Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2010 13:58 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

gosiaa pisze:Asiu, dzięki za Bławatkę, na ten moment jest wszystko aktualne.

Matko, a co z Haną, dlaczego jest w dziale TM, nic nie wiedziałam, zgubiłam wątek...

A czy ja mogę poprosić o wklejenie banerka Blusi jako kota nieschronowego w DT na pierwszej stronie?

UpadłyAnioł pisze:Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=117782][img]http://www.bankfotek.pl/image/778701.jpeg[/img][/url]

No i domek znalazła Djunka od Goski_BS
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Wto paź 19, 2010 15:45 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

A można prosić o jakieś zdjęcie Djunki do miniaturki?
Banerek dodam wieczorkiem.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 19, 2010 16:00 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

prawdziwa piękność w schronisku- BiBi
ile już czeka na Ten swój dom :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 19, 2010 16:59 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

ruru pisze:prawdziwa piękność w schronisku- BiBi
ile już czeka na Ten swój dom :(
Obrazek

och ten różowy jęzorek w połączeniu z zielonymi oczkami :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto paź 19, 2010 17:30 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

a wszystko to
w słodkiej czekoladowo puszystej otulince :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto paź 19, 2010 20:21 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

Witam wszystkich :)
Nazywam się Waldek i od niedawna zajmuję się zamieszczaniem ogłoszeń na 3 portalach. Muszę Was pochwalić za to co robicie - naprawdę Wielka Sprawa, jestem pełen podziwu i szacunku.
Ale to akurat pewnie wszyscy Wam mówią, więc dorzucę oprócz pochwał trochę konstruktywnej krytyki :wink: .
Mianowicie, wielka prośba do osób, które przygotowują ogłoszenia o kotach - czy moglibyście zwracać uwagę na wielkość fotek ? Wg mnie 100 kB na 1 zdjęcie to powinien być MAX ! (było też takie, które miało ponad 300 kB).
Weźcie pod uwagę, że nie wszyscy mają super szybkie łącza, a do tego coraz więcej osób korzysta z internetu mobilnego i mają limity pobierania danych.

Druga sprawa, to kwestia usuwania nieaktualnych ogłoszeń - do tej pory tylko p. Joanna (sistermoon) przysyłała mi informacje o tym, które ogłoszenia można usunąć, dzisiaj również zrobiła to Gosia. Mam gorącą prośbę o przekazywanie takich informacji p. Joannie, wtedy na pewno trafią do mnie. Z tego, co zauważyłem, to na stronie schronu nie ma takiej podstrony, jaką mają psy : "W ostatnim czasie znalazły dom", a chyba by się przydała.

pozdrawiam,
Waldek

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Wto paź 19, 2010 20:28 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

Asiu! co się stało z Haną? nic nie było na wątku. malutka naprawdę za TM? :(
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto paź 19, 2010 20:33 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

valdek pisze:Mianowicie, wielka prośba do osób, które przygotowują ogłoszenia o kotach - czy moglibyście zwracać uwagę na wielkość fotek ? Wg mnie 100 kB na 1 zdjęcie to powinien być MAX ! (było też takie, które miało ponad 300 kB).
Weźcie pod uwagę, że nie wszyscy mają super szybkie łącza, a do tego coraz więcej osób korzysta z internetu mobilnego i mają limity pobierania danych.

ooo, może Ciebie posłuchają ;) bo ja już prosiłam kilka razy i dalej dostaję "potwory", a to oznacza, że muszę odchudzić każde zdjęcie :roll:
witaj na forum. I dzięki za pomoc :love:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 19, 2010 21:08 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

wiem, że umawialiśmy się, ze dłuższy bok zdjęcia ma nie przekraczać 500 px
i tego się trzymam,
cos jednak musi być widać na tym zdjeciu
a jak będzie ponizej 100kB to juz jest naprawdę słaba bardzo jakość, albo miniaturka
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto paź 19, 2010 22:27 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

ruru pisze:wiem, że umawialiśmy się, ze dłuższy bok zdjęcia ma nie przekraczać 500 px
i tego się trzymam,
cos jednak musi być widać na tym zdjęciu
a jak będzie poniżej 100kB to już jest naprawdę słaba bardzo jakość, albo miniaturka

myślę, że rozmiar może być nawet do 640 x 480 i jednocześnie wielkość poniżej 100 kB. Odchudzam Wasze fotki za pomocą darmowej przeglądarki http://www.irfanview.com/ i ustawiam jakość na 85 % - to w zupełności wystarcza (szczerze mówiąc prawie nie widać różnicy w porównaniu do oryginalnych obrazków). I w ten sposób prawie zawsze otrzymuję pliki poniżej 100 kB.

