S.K-ce.Cztery koty po zmarłym. Niunia [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 20:02 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Nov@- :1luvu:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lut 19, 2010 11:14 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Wczoraj miałam telefon z Tychów w sprawie adopcji... jutro wieczorem potencjalna Duża przyjedzie w odwiedziny... nie będę na razie za dużo pisać, bo... wiadomo... że nie wiadomo... :) Powiem tyle, że Duża jest forumowiczką miau i moim osobistym zdaniem, po tym, co przeczytałam na forum - jest wielka :) Kiciuś byłby drugim kotem, miałby łaknącą towarzystwa, acz na razie nieufną koleżankę i mieszkałby z Dużą i jej babcią (potrójnie damskie towarzystwo :) ), ale na razie... :ok: :ok: :ok:

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt lut 19, 2010 12:16 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Mocne!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pt lut 19, 2010 14:16 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

:ok:

Mała1

Post » Sob lut 20, 2010 20:48 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Jestem wyżęta emocjonalnie, więc nie będę się rozpisywać... dodam, że wyżęcie jest jak najbardziej pozytywne... acz męczące :)

Po wizycie u weta - dr Kostrzewski, skądinąd miły facet, obejrzał ranki, stwierdził, że to alergiczne i: dał antybiotyk, żeby się tam nic nie rozwinęło, zaproponował karmę, która nie uczuli i spowoduje że nie będzie swędziało, żeby się ładnie goiło... w poniedziałek pójdziemy jeszcze na kolejny zastrzyk antybiotyku i przejdziemy na tabletki, z którymi Kiciuś zostanie przejęty przez domek!

Po wizycie Dużej - jestem zachwycona tą dziewczyną :) Myślę, że jest bardzo odpowiedzialną, rozsądną, ciepłą i uroczą osobą i mimo wielkiego żalu że muszę się rozstać z Kitkiem, nie mam żadnych obaw przed przekazaniem go właśnie tej osobie. To była miłość od pierwszego wejrzenia i w ogóle przeznaczenie :) Kiciuś został pokochany wraz ze swoimi strupkami, kuracją antybiotykową, nową karmą bez względu na jej cenę i smrodkiem z paszczy :mrgreen:

Mam nadzieję, że już w poniedziałek zawiozę Kiciusia do Tychów i że wszystko ładnie się ułoży, a o Kiciusiu poczytamy sobie na forum albo tu, albo w innym wątku :wink:

Nov@

Post » Sob lut 20, 2010 21:03 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

juz sie ucieszałam na tymczasach-więc tu się powtorzę
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:ok:

Mała1

Post » Sob lut 20, 2010 21:42 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Ja też się cieszę :mrgreen: Za Kiciusia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lut 21, 2010 0:59 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Bardzo, bardzