UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 11, 2011 17:01 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miuti pisze:Wyszły pewne sprawy.

Wyłączam się, jak mi radzisz.

No super... :roll:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon kwi 11, 2011 20:10 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Kurcze Miuti, z deczka niepoważne Twoje zachowanie :?

A może z Ciebie "piąta kolumna" Bardzo Niebezpiecznej Bo Wy Nie Wiecie Kim Ona Jest ? 8)

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon kwi 11, 2011 22:00 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

piccolo pisze:

Kurcze Miuti, z deczka niepoważne Twoje zachowanie :?

A może z Ciebie "piąta kolumna" Bardzo Niebezpiecznej Bo Wy Nie Wiecie Kim Ona Jest ? 8)

Niech zgadnę - mafia? :roll:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon kwi 11, 2011 22:04 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

vega013 pisze:Niech zgadnę - mafia? :roll:

Albo z partii jakieś lub władz miejskich :roll:
Często gorsze niż mafia :mrgreen:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto kwi 12, 2011 1:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Przerażające..(...)..czy jest jakaś możliwość odebrania jej wszystkich kotów? Do tego te zdjęcia..brrr :(

Usunęłam spekulacje. Aleba
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Wto kwi 12, 2011 9:28 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Spokojnie. Ja już kojarzę o co chodzi. Miuti nie jest żadną "kolumną" :wink: A IKA 6 straszy kogo popadnie. Mnie też straszyła, ale nie przestraszyła :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto kwi 12, 2011 15:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:Spokojnie. Ja już kojarzę o co chodzi. Miuti nie jest żadną "kolumną" :wink: A IKA 6 straszy kogo popadnie. Mnie też straszyła, ale nie przestraszyła :twisted:

W dawnych czasach mawiano: "Nie strasz, nie strasz, bo się ze..asz" :twisted:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lip 19, 2011 15:08 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

o matko, ale historia... zakamuflowana zbieraczka z tej Iki?

Byłam pewna, że domy tymczasowe dają tylko ludzie kochający zwierzęta i chcący ich dobra... ech
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Wto lip 19, 2011 16:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

...
Gosiara

Post » Wto lip 19, 2011 21:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

nurmi pisze:o matko, ale historia... zakamuflowana zbieraczka z tej Iki?

Byłam pewna, że domy tymczasowe dają tylko ludzie kochający zwierzęta i chcący ich dobra... ech

Ja sama jestem nadal tego zdania.
A że nie wszystkim wychodzi - to inna sprawa.

A zarzut zbieractwa można postawić praktycznie każdemu, kto ma więcej niż jednego kota.
Z formułowaniem zarzutów trzeba być bardzo ostrożnym.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Śro lip 20, 2011 8:44 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miuti pisze:

A zarzut zbieractwa można postawić praktycznie każdemu, kto ma więcej niż jednego kota.

No to zaliczam się do zbieraczek miuti :mrgreen: (7 kotów +pies) :smiech3:
Gosiara

Post » Śro lip 20, 2011 8:57 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

no i ja też w sumie: 3 koty ... ;)

ale to nie o to chodzi, jeśli przygarnia się koty, aby im pomagać, trzeba im pomagać, trzeba to rozsądnie przemyśleć, a nie brać każdego kota, żeby później żadnemu nie być w stanie pomóc. Nie wiem, czy mnie rozumiecie...

Generalnie to straszne, że koty cierpią :(
I żebyśmy się dobrze zrozumieli, jak nikogo nie oskarżam, ani nie stawiam zarzutów, to było tylko zapytanie :)

Nie zawsze dobrymi intencjami podbijemy świat i pomożemy wszystkim... Choć bardzo by się chciało...
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Śro lip 20, 2011 9:11 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miuti pisze:

sama sobie przeczysz
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 20, 2011 9:12 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Miuti pisze:

Miuti, byłaś tam? Widziałaś? Bo ja i jeszcze kilka osób na forum dysponuje opiniami wet dotyczącymi kotów z tego "raju". Dyskutować nie będę. Ciekawe, czy reaktywacja tego wątku i kolejna obrona zbieraczki ma związek z pojawieniem się nowych ogłoszeń IKI 6 w necie. :roll:
I nie, nie każdemu kto ma więcej niż jednego kota można postawić zarzut zbieractwa. Polecam lekturę odnośnego wątku.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lip 20, 2011 11:49 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Nie przeczę sobie.

Zarzut zbieractwa jest problematyczny.

Są ludzie, którzy z racji sytuacji lokalowo - finansowej mogą sobie pozwolić na trzymanie 20 kotów i zapewnienie im wszystkiego, czego im potrzeba - i tacy, którzy mają 2 kotki na 6 m. kw., karmią je kitekatem i nawet kiedy biedactwa chorują nie idą z nimi do veta.

Poza tym: jeżeli mam w domu kilka kotów - a znajduję na ulicy zagłodzoną kotkę z kociętami - to mam zostawić ją,, argumentując, że nie mam możliwości się nią zająć?
Czasem przygarniamy koty niewyadoptowywalne. Staruszki, kaleki, egzemplarze chore. Jeżeli ich nie przygarniemy - umrą. Więc pogłowie zwierzaków nam rośnie - bez nadziei na adopcję.

Jeżeli IKA daje ogłoszenia o wydawaniu kotów - to chyba jednak nie jest kolekcjonerką?
Wiecie, jaki ma warunki? Mieszkanie w bloku - czy obszerny dom z ogrodem?

Niestety - już na miau spotkałam się z niszczeniem ludzi przy pomocy pomówień i kłamstw.
Informacje trzeba bardzo filtrować.
I nie wolno obrażać - bo zaradne osoby mogą skierować sprawę do sądu, pozywając forumowicza albo moderatora. To może bardzo zaszkodzić forum.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]