Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 16, 2011 14:52 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

No a ja mam dzisiaj paskudny dzień od rana. :| Najpierw odkryłam ze prawdopodobnie wczoraj podczas karmienia zgubiłam telefon. :| Siostra Sówki nie dała się podejść na pułapkę. Przynajmniej nie tym razem.Sówka wogóle odpada bo jest chora. :| Nie wiem czy ja z tego wyciagnę. :| Oblatałam całe blokowisko rano w poszukiwaniu kotki z rana na pysiu, zeby ja zabrać na sterylkę. Kicia niestety nie wyszła :| ale w jednym miejscu natrafiłam chyba na dwójke jej dzieci z ubiegłego roku.Dwa kociaki pręgusek i czarny.Kotki sobie żyja przy kurach, podobno sa dokarmiane przez dwie Panie. Jedna z nich to włascicielka kurzej działki.Zostawiłam jedzonka dla podrostków i rzuciły sie z wielkim smakiem. Nie wiem jaki będzie potem los tych kotów. Te działki sa przeznaczone pod budowe. :| Cześć z nich juz zabrali. :| Na innej dzialce tzn z daleka bo byla ogrodzona, widziałam martwego kota. :| W okienku takim na dole. Nie wiem czy miały tam wejscie czy co. Nawet nie mam jak wejść żeby go obejrzeć.Nie wiem czy zginął od wirusa czy....co innego. :| W dziwnym miejscu trochę. :roll: Nie znam go i nigdy wczesniej go nie widziałam. Chudziutki strasznie ale moze to pośmiertne.

Z robota jesteśmy tak zawaleni ze głowa mała. :| Nie wiem czy coś jeszcze będziemy sterylizowac w tym tygodniu.Z jedna kotką nie będziemy jeżdzić. To kawał drogi.A dzisiaj tylko jedną mogłam zabrać. Plany były takie żeby zrobić Balbinke i Czarna kicie okaleczona lub siostre Sówki,. Wszystko zajęło mi tyle czasu i niestety tylko Balbinka wchodziła w rachubę, ze nie było juz czasu jeżdzic i próbować łapać w innym miejscu. :| Na kastracje pojechał Marcelek.To jego szansa na to żeby został w domu. Jeśli tylko przestanie mi znaczyć. Na piątek mam umówiona następna kastrację.
Tak ze wszystko dobrze się zaczęło i niestety przyszła pora na problemy. :| Mam nadzieję ze jakoś damy radę.Do tego wszystkiego pogoda u nas paskudna. Cały czas pada. :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro mar 16, 2011 14:59 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Ja miałam wczoraj taki paskudny dzień.Dziś troche lepiej choc ząb zaczął mi dokuczać,a tak się cieszyłam,że mam już wszystko poleczone :placz:

Słoneczko dziś ładnie świeci więc wysyłam pare promyków i ciepłych myśli :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro mar 16, 2011 15:15 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Taizu, dziekuję, 80 zł na karme doszło :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro mar 16, 2011 16:16 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Marcelek odebrany. Wybudzony średnio. Na razie odpoczywa w kontenerku i oczy ma jak pięć złotych.Zaraz go przewinę.Za kastrację zaplaciłam razem z antybiotykiem o przedłużonym działaniu łącznie 100 zł. Wieczorem wstawię fakture na watek.

Dla przypomnienia.

Fundusze kastracyjne.

150zł - Sunicram :1luvu:
100 zł - Bazarek Myrzapl :1luvu:
41 zł - Bazarek Weliny. :1luvu:

razem 291 zł :D

Pięknie Wszystkim Dziękuje z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Śro mar 16, 2011 16:18 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Iweta pisze:Taizu, dziekuję, 80 zł na karme doszło :ok:

O mamuniu. 8O Ależ Piękne Wieści. :D Taizu :D Dziękujemy Ci Kochana :1luvu: :D :1luvu: :D :1luvu:

iza71koty

Post » Śro mar 16, 2011 16:22 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Kciuki za Marcelkowe odjajczenie :ok:
Mam nadzieje,ze problem znaczacy zniknie :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro mar 16, 2011 17:00 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Iza wysłałam jeszcze 7 zł.za bazarek,bo jedna osoba wpłaciła więcej to razem 48 zł.mało,ale co zrobić :(

