ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Pon paź 17, 2011 17:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V- błagamy o dt z opieką dla maluszków

Anna61 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pimpusia jest koszmarem, który śni mi się po nocach :evil:
W dodatku powinna być ze swoją córeczką, są tak mocno zżyte.

A u mnie pełno tymczasów, adopcje nie idą
i choćbym nie wiem jak chciała nie mogę pomóc.
Nie daję rady z tymi, które mam. Przykro mi ...
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon paź 17, 2011 18:31 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Kiedy i gdzie Pimpusia ma zabieg? Na czym on polega? Gdzie jest jej córeczka? Dałoby radę załatwić transport do Warszawy? Ja wciąż mam za dużo kotów, ale trochę adopcje idą. Nie mogę przestać myśleć o tej bidzie...
AnielkaG

Post » Pon paź 17, 2011 18:40 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Anielko, słów mi zabrakło :1luvu:
Byłoby cudownie.
Transport na pewno, ba mur, na bank, dałoby się zorganizować.

Pimpusia jest w wątku Anny61 w Pabianicach
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pon paź 17, 2011 18:42 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

viewtopic.php?f=1&t=132675
to wątek Pimpusi i jej dzieci
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 18, 2011 12:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Pragnę napisać o wizycie o okulisty, dr. Zdzisława Kiełbowicza. Byłam tam z czarnym kotkiem tym znalezionym na parkingu w stanie agonalnym. Kociak niedawno otworzył oczy, ale zamiast pięknych żółtych, widać zamglone z różowym czymś. Dr. Kiełbowicz zrobił zdjęcia oczów, kociak darł się przy tym. Powiedział ,że nie wygląda to za ciekawie i jest w strasznym stanie. Jak narazie to on nic nie widzi, ma 100% utratę wzroku. Powiedział,że infekcja oczów wywołana jest ostrą infelcją dróg oddechowych. Kotek waży pół kilo(to chyba dobrze, ma ok 7.8 tyg?). Dał mu antybiotyk silny. Przepisał recepte na leki. Dostałąm dokładną instrukcje jak przemywać oko i podawać leki. Wet powiedział żeby kotek unikał ostrego światła. Na razie nie ma co być pozytywnie nastawionym, kociak nie widzi. Mam przyjść do okulisty za ok . 10 dni wtedy porobi nowe zdjęcia i okaze się czy przypisywane przez nniego leki przyniosły poprawę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

marta20

Od: Nie paź 10, 2010 20:32

Post » Wto paź 18, 2011 14:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

viewtopic.php?f=13&t=134522
to wątek do Zosi
-kotka3-4 miesięczna
-miejsce pobytu Grudziądz
-jednego oka nie dało się uratować, drugie słabo widzi,
-jest na DT u Kingi
-jest odrobaczona, siusia do kuwety
-może być towarzyszką dla dziecka (w rozsądnym wieku) i innych kotów/a
-w ofercie-dowóz do 100 km, możliwość szczepienia i dofinansowania leczenia, środki finansowe na sterylizację w przyszłości.
tel do DT 669-543-800

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob paź 22, 2011 9:25 przez kirke18, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto paź 18, 2011 16:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Zosia jest cu-dow-na! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto paź 18, 2011 19:05 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Melduję, że Enterek (pabianicki Pirat) przeszedł dziś operację oczka. W oczyszczonym oczodole ma założony implant gałki ocznej.
A my jesteśmy zrujnowani, eh, koty :roll:

Jeszcze raz dziękujemy Klubowym Ciociom za wsparcie
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto paź 18, 2011 19:35 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Zosieńka ma też prze-cudny charakter, jest miziasta, przyjazna, tuli się i kocha. Komu Zośkę?
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto paź 18, 2011 19:44 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

delfinka pisze:Melduję, że Enterek (pabianicki Pirat) przeszedł dziś operację oczka. W oczyszczonym oczodole ma założony implant gałki ocznej.

