WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 28, 2010 22:31 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

OKI pisze:Z tych wyników to ja się bardzo cieszę :piwa:
I ciągle główkuję, co jej się takiego przydarzyło, że doszła do takiego stanu, a potem błyskawicznie wręcz się z niego wygrzebała :roll:

Miłość? Miłość ....

OKI pisze: I lepiej, żeby się w przyszłości mniej zajmowała "negocjacjami" :mrgreen:
Zresztą jutro jej chlastnę pazurki, może jej poziom adrenaliny spadnie.
W zasadzie nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobiłam :roll:

Wytrącisz jej zasadniczy argument z łapek :ryk: :ryk:
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro lip 28, 2010 22:33 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

OKI pisze:
kocurzyca41 pisze:
OKI pisze:Śmiej się Ciotka, śmiej :lol:

No co, chwilami lepsze jak Chmielewska :mrgreen:

Mało masz rozrywek? Polinda może u Ciebie być za jakieś 10 minut :mrgreen:
To jest dopiero rozrywka :twisted:

Za dziesięć minut......,to ja już będę chrapać 8O

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro lip 28, 2010 22:35 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

dune pisze:
OKI pisze:Z tych wyników to ja się bardzo cieszę :piwa:
I ciągle główkuję, co jej się takiego przydarzyło, że doszła do takiego stanu, a potem błyskawicznie wręcz się z niego wygrzebała :roll:

Miłość? Miłość ....

Żeby to było takie proste :lol:

dune pisze:
OKI pisze: I lepiej, żeby się w przyszłości mniej zajmowała "negocjacjami" :mrgreen:
Zresztą jutro jej chlastnę pazurki, może jej poziom adrenaliny spadnie.
W zasadzie nie wiem, czemu jeszcze tego nie zrobiłam :roll:

Wytrącisz jej zasadniczy argument z łapek :ryk: :ryk:

Bo w gębie to już jej argumentów brak :twisted:
Te co są to i tak nieużywalne :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro lip 28, 2010 22:36 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

kocurzyca41 pisze:
OKI pisze:
kocurzyca41 pisze:No co, chwilami lepsze jak Chmielewska :mrgreen:

Mało masz rozrywek? Polinda może u Ciebie być za jakieś 10 minut :mrgreen:
To jest dopiero rozrywka :twisted:

Za dziesięć minut......,to ja już będę chrapać 8O

Kolorowych snów :lol:

OKI

Post » Czw lip 29, 2010 6:34 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Hej Polciu! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw lip 29, 2010 9:02 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

szkoda, ze Pola jest taka bojowa - burzy spokoj w domu i stresuje reszte towarzystwa :(

moze trzeba zaczac ja oglaszac? podrzuć, OKI, jakis wzruszajacy tekscik, to powrzucam na portale...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lip 29, 2010 9:31 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

No chyba trzeba zacząć, czekałam tylko, czy sobie szwu nie rozbabrze, ale nie rusza na szczęście :lol:

Tylko ja w wymyślaniu wzruszających tekścików to wręcz świeeetna jestem :roll: :mrgreen:
Pomyślę coś, tylko muszę się dobrze obudzić :lol:

OKI

Post » Czw lip 29, 2010 9:36 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

na poczatek trzeba dodac Pole na wątek kocich staruszkow - tam są umieszczane dorosle kotki, ktorym moze byc trudniej znalezc dom ze wzgledu na wiek (nie musi byc zaawansowany, ale wiesz jak ludzie rozumują)

viewtopic.php?f=1&t=105064

tillibulek

Post » Czw lip 29, 2010 9:41 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Masz rację :wink: Już się zresztą parę razy przymierzałam, tylko czekałam, jak się sprawy rozwiną :lol: I oczywiście w końcu zapomniałam :mrgreen:
Daj mi tylko kawę wypić, bo bez kawy, to ja nie funkcjonuję w ogóle :lol:

OKI

Post » Czw lip 29, 2010 9:55 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

tillibulek

Post » Czw lip 29, 2010 9:56 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

Dzisiaj jeszcze z wetką pogadam, o tym co dalej. Bo poza szczęką, to mamy jeszcze do zrobienia:
- powtórne odpchlenie, cuś tam w tej sierści ciągle urzęduje, jakieś jaja :twisted: I to nie pchły i nie wszy, jakieś niewiadomoco, jak to u Poli,
- odrobaczenie, bo advocat to tak średnio odrobacza wewnętrznie,
- szczepienia :roll:

Tak kombinuję, że odpchlenie to nawet w ten weekend mogę zrobić - mam zapas fiprexu dla wszystkich kociastych. W następny weekend będzie można już odrobaczyć całe stado - Pola już będzie wygojona po sterylce :roll: I w kolejny szczepienia :roll:
Ale to muszę z wetką ustalić.

Najgorsze dla mnie to odrobaczanie, powiedzcie mi, ile kosztuje Profender poza Warszawą? Bo może się opłaca zaimportować :mrgreen:

OKI

Post » Czw lip 29, 2010 10:01 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

OKI pisze:Dzisiaj jeszcze z wetką pogadam, o tym co dalej. Bo poza szczęką, to mamy jeszcze do zrobienia:
- powtórne odpchlenie, cuś tam w tej sierści ciągle urzęduje, jakieś jaja :twisted: I to nie pchły i nie wszy, jakieś niewiadomoco, jak to u Poli,
- odrobaczenie, bo advocat to tak średnio odrobacza wewnętrznie,
- szczepienia :roll:

Tak kombinuję, że odpchlenie to nawet w ten weekend mogę zrobić - mam zapas fiprexu dla wszystkich kociastych. W następny weekend będzie można już odrobaczyć całe stado - Pola już będzie wygojona po sterylce :roll: I w kolejny szczepienia :roll:
Ale to muszę z wetką ustalić.

Najgorsze dla mnie to odrobaczanie, powiedzcie mi, ile kosztuje Profender poza Warszawą? Bo może się opłaca zaimportować :mrgreen:

Odrobaczqanie - polecam Milbemax - trochę drogi, ale tańszy od Profendera, a tłucze to czego profender nie tłucze. Używałam, warto. Jest wersja dla kotow dorosłych - tabletka jedna 16-18zł (18 u dra Jarka) i dla kociąt (kotow do 1 roku życia) - 9-12zł.

Szczepienie min. 10 dni po odrobaczaniu. Najlepiej 2 tygodnie. Ale Ty wiesz lepiej :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 29, 2010 10:02 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

no to trochę zabiegów jeszcze zostało.... - i pyszczydło do remontu.... :( - ale za to po tym wszystkim panna będzie cud-miód i orzeszki!!!!!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw lip 29, 2010 10:04 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

MILBEMAX
tabletki powlekane dla kotow
produkt leczniczy przeciwrobaczy o szerokim spektrum działania
Novartis Sante Animale SAS Francja

Zawartośc substancji czynnych i innych substancji:
1.tabletki dla kotów dorosłych
oksym milbemycyny w tabletce 16mg
prazikwantel w tabletce 40mg
składniki ppomocnicze q.s. do 132,5mg

2. tabletki dla małych kotów i kociąt
oksym milbecymy w tabletce 4mg
prazikwantel w tabletce 10mg
składniki pomocnicze q.s do 132,5mg

Wskazania:
w leczeniu mieszanych zakażeń (inwazji) niedojrzałymi i dorosłymi postaciami tasiemców i nicieni następujących gatunków: tasiemce Dipylidium caninum, Taenia spp.. Echinococcus multilocularis, nicienie Ancylostoma tubaeforme, Toxocara cati; lek można także stosować w zapobieganiu dirofilariozie (Dirofilaria immitis), jeśli wskazane jest jednoczesne leczenie tasiemczycy.

Przeciwwskazania: tabletek dla kotów dorosłych nie nalezy stosować u kotów ważących mniej niż 2kg, tabletek dla kociąt nie nalezy stosować u kotow poniżej 6 tygodni i/lub ważących mniej niż 0,5kg

Dawkowanie dla każdego gatunku:
minimalna zalecana dawka dla kota wynosi 2mg oksymu milbemycyny i 5mg prazikwantelu na kilogram masy ciała, jednorazowo. Milbemax podaje się doustnie, jednorazowo, z posiłkiem lub po posiłku. Takie postępowanie zapewnia optymalną ochronę przeciw dirofilariozie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 29, 2010 10:08 Re: WAW. Pola- Anemia...i po anemii, wyniki s.33 Ciachnięta :D

tillibulek pisze:Pola bedzie na seniorkach
viewtopic.php?f=1&t=105064&p=6251567#p6251567
:)

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mnie czasem trzeba kopnąć, bo sama to wiecznie na coś czekam :lol:

OKI

[poprzednia][następna]