MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 20, 2010 10:33 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

tillibulek pisze:o kurcze, a Majorka ma to sikanie w zwiazku ze struwitami??? :strach: :strach: :strach: :strach:

Kochana - w związku z całokształtem chyba..... :roll: - widocznie Malwinka+struwity to dla buki-szylkrety zestaw nie do przebrnięcia...... :evil:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lip 20, 2010 10:41 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

koszmar z tym sikaniem, szczerze wspolczuje, jeszcze jak kot sika w jedno miejsce, to mozna mu jakos ograniczyc dostep, ale tyle miejsc zasikanych, to po prostu zalamka :roll:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto lip 20, 2010 20:58 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Ojoj :( :( :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lip 20, 2010 21:13 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka pisze:a no właśnie.... - jakby tak człowiek w totka wygrał, to by założył gigantyczny azyl dla bezdomnych zwierząt - taki domowy..... i czasu dla nich miałby mnóstwo..... :roll: - pomarzyć dobra rzecz..... :mrgreen:

a na razie moje sierściuchy same w domu siedzą od 7:00 i czekają, czy ktoś się zlituje i wróci do nich.... :(

Joluka marzenia się czasami spełniają :ok: a szczególnie tutaj w sprawie kotów :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lip 20, 2010 21:23 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

no ostatnio marzenia rzeczywiście się spełniają i cuda się zdarzają na forum.... :P - w adopcjach zastój, a jednak - gdy pojawi się jakaś wyjątkowo potrzebująca kocia bieda - to po rozkręceniu akcji znajduje jednak dom, który ratuje jej życie... :ok:

niektóre znajdują cudne DT (Bubu2, Liczi, Kacperek), a niektóre nawet błyskawicznie DS!!! (Lolusia czy Maniuś :piwa: ) - to lubię!!!!!! :1luvu:

joluka

Post » Śro lip 21, 2010 2:27 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

z zimowym Kiciowym pozdrowieniem, ech gdybyscie byli blizej...

Obrazek

Bedzie, dobrze, MUSI byc dobrze!

Kicia.Yoda

Od: Sob cze 05, 2010 5:16

Post » Śro lip 21, 2010 7:42 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

ale ladny widoczek :love:

tillibulek

Post » Śro lip 21, 2010 8:23 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Kicia.Yoda - jak u Ciebie pięknie...... 8O

daleko, nie daleko - ale samoloty latają? to zapraszamy serdecznie jakby co!!!!!! :P

joluka

Post » Śro lip 21, 2010 13:48 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

no to się jeszcze Wam pożalę.... :(

"zasikane" zestawienie majorkowe z ostatnich 2 dni.... :evil: :
- sofa Julki + narzuta na niej + sterta Julki ciuchów (a nie mówiłam :twisted: ),
- pufa u Julki,
- kołdra w naszej sypialni (2mx2m - pralka mi się już psuje od wpychania jej do prania!!!), poszwa, prześcieradło, pokrowiec podkładowy, dwa materace,
- poduszka z krzesła tarasowego - obsikana na moich oczach!
- w/w kołdra z sypialni + poszewka - obsikana tym razem na moich nogach!!!!! - nasikała na nią, jak leżałam już w łóżku!!! (nawiasem mówiąc na emigracji w garderobie, bo w sypialni schną zaprane materace..... :evil: :evil: :evil: )

już nie wyrabiamy z praniem, suszeniem i z nerwami......... :roll: - buuuuuuuuuuuuuu :crying:

jantunku mopucy!!!!!!!!!!!!!! co ja mam zrobić z tą szylkretą?????????

joluka

Post » Śro lip 21, 2010 15:01 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

ale się porobiło :roll: a miała być względna stabilizacja po tym, gdy Muszelka trafiła do DS... kociambry nie pozwalają się nudzić... kciuki za majorkowe nerki :ok:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro lip 21, 2010 21:02 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

joluka, nie mozecie odizolowac Majorki?
ta sytuacja jest mocno zalamujaca, juz sobie wyobrazam ta atmosfere w domu....

czy Majorka miala USG??

tillibulek

Post » Śro lip 21, 2010 22:19 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Ach, te szylkretki :roll: moja Buka swego czasu, też namiętnie sikała mi na łóżko :roll: na szczęście przestała, ale do dziś nie wiem, dlaczego :roll:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lip 21, 2010 22:23 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

USG???? nie - dlaczego miałaby mieć? ja się kompletnie na tym nie znam... :oops:

Majorka jest praktycznie 3/4 dnia odizolowana od Malwinki... - za radą forumowej Ryśki od kropli Bacha 2 tygodnie były izolacji absolutnej, potem Malwinka wychodziła "na pokoje" tylko na króciutkie chwile i to pod naszym nadzorem, teraz też wychodzi tylko na te momenty, kiedy jesteśmy przy niej - ale jak tylko nie stoimy nad nimi non-stop, to Majorka usiłuje małą zaatakować... :(

a tak odizolować Majorki, żeby nie mogła na nic lać za specjalnie się nie da... - musiałaby być zamknięta w kotłowni (bo łazienka od dzisiaj zajęta przez nowego lokatora :evil: :roll: - viewtopic.php?f=1&t=114662) - a to dla Majorki byłby ogromny stres... - a przecież ze stresu mamy ją kroplami i całym działaniem wyprowadzać... :?

joluka

Post » Czw lip 22, 2010 8:06 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

pytalam o USG, poniewaz:
- po pierwsze powinno sie je zrobic przy tendencjach do struwitów, zeby wiedziec, czy co w kocie gra (u dr Marcińskiego najlepiej - koszt: 100 zł)
- po drugie ktos tutaj pisal, ze kicia byla zdiagnozowana jako zdrowa, ale przez 2 lata lała za kuwetą, a po dwoch latach ktos ją oddal i ten, do ktorego trafila zrobil jej USG i okazalo sie, ze jest problem zdrowotny, ktorego inne badania nie wykazaly

wiec USG zawsze warto zrobic, bo to sikanie niekoniecznie musi byc zwiazane ze stresem... zwlaszcza, ze kicia ma struwity...

trzymam za Was kciuki :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Post » Czw lip 22, 2010 8:45 Re: NIUNIA/MALWINKA RTOZ U JOLUKA W DT!BARDZO PILNIE POMOC I DS!

Tillibulku - dziękujemy za radę!!!! :1luvu: a dr Marciński w której lecznicy przyjmuje?

Malwinka wczoraj spacerowała trochę po ogrodzie pod naszym nadzorem - podoba jej się świat zewnętrzny... :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

joluka

[poprzednia][następna]