Trzymajcie się

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dagmara-olga pisze:z bazarku z talerzem mam 90 zł, 8 zł zostawiam na wysyłkę a 82 !!!!!!!!! leci już do Kociej Lady
Kocia Lady pisze:Wczoraj padłam, źle się czułam, ale... doszła paczka od Cindy - Bogusi, dziękuję bardzo![]()
zadzwoniłam zaraz do babci i szybko przybiegła, całą dużą torbę puszek różnistych, chrupki, kocyki, drapak, czekolady, a także fanty na bazarki,
![]()
ale była niespodzianka
![]()
babcia zachwycona, zaniosłam jej tę wielgachną torbę, od razu postawiła drapak przy ścianie, i zaczęła zastanawiać się, gdzie położyć kocyki, tyle kociego jedzenia, no i czekolady, mniam,mniam.... radości nie było końca, nie mówiąc kotach, dziadek pyta: pani a skąd ta paczka?? ja mówię, z Niemiec, a dziadek na to: to tam też nas znają???
ja mówię: no oczywiście panie Józefie, znają i podziwiają, to co pan robi dla zwierząt i ludzi, ile pięknych drzew pan posadził...coś pięknego, Bogusiu żebyś widziała szczęśliwą i dumną minę dziadka...
![]()
bezcenny widok... babcia z dziadkiem dopytywali się oczywiście też o Księcia, czy dobrze mu u mnie, ja mówię, że pewnie on i inni przychodzą na jedzonko, on śpi na balkonie, ma a'la budkę z grubych zasłon i poduszki ogrodowej na której śpi, często przychodzi też do mieszkania, i łasi się do moich rodziców, którzy go często głaszczą... dziś mam zamiar mu dać tabletę od robali, a przy okazji popryskać od pcheł...
w pracy natomiast nareszcie wyszły prawie wszystkie koty przedszkolaki, apetyt też już dopisuje, bo chłodno, 16 stopni, nareszcie, ten upał był nie do wytrzymania, więc kupiłam dziś kilo wątróbki i kupiłam też kilka puszek, więc stan kasy to 168,50
koty zjadły całe kilo wątróbki, + suchego pół pojemnika a potem dałam dobrej jakości puszkę 400 gram tylko, bo wieczorkiem wpadnie pani Ola z mięsiwem, siedzę przy siatce i kićkam, patrzę, a tu łebki się wychylają z... domków za siatką, powoli się wygramoliły z tych domków, w poniedziałek dogadam się z naszym monterem, postawię kolejne dwa domki, razem będzie 5, wyścielę siankiem, a przy okazji posprzątam, bo kotulki rozwłóczyły pojemniki po jedzeniu, i nie można po nie sięgnąć...
pani Ola otrzymała też 15 kg karmy, którą zamówiłam wczoraj, także przesyłka expressowa...
jutro rano idę do pani Oli na kawkę to zrobię fotki chorej kici, która szykuje się na operację...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 46 gości