Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
elape pisze:Filomen, jesteś wielkaFilomen pisze:ja to powinnam mieć na plecach tatuaż - Siły Szybkiego Reagowania
wczoraj Jadzia powiedziała mi, że na Stalowej dokuczają kotom, szczegolnie jedna baba-przedszkolanka i jej syn dorosły. baba rzuca kamieniami a syn usiłuje rozjechac autem. Zrobiłam ulotki, ze nasze stowarzyszenie sterylizuje koty i ze znęcanie się jest zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności. Na miejscu okazało sie, ze jeden z koteczków leży bezwładnie, myślałysmy, że auto potraciło. To kotka do transporterka i poleciałam jeszcze opier... okolicznych znęcaczy. Na panią przedszkolankę nie trafiłam ale na sąsiada co ma wiatrowkę i podobno strzela. Typ się na mnie darł, ze mu koty brudzą i jest ich ponad sto i ja na niego, tak więc było miło![]()
potem do Almavetu. Kotka zostawiłyśmy i do pani przedszkolanki do pracy, a co![]()
Najpierw poszłam do pani dyrektor grzecznie się przedstawilam i zaoferowalam dlugofalową wspołpracę, typu pogadanki, wyzyta z psem czy kotem. Zostawiłam zakladki, przypinki i poprosiłam o zaprowadzenie mnie do pani B.
Na osobności powiedziałam pani B, ze będziemy tu często i będziemy współpracować i że to wstyd zeby pedagog dręczył zwierzęta. Pani lekko zjechała, tłumaczyla, że absolutnie koty kocha , ale one tak brudzą i chodzą po samochodzi i wyjadają rybki z oczka. Powiedziałam ze jeszcze sie spotkamy.
potem dostałam telefon od Pani Moniki, ze kotek jest postrzelony w dwóch miejscach - splot barkowy i jama brzuszna. Łapka do amputacjinie wiadomo jednak gdzie druga kula bo tylną łapką też powłóczy i czy nie jest uszkodzony jakiś narząd. W każdym razie o ile chłopak przeżyje, nie wroci już na ulicę.
jutro jade na policje to zgłosić![]()
.k: Nie wiem, czy bym tak umiała, ale jestem pełna podziwu dla twojej akcji. Postąpiłaś wspaniale. Perfidnie ale w białych rękawiczkach na łapkach dokopałaś BABIE
Gratuluję postawy i determinacji. Czujesz się jak antyterrorysta po akcji? Powinnaś.!Wprawdzie cię nie znam, ale już cię lubię.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CharlesWhips, Google [Bot], puszatek i 37 gości