Dziękuję Basiu że zajęłaś się naszym pabianickim biedą. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro paź 19, 2011 0:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Chciałabym do wątku zgłosić Polcię: viewtopic.php?f=1&t=134555
Na razie najpilniejszym jest kąt i leczenie kk...
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro paź 19, 2011 11:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

śliczna mała Zosia jest pod nr 9 w kąciku adopcyjnym
delfinku, a mogłabyś coś więcej napisać na temat implanta, czy miałaś już doświadczenie kiedyś z tym? (jak się przyjmuje,jakie jest ryzyko odrzucenia przez organizm, jak wygląda sam zabieg,co daje , prócz oczywiście estetyki taki zabieg? a malutkimi literkami ile kosztuje :roll: )
myślę, że więcej osób będzie zainteresowanych tym tematem, dziękuję
maleńka Polcia oczywiście wpisuje sie na listę pomocową,możemy przyspieszyć, jak mniemam transfer pieniazków, jesli od tego zależy leczenie, ale ona musi mieć dt, człowieka, który nią się zaopiekuje, wiemy, jak wygląda leczenie oczu w schronie... :(
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro paź 19, 2011 11:24 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

lista październikowa

1.koteczka pod opieką jopop Obrazek

2. kociaki u marta20 -pilne dt ObrazekObrazek

viewtopic.php?f=13&t=134037&p=8048016#p8048016

3. Bezdomny Tinek -kontakt fiona.22 brak dt Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=134318[/quote]

4. Polcia Obrazek schron kontakt jamkasica
viewtopic.php?f=1&t=134555

jamkasica pisze:Polcia.

Mój osobisty koszmar schroniskowy czyli kotka niewidoma.
Nie potrafię sobie uzmysłowić co czuje niewidomy kot w schronisku i o ile okrutniejsze jest to dla niego starcie się ze schronową rzeczywistością. Odpadam :cry: .

Zakładam wątek dopiero teraz bo jeszcze tydzień temu niewielkie były szanse, że Pola dotrwa do dziś.

Walczy i jest w tej walce bardzo dzielna. Nie ma oczu więc nie wie, że zaraz zostanie wzięta na ręce i w jakim celu, ale mimo leczenia kataru dalej ufa, że będzie mogła się do tych rąk przytulić. Po kilku chwilach wtula się i zaczyna mruczeć.

Potrzebujemy dla Poli kąta. Bardzo pilnie!

Na chwilę obecną Pola leczona jest na kk. Nie wiem z jakiego powodu straciła oczy , nie wiem co przeszła. Lewy oczodól wygląda na kompletnie pusty, ale nie znam się zupełnie na takich schorzeniach...pewne jest jedynie, że nie widzi.
Nie możemy jej narazić na długie podróże- jest na to za słaba, dlatego bardzo, bardzo proszę o choćby DT w okolicach Wawy. To nie tylko na wagę jej życia, ale jakiegokolwiek komfortu psychicznego i równowagi...

Oto ona (klikamy miniaturki):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro paź 19, 2011 11:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

Glucinek od wczoraj w nowym domku!!! :D się naryczałam za nim, strasznie trudno było się rozstać :cry: ale najważniejsze, że ma wreszcie SWOJEGO ludzia i SWÓJ domek, a będzie miał tam na pewno wspaniale, zresztą będę miała wszystko pod kontrolą :twisted: wczoraj się 2 godzinki bawił, potem spał ze swoją nową Panią w łóżeczku całą noc, a rano już od 6 dopominał się o śniadanko zrzucając puszkę z jedzeniem z blatu, więc dość szybko się zaaklimatyzował :) będę za nim tęsknić bardzo...

paula_t

Od: Pt sie 12, 2011 17:26

Post » Śro paź 19, 2011 12:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ratunek to dt z opieką po zabiegu, prosimy..

paula_t pisze:Glucinek od wczoraj w nowym domku!!!

Bardzo, bardzo sie ciesze :piwa:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]