KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 05, 2011 17:33 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ewa po prostu Brawo :ok:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw maja 05, 2011 17:52 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

elape pisze:
Filomen pisze:ja to powinnam mieć na plecach tatuaż - Siły Szybkiego Reagowania

wczoraj Jadzia powiedziała mi, że na Stalowej dokuczają kotom, szczegolnie jedna baba-przedszkolanka i jej syn dorosły. baba rzuca kamieniami a syn usiłuje rozjechac autem. Zrobiłam ulotki, ze nasze stowarzyszenie sterylizuje koty i ze znęcanie się jest zagrożone karą do 2 lat pozbawienia wolności. Na miejscu okazało sie, ze jeden z koteczków leży bezwładnie, myślałysmy, że auto potraciło. To kotka do transporterka i poleciałam jeszcze opier... okolicznych znęcaczy. Na panią przedszkolankę nie trafiłam ale na sąsiada co ma wiatrowkę i podobno strzela. Typ się na mnie darł, ze mu koty brudzą i jest ich ponad sto i ja na niego, tak więc było miło :twisted:
potem do Almavetu. Kotka zostawiłyśmy i do pani przedszkolanki do pracy, a co :twisted:
Najpierw poszłam do pani dyrektor grzecznie się przedstawilam i zaoferowalam dlugofalową wspołpracę, typu pogadanki, wyzyta z psem czy kotem. Zostawiłam zakladki, przypinki i poprosiłam o zaprowadzenie mnie do pani B.
Na osobności powiedziałam pani B, ze będziemy tu często i będziemy współpracować i że to wstyd zeby pedagog dręczył zwierzęta. Pani lekko zjechała, tłumaczyla, że absolutnie koty kocha , ale one tak brudzą i chodzą po samochodzi i wyjadają rybki z oczka. Powiedziałam ze jeszcze sie spotkamy.
potem dostałam telefon od Pani Moniki, ze kotek jest postrzelony w dwóch miejscach - splot barkowy i jama brzuszna. Łapka do amputacji :cry: nie wiadomo jednak gdzie druga kula bo tylną łapką też powłóczy i czy nie jest uszkodzony jakiś narząd. W każdym razie o ile chłopak przeżyje, nie wroci już na ulicę.
jutro jade na policje to zgłosić
Filomen, jesteś wielka :ok: :o.k: Nie wiem, czy bym tak umiała, ale jestem pełna podziwu dla twojej akcji. Postąpiłaś wspaniale. Perfidnie ale w białych rękawiczkach na łapkach dokopałaś BABIE :twisted: Gratuluję postawy i determinacji. Czujesz się jak antyterrorysta po akcji? Powinnaś.!Wprawdzie cię nie znam, ale już cię lubię.

brak słów...
Filemon ... genialna akcja
a na policję zgłoś tylko nie wiem co to da :( bo my w Polsce mieszkamy i prawo mamy jakie mamy, choć może po tych akcjach w telewizji może się coś ruszy
a jakby panowie policjanty cie nie słuchali powiedz im, że napuścisz na nich telewizje :)
ostatnio pewna stacja pokazywała jak panowie policjanty psa na spacer wyprowadzali
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw maja 05, 2011 18:26 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kurka wodna, debilom śrutem w tyłek by pasowało strzelać :evil:
Gratuluję akcji, a przedszkolanka - wstyd jak cholera.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw maja 05, 2011 18:36 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen :1luvu: jesteś moją bohaterką, jesteś wielka i niesamowitaObrazek
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 05, 2011 18:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziś do Kociej Chatki przyjeżdżają dwa maleńtasy, zadzwonił do mnie Pan z Jaworzna dostał nasz telefon od Straży Miejskiej w Jaworznie 8O podobnież dwa dupelki zostały podrzucone na klatkę schodową, Pan zabrał nakarmił, ale niestety nikt nie był chętny na przechowanie maluszków tak że dziś na dyżurze Dorotki kociaki przyjadą - może ktoś chętny na DT dla maleńtasów :D nie wiadomo czy nie trzeba ich będzie karmić :(
No właśnie w tej sekundzie dzwoniła Dorotka - 2 malusie pręguski chyba 8 tygodni coś tam ciamkają jedzenia, ale nie wiadomo czy będą jadły dobrze :( i oczka niefajne z tego co mówiła Dorotka, tak ze jutro z rana trzeba by podjechać z maluszkami do lecznicy, ja niestety bym mogła dopiero po pracy, może ktoś da radę wcześniej.
No i jednak DOM TYMCZASOWY DLA MALUSZKÓW POSZUKIWANY

