Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 16:09 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony Kot pisze:Ma zapewniony DT? Ma zapewnione leczenie, miejsce w lecznicy?
Na niebieskiego wszystko czeka. Na 100 nieszczęść - niestety nie. Jeśli wszystko będzie zorganizowane, to przewiezienie dwóch kotów zamiast jednego nie jest problemem. Ale tak na ślepo - to bez sensu...

jutro bede wiedziala czy jest dt.... pracuję nad tym.....
po prostu jesli bedzie w tragicznym stanie, moze tez go warto zabrac.... i na razie umiescic w lecznicy... jesli bedzie z nim zle. sama juz nie wiem. ja do wyplaty nic nie moge, nawet na biletach ztm oszczedzam kurde... :?

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro sty 19, 2011 16:51 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

never,
wiem że przywozisz dziś Bąbla-muszę na ok dwa dni wziąć go z transporterem bo mam zamówione dwa (w prezencie dla mojego DT od Marzenia 11 :D ) ale jeszcze nie przyszły,a ja mam dwa koty chore Edisię i Carlita(na codzienne wizyty u weta) i dwa transportery dla nich,dlatego "grzyba" w sensie Bąbla do nich wsadzić nie mogę :roll: .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sty 19, 2011 22:37 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Trzymam kciuki za pomyślne adopcje. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro sty 19, 2011 23:03 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Rudy MCO już w domu, dziś poszła też Aria :ok: :ok:

100nieszczęść siedzi z panienkami, a Maniuś... teraz zacytuję: "to wygląda już jak 100 nieszczęść. Smutny okropnie". Z nim jest nienajlepiej, humor siadł mu całkowicie :!:

Stary, bezzębny, z jajkami... Ale za to wspaniały przyjaciel z ogromnym sercem :!: Może ktoś da mu szansę?

MANIUŚ
Obrazek Obrazek Obrazek
Kot ideał, najkochańszy i najcudowniejszy kot pod słońcem :1luvu: Urodą niestety nie grzeszy, ale brak ten nadrabia przecudownym charakterem :1luvu: Jest to chyba największy miziak świata, może się miziać bez końca, non stop podtyka główkę do głaskania, przytula się, ociera... :D A jak pięknie mrrruczy! Tylko jeszcze nie ma komu mruczeć do uszka, a on tak kocha ludzi i tak bardzo by chciał wreszcie mieć własny ciepły domek i kogoś do kochania... Jest niesamowicie łagodny, chętnie daje się brać na ręce, i baaardzo potrzebuje kogoś do kochania i kogoś, kto by jego pokochał... W pokoju siedział ciągle przy drzwiach i chciał iść za każdym, kto wychodził. Gdy tylko ktoś już przy drzwiach na niego spojrzał, to od razu w smutnych kocich oczach pojawiał się błysk nadziei, że to może właśnie po niego przyszli, że może zaraz go zabiorą ze sobą... Od razu kocio wstawał, ocierał się, prosił by mógł iść razem z tym kimś, kto dał mu nadzieję, ale niestety... Choć wszyscy się kocurkiem zachwycali, że o taki kochany, taki miziasty, to nikt go nie zabrał do domu :cry: I tylko dlatego, że nie wygląda tak pięknie jak inne koty, że nie ma tak lśniącego futerka... Kocio dopiero co wyszedł z choroby, jest zaniedbany i wychudzony strasznie, ma brzydką, miejscami brudnawą sierść, ale przecież pod czułą opieką może się jeszcze zamienić w pięknego kota. A nawet jeśli już nie odmłodnieje, i nigdy nie dorówna urodą innym kotom, to przecież najważniejszy w kocie jest jego charakter - a w tym żaden inny kot w pokoju adopcyjnym kocurkowi nie dorówna :kotek: Ktoś będzie miał w nim cudownego przyjaciela, tylko niech da mu szansę... Maniuś ma już swoje lata, ale jest w dobrej formie i może żyć jeszcze drugie tyle, co do tej pory :D :arrow: EDIT: Maniuś siedzi w boksie "kolejnych ktarów" dostaje antybiotyk, odzyskał apetyt, ale jet taki jakiś niemrawy...
Filmik z miziakiem: http://www.youtube.com/watch?v=09isMXt3LrY