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro mar 16, 2011 19:33 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Welino, czy ta papryka wędzona, która Ci się marzy, może być pikantna i z domieszką kuminu? Bo jestem, okazuje się, właścicielką chilijskiej przyprawy o takim składzie, i mogę być właścicielką drugiej torebki :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro mar 16, 2011 19:56 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

A jak czekam już drugi tydzień na pieniążki za rzeczy kupione na bazarku to powinnam się upominać?
Obrazek

sennaewa

Od: Czw sty 31, 2008 23:15

Post » Śro mar 16, 2011 20:11 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

sennaewa pisze:A jak czekam już drugi tydzień na pieniążki za rzeczy kupione na bazarku to powinnam się upominać?

Warto przypomnieć, kupującym zdarza się zapomnieć zapłacic, albo pomylą numer....

taizu

Post » Czw mar 17, 2011 12:11 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:Welino, czy ta papryka wędzona, która Ci się marzy, może być pikantna i z domieszką kuminu? Bo jestem, okazuje się, właścicielką chilijskiej przyprawy o takim składzie, i mogę być właścicielką drugiej torebki :D

To nie jest ta przyprawa,ale o której piszesz też jest świetna do orientalnych dań.( skąd masz :? )Chętnie kupię drugą,oczywiście zależy od ceny :ryk: Jak się lepiej poczuję pobiegam po sklepach.Wędzona papryka jest bez dodatków.
Pozdrawiam wszystkich :1luvu:

welina

Post » Czw mar 17, 2011 12:51 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

welina pisze:
taizu pisze:Welino, czy ta papryka wędzona, która Ci się marzy, może być pikantna i z domieszką kuminu? Bo jestem, okazuje się, właścicielką chilijskiej przyprawy o takim składzie, i mogę być właścicielką drugiej torebki :D

To nie jest ta przyprawa,ale o której piszesz też jest świetna do orientalnych dań.( skąd masz :? )Chętnie kupię drugą,oczywiście zależy od ceny :ryk: Jak się lepiej poczuję pobiegam po sklepach.Wędzona papryka jest bez dodatków.

Z tego bazarku: V
Zamówiłam głównie z powodu herbatek, merken mam niejako przy okazji, jak dostanę paczkę to podeślę Ci :D

taizu

Post » Czw mar 17, 2011 13:33 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze:
welina pisze:

Z tego bazarku: V
Zamówiłam głównie z powodu herbatek, merken mam niejako przy okazji, jak dostanę paczkę to podeślę Ci :D

Taaaaaaaaaaa patrzyłam na ten bazarek,ale nie było mnie stać :oops: Dziękuję,że o mnie pomyślałaś :1luvu: .Jak będziesz wysyłać podasz mi sumę :ok: Jeszcze raz wielkie dzięki :lol:

welina

Post » Czw mar 17, 2011 16:41 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Marcelek odebrany. Wybudzony średnio. Na razie odpoczywa w kontenerku i oczy ma jak pięć złotych.Zaraz go przewinę.Za kastrację zaplaciłam razem z antybiotykiem o przedłużonym działaniu łącznie 100 zł. Wieczorem wstawię fakture na watek.

Dla przypomnienia.

Fundusze kastracyjne.

150zł - Sunicram :1luvu:
100 zł - Bazarek Myrzapl :1luvu:
41 zł - Bazarek Weliny. :1luvu:

razem 291 zł :D

Pięknie Wszystkim Dziękuje z Całego Serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Trzymam kciuki za kotki :)
I przepraszam, że tak długo nie pisałem, ale jestem w delegacji i zabiegany człowiek.

Dziękuję za miłe powitanie i pokażę na pewno zdjęcia swojego kocura niebawem, tylko je przygotuję :)

Życzę dalszej siły i radości...
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Czw mar 17, 2011 21:20 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Izo, jak dzisiaj? Mam nadzieje, że telefon sie znalazł....

taizu

[poprzednia][następna]