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 05, 2011 18:51 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Szacun, jak to się mówi :D Gratuluję postawy, odwagi i w ogóle, ale życzę wszystkim żeby nie trzeba było takich akacji robić...
Jak są maluchy to coś ze zgromadzonych zapasów kuracjuszka Bogusia (która nawisem się z wami wita) jutro do Kociej Chatki podrzuci :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw maja 05, 2011 19:57 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Ewa akcja perfekcyjna brawo i jeszcze raz brawo.
Mam nadzieje ze skutek bedzie pozytywny zobaczymy.
Dzwonila teraz wieczorem p.Beata ze Stalowej strasznie placze, mowic nie mogla tak jej chodzi o Noska tzn. tego kotka postrzelonego srutem.
Z tym trzeba bedzie cos zrobic, sprawy tak zostawic nie mozna, ten debil juz niejednego kota postrzelil i sa dowody na to p.Beata ma srut ktory kotu wyciagla bo nie byl gleboko wbity.
Pytalam ja ile kotow tam jest wiec policzyla i jest 11 z tym postrzelonym a nie 100 jak ten debil mowi.
Ale juz wczesniej gdzies po drugiej stronie /ale to nie z tego stada/ tez byly koty i nie ma ani jednego wszystkie zalatwil w taki czy inny sposob i teraz bierze sie za te. Sa to zeznania p.Beaty.
Jutro bede w kontakcie z lecznica i zapytam co z Noskiem bo p.Beata nie przezyje jak nie bedzie cos wiedziec.
Wychochany tam od malego ktos go podrzucil czy wogole skas sie wziol byl w oplakanym stanie wyleczyla go odkarmila i wykastrowala przez For Animals a teraz taki zwyrodnialec mu krzywde zrobil.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw maja 05, 2011 20:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

W sprawie zgłoszenia doniesienia o popełnieniu przestępstwa oferuję się , ju,ż myślałam że takie g.... nas nie spotka :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw maja 05, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I mała relacja zdjęciowa ze schroniska dla kociaków w Amsterdamie :) na początek to jest Mirka od której się wszystko zaczęło Polka która mieszka w Holandii ponad 20 lat, na początku 2010r. założyłam wątek na dogomanii z prośbą o pomoc dla naszych kociaków i wtedy odezwała się Mirka co zaowocowało bardzo dużą i fajną pomocą w postaci jedzonka i innych rzeczy dla kociaków z Kociej Chatki, po pierwszy transport z darami jechaliśmy z Pawełkiem, aż pod Poznań dokładnie 10.04.2010r., drugi raz Holendrzy przyjechali do nas z pomocą w połowie października tego roku, z Mirką na zdjęciu jest Astrid dziewczyna która pracuje w dużej międzynarodowej Fundacji w Holandii i jednocześnie jest wolontariuszką w tym właśnie schronisku i to właśnie dzięki jej zaproszeniu mogłam obejrzeć schronisko od środka i poznać wspaniałych ludzi którzy niosą pomoc kociakom w Holandii :)
Obrazek
Na tym zdjęciu widać zewnętrzną część schroniska taki zadaszony długi taras z którego wchodzi się do poszczególnych pomieszczeń, w domku obok schroniska mieszka jego właścicielka ponad 70 letnia osoba, która zaczęła pomagać kociakom około 20 lat temu, początkowo wszystkie kociaki mieszkały z nią i z jej mężem w ich domku a potem powstało schronisko :)
Ostatnio edytowano Czw maja 05, 2011 22:36 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Czw maja 05, 2011 22:19 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

A to wejście do schroniska, wygląda niepozornie ale jest to budynek wąski, natomiast bardzo długi - jest tzw recepcja gdzie można zakupić wszystkie akcesoria i jedzonko dla kociaków, potem jest biuro i potem pomieszczenia dla kociaków kilka pomieszczeń dla zdrowych - na 2 pomieszczenia jest taki węzeł sanitarny z umywalką, szafkami na lekarstwa, na środki higieniczne itd, sa dwa szpitaliki jeden dla zakaźnie chorych kociaków, jeden dla przewlekle chorych kociaków, kwarantanna, i pomieszczenie dla kotek z małymi i dla kociąt.
Zdrowe pokoje mają duze przeszklone i osiatkowane woliery :D
Obrazek

terenia1

Post » Czw maja 05, 2011 22:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Pokój dla zdrowych kociaków - dużo posłanek, legowisk i kuwet na górze jest taka olbrzymia półka gdzie kociaki mogą się chować.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Czw maja 05, 2011 22:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

W szpitalikach, na kwarantannie i na zdrowych pokojach sa takie boksy - robione na zamówienie na kółkach więc można je przemieszczać - jeśli na zdrowych pokojach coś się dzieje to można kociaka na obserwację umieścić w boksie.
Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Czw maja 05, 2011 22:29 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kociaki w zdrowych pomieszczeniach.
Obrazek

terenia1

Post » Czw maja 05, 2011 22:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Woliera
Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Czw maja 05, 2011 22:40 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Maluszki w kociakowym pokoju.
Obrazek

Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]