo ma iść do domu, więc jej nie zaszkodzi) i wypuszczenia Lolka na cat-room. Cherry była do tej pory ofiarą Lolka, może takie machniom się uda.

Czy Niunia poszła do domu?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia][następna]