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw sty 20, 2011 0:15 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

założyłam Maniusiowi wątek - viewtopic.php?f=1&t=123000 i zrobiłam parę ogłoszeń... Jakby ktoś go mógł na FB wrzucić to byłabym wdzięczna - ja tam praktycznie nie zaglądam i nie miałabym za bardzo jak doglądać wydarzenia itd. :(
DT poszukiwany! Maniuś to naprawdę cudo-kot - kto go pozna zwykle zakochuje się w nim od razu, jest absolutnie kochany i cudowny :1luvu: Tylko pobyt w schronisku go dobija, on tak bardzo kocha człowieka i go potrzebuje... :(

Najpilniejsze więc w tej chwili (o ile się nie mylę) to: Maniuś, Bonzo vel 100nieszczęść, Pyza, Trusia. Pilnie szukają domów tymczasowych!

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Czw sty 20, 2011 9:06 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Ania, Maniuś na warunkową?
Ostatnio edytowano Czw sty 20, 2011 12:24 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

Post » Czw sty 20, 2011 12:07 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Jeth super, ze zalozylas ten watek Mankowi !!! cos sie tam dzieje, moze znajdziemy domek :P
Obrazek

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Czw sty 20, 2011 13:26 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

wiem już że niebieski umarł dziś rano.

nie dojedzie do mnie a miał już zapewnione nowe lepsze życie..

teraz ma nowe lepsze życie za TM

żegnaj biedny kiciuniu [']

a ten sk...co go zwrócił do schronu po dwóch tygodniach "opieki" powinien zgnić w więzieniu albo też zakończyć życie w męczarniach ...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw sty 20, 2011 13:34 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

smarti pisze:wiem już że niebieski umarł dziś rano.

nie dojedzie do mnie a miał już zapewnione nowe lepsze życie..

teraz ma nowe lepsze życie za TM

żegnaj biedny kiciuniu [']

a ten sk...co go zwrócił do schronu po dwóch tygodniach "opieki" powinien zgnić w więzieniu albo też zakończyć życie w męczarniach ...

Smarti, Szalony Kot pyta, czy nie zabrałabyś zamiast ś.p. niebieskiego np. 100nieszczęść lub którąś dziewczynę z recydywy (np. zielonooką). Szalony właśnie jedzie na Paluch.

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Czw sty 20, 2011 13:35 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

To strasznie smutne, że niebieski odszedł za TM. Ja też negocjowałam z jednym domkiem, który bardzo chciał niebieskiego. Szkoda, że ta historia tak się skończyła :cry:

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Czw sty 20, 2011 14:08 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Ogromny żal, że niebieskiego już nie ma [*]
Ale teraz przynajmniej jest ze swoim towarzyszem.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw sty 20, 2011 14:10 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

już szczegółowo ustaliłam wszystko z Sz.Kotem,
ale nie mogę się jeszcze otrząsnąć.. :cry:

smarti

Post » Czw sty 20, 2011 14:16 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Najgorsze jest to, że zmarł na skutek zaniedbania przez tego człowieka.
Jest to nie do pomyślenia :(
ObrazekObrazek

naline

Post » Czw sty 20, 2011 14:45 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Przynajmniej są razem :(
ObrazekObrazek

AnielkaG pisze:Ania, Maniuś na warunkową?

Anielka na warunkową, siedzi w "kolejnych katarach". W PA sporo schudł, ale teraz je, jest na antybiotyku. Ma jajka.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw sty 20, 2011 14:48 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

W wątku Maniusia, Moha jest chętna, aby go wziąć na DT.
ObrazekObrazek

naline

[poprzednia][następna]