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Śro paź 20, 2010 6:22 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

Moje fotki do ogłoszeń są malutkie, maluteńkie :wink: :lol:
Ale może się też trafić jakaś ciut większa...
Pamiętajcie proszę o tym, że zrobienie opisu to nie tylko zmniejszenie zdjęć i napisanie 3 zdań... :oops:
Jedzie się do schroniska, spędza tam 4 czy 5 godzin, robi zdjęcia, potem wraca do domu, ogląda te fotki, grupuje, wybiera z wielu - kilka, które się w ogóle nadają do pokazania, potem robi jakiś opis i wysyła... To wszystko naprawdę zabiera mnóstwo czasu... Czasem po prostu już się człowiekowi nie chce zmniejszać tych zdjęć, tylko wysyła takie, jakie są, żeby szybciej znalazły się na stronie w ogłoszeniach... :oops:
A to wszystko można robić w zasadzie tylko w weekendy, bo przecież wszyscy pracujemy...
A w weekend też chcielibyśmy mieć chwilkę dla siebie, rodziny i naszych zwierzaków...
Tak więc - proszę czasem o wyrozumiałość dla nas :oops: :wink:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro paź 20, 2010 6:37 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

witaj valdek! No wreszcie dałeś się namówić na odwiedziny na miau :ok:. Dziękujemy za pomoc :)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro paź 20, 2010 7:40 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

Duszek686 pisze:Pamiętajcie proszę o tym, że zrobienie opisu to nie tylko zmniejszenie zdjęć i napisanie 3 zdań... :oops:
Jedzie się do schroniska, spędza tam 4 czy 5 godzin, robi zdjęcia, potem wraca do domu, ogląda te fotki, grupuje, wybiera z wielu - kilka, które się w ogóle nadają do pokazania, potem robi jakiś opis i wysyła... To wszystko naprawdę zabiera mnóstwo czasu... Czasem po prostu już się człowiekowi nie chce zmniejszać tych zdjęć, tylko wysyła takie, jakie są, żeby szybciej znalazły się na stronie w ogłoszeniach... :oops:
A to wszystko można robić w zasadzie tylko w weekendy, bo przecież wszyscy pracujemy...
A w weekend też chcielibyśmy mieć chwilkę dla siebie, rodziny i naszych zwierzaków...
Tak więc - proszę czasem o wyrozumiałość dla nas :oops: :wink:

Anetko, wszyscy to rozumieją przecież. Teraz jestem rzadko w schronie, ale sama wiem, ile pracy trzeba włożyć w opis. Tylko popatrz też na drugą stronę: po weekendzie dostajesz od 4 osób 12 ogłoszeń. Każda z nich zrobiła 3 ogłoszenia i nie zmniejszyła zdjęć. Tak więc Ty, jako wstawiający anons do netu, masz 12 ogłoszeń x średnio 6 zdjęć = 72 zdjęcia, które musisz przed wstawieniem odchudzić, bo portal nie przyjmie więcej niż np. 100 kB, a są takie, co nie przyjmą więcej niż 60 czy 70...
I jakosć tu nie ma nic do rzeczy, po prostu portal ma ograniczenie i koniec. Więc chyba lepiej żeby fotka miała gorszą jakość, niz żeby nie było jej wcale. Poza tym zdjęcie o szerokości 500 px nie jest jakieś strasznie duże, więc plamki nie widać. No chyba, że ktoś je będzie powiększał w nieskończoność, ale po co miałby to robić?...?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro paź 20, 2010 8:01 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

o, witamy na forum :)

Co do transferu i wielkości plików jestem za Waldkiem.
Na wyjeździe średnio po 10 dniach użytkowania netu obniżali mi transfer do tak tragicznego, że pracować było udręką.
Jeśli robię zdjęcie, to i tak muszę je zmniejszyć przed wysłaniem czy wstawieniem do netu - więc co mi szkodzi, dać wymiary 500px dłuższy bok, waga do 50kB - jakość zdjęcia pozostaje dobra (ruru, Twoje fotki też tak zmniejszałam z powodzeniem nawet do 20kB- opcja zapisz dla webu jakość medium 50-60). To nie wydruk, gdzie waga pliku im wieksza tym lepsza jakość. Miedzy 150kB a 50kB praktycznie nie widzę róznicy na monitorze.
Duża oszczędność czasu, pracy i finansów (dodatkowy transfer jest płatny).
Anetka, Twoje zdjęcia są w większości ok tzn. do 500px i mała waga ;)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro paź 20, 2010 8:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. Łódź XII

Ja zmniejszam zdjęcia, ale ni w ząb nie znam się na tym i nie wiem, czy dobrze odchudzone czy nie :roll:
Witaj valdku i dzięki za pomoc we wstawianiu ogłoszeń :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia][następna]