EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 17:18 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;powoli się zwijamy

cz. II - "ogólnorozwojowa" :wink: ze szczyptą nieuniknionego patosu (jak to zwykle bywa), ale szczera i pisana od serca.
Temat nieszczęsnych eksmitków z Wilczaka po raz pierwszy zaistniał 1 kwietnia 2009 roku. Autorką pierwszej części była jerzykowka. To ona pierwsza opisała ogrom tragedii tych zwierząt, apelowała o pomoc i sama się w nią zaangażowała. Na początku sytuacja nie była komfortowa - krótko przed nami wystartowała inna duża akcja związana z przytuliskiem p. W. Kiedy pojawiły się eksmitki, wielu ludzi było już zaangażowanych w tamtą. Wielu, ale nie wszyscy. :) Dzięki nim "nasze" koty dostały swoją drugą szansę.
W tym momencie chciałabym serdecznie podziękować tym wszystkim, którzy poświęcili swój czas, siły, pieniądze, umiejętności, którzy otworzyli swoje domy i przyjęli biedne eksmitki. Dziękuję jerzykowce przede wszystkim za założenie wątku, za to, że pokazała eksmitki światu, że potrafiła poderwać ludzi i zachęcić ich do pomocy, dziekuję dziewczynom z Fundacji "Koci Pazur", które udostępniły subkonto i przez długi czas konsekwentnie wspierały nas (Aniu Z - bez Twojej obecności i żelaznej konsekwencji w byłoby niezwykle trudno).

Dziekuję Wam, dziewczyny. W pierwszej kolejności "weterankom" tej historii, tym które konsekwentnie od początku do końca były tu obecne duchem i ciałem - gotowe w każdej chwili pomóc: pojechać, przywieźć, kupić, załatwić, ale też wysłuchać i poradzić - Aga9955, Etka, aoi neko. Etka - nikt, absolutnie nikt nie ma takiego wyczucia w szukaniu domów dla kotów. Gdyby nie Ty, wiele z nich nie miałoby szans go znaleźć. Dzięki. Aga9955, aoi neko - niezawodne, mimo obowiązków prywatnych zawsze chętne pomóc, nigdy zmęczone, czy zniechęcone (choć przecież czasami wracałyśmy brudne, śmierdzące i wykończone).
Podziękowania należą się też tym wszystkim dziewczynom, które w miarę możliwości pomagały, a między innymi: honda11 (przyjechała specjalnie do Poznania, żeby pomóc nam w Przyborówku, a potem wystawiała bazary na eksmitki), honia, Małgorzata Pękała, Petka-P1, Ania_NSP (być może o kimś zapomniałam - wybaczcie, dopiszę).

Dziekuję DT, które przyjęły eksmitki do siebie, dały tym biedom normalne domy i pokazały jak wygląda spokojne, bezpieczne, słodko leniwe i syte życie.

Głębokie ukłony dla forumowiczek, które wystawiały na nas bazary. Są to między innymi: Jarka, Magis, wanila, elza8989. Bardzo dziękujemy za pomoc. Były momenty, kiedy wpłaty od Was dosłownie wyciągały nas z dołka.W krytycznych momentach kiedy koty chorowały, a kasa świeciła pustkami, właśnie dzięki temu, że Wam się po prostu chciało, można było powiedzieć "a jednak leczymy dalej", "a jednak pociągniemy". :)

A teraz szczypta prywaty :wink: : Dzięki serdeczne składam też moim bazarkowym klientom. Spotkania z Wami w eksmitkowych bazarkach to sama przyjemność - można było i pogadać, i pośmiać się, i powygłupiać. Dziekuję Wam też za okazane mi zaufanie. Bez Was nie miałabym najmniejszych szans zaistnieć na "bazarkowym" podforum i pomóc kociambrom ("naszym" i "nie naszym").

Na zakończenie dodam jeszcze, że w ciągu tego roku poznałam mnóstwo świetnych ludzi i dużo się nauczyłam. I za to też Wam wszystkim bardzo dziękuję.

zabers

edit:Niniejszym ogłaszam początek akcji pt. Uroczyste Odpinanie Banerków

Zostawię jeszcze otwarty wątek do jutra, może do pojutrza. Jeśli ktoś ma jeszcze ochotę coś dopisać - zapraszam.
Na zupełny koniec wypocinek - jeden z kultowych "smajlików" :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto mar 02, 2010 20:38 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto mar 02, 2010 19:07 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

sie troche poryczalam.

:roll:

dziewczyny dziekuje i mam nadzieje na to ,ze zawiazane przyjaznie beda trwaly:))))

Weteranki nastepna impreza u mnie:)
Zaraz po szpitalu Oli. Bo jak nie wiecie ,to nasz miszcz bazarow 9 marca idzie do szpitala sie operowac.
Mysle ,ze nalezy wspierac i odwiedzac:)))) :1luvu: :1luvu:

dzieki. Jeszcze raz.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto mar 02, 2010 19:43 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

Nie rycz, bo się odwodnisz. :twisted:
To tylko wątek się kończy. Reszta zostaje po staremu (przyjaźnie, pogaduchy, wspólne obżarstwo i takie tam).

Tak, Ebenezer idzie "do śpitalu". Wróci lżejszy i olśniewająco piękny. :mrgreen:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto mar 02, 2010 19:50 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

zabers pisze:Nie rycz, bo się odwodnisz. :twisted:
To tylko wątek się kończy. Reszta zostaje po staremu (przyjaźnie, pogaduchy, wspólne obżarstwo i takie tam).

Tak, Ebenezer idzie "do śpitalu". Wróci lżejszy i olśniewająco piękny. :mrgreen:

juz sie odwodnilam:)

wiem ze reszta po staremu, ale jakos tak....

to ,ze bedziesz sliczna po spitalu to wiadomix :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: olsniewajaco:)
bede Cie odwiedzac i karmic:) :mrgreen:
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 02, 2010 20:01 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

aga9955 pisze:sie troche poryczalam.

:roll:

dziewczyny dziekuje i mam nadzieje na to ,ze zawiazane przyjaznie beda trwaly:))))

Weteranki nastepna impreza u mnie:)
Zaraz po szpitalu Oli. Bo jak nie wiecie ,to nasz miszcz bazarow 9 marca idzie do szpitala sie operowac.
Mysle ,ze nalezy wspierac i odwiedzac:)))) :1luvu: :1luvu:

dzieki. Jeszcze raz.

taa, ja trzymam kciuki jak juz wczesniej ci pisalam za to by zrobili to szybko i cie wykopali do domu :mrgreen: :ok: piekna i smukla jak trzcinka
ps dzieki za plytki :1luvu:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto mar 02, 2010 20:22 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

mośku Ty nasz, mośku. Nie dziękuję, bo zapeszę.

P.S. Do usług. :P

zabers

Post » Wto mar 02, 2010 20:35 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

I mi też łezki pociekły :roll:
Dziewczyny bardzo się cieszę, że Was poznałam. Mam nadzieję, że dalej będziemy się spotykać, gadać o kotach i nie tylko....

Ola, wielkie kciuki żeby wszystko się udało i żebyś szybko z tego śpitala wróciła :ok:

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Wto mar 02, 2010 20:38 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

zabers pisze:

Ola przyznaj sie...wrocisz jako 18-stka? ;)

a tak na serio dziekuje wszystkim ludziom dobrej woli, kazdemu kto wspieral nas w temacie eksmitkowym.
:1luvu:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto mar 02, 2010 20:45 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

Etka pisze:Ola przyznaj sie...wrocisz jako 18-stka? ;)

żeby tylko :mrgreen:

Etka pisze:a tak na serio dziekuje wszystkim ludziom dobrej woli, kazdemu kto wspieral nas w temacie eksmitkowym.
:1luvu:

I Tobie, Super Poszukiwaczu Najlepszych Pod Słońcem DS wielkie dzięki. (teraz możesz się przyznać jak Ty to robisz. Jak napiszesz malutkimi literkami, na pewno nikt nie zauważy) :wink:

zabers

Post » Wto mar 02, 2010 21:34 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

Zadowolone eksmitki miaukają pa pa:
ObrazekObrazek

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Wto mar 02, 2010 22:00 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

Ptyś - alpinista (ten to jest Zorro :ryk: )
Obrazek
Balbina - luzak w swojej bazie
Obrazek[/quote]

Śliczne koty. :P A jakie wyluzowane! (zauważyłyście, że Balbinka traci swój przyczajony wyraz pyszczka?)

zabers

Post » Wto mar 02, 2010 22:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;JUTRO ZAMYKAMY

fajowe:)
Obrazek

aga9955

Post » Śro mar 03, 2010 8:57 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;DZISIAJ ZAMYKAMY

Cześć wszystkim.
Dziś wieczorem poproszę modów o zamknięcie. Gdyby ktoś chciał jeszcze usunąć rozwodowe zdjęcia :mrgreen:, czy wysłać przekaz do kosmitów - zapraszam.

zabers

Post » Śro mar 03, 2010 9:25 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;DZISIAJ ZAMYKAMY

Całym sercem dziękuję wszystkim, którzy tak wspaniale ruszyli z pomocą poznańskim eksmitkom :!:
Życzę wszystkim kotom w potrzebie by na swej drodze spotkały tak wspaniałych ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po raz kolejny forum miau pokazało, że jego społeczność potrafi czynić cuda :1luvu:
Dziewczyny, wielkie dzięki za Wasze zaangażowanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wilczakowe koteńki - żyjcie długo i naprawdę szczęśliwie :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 03, 2010 10:14 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II;DZISIAJ ZAMYKAMY

jerzykowka pisze:Wilczakowe koteńki - żyjcie długo i naprawdę szczęśliwie :!:

Amen :ok:

zabers

[poprzednia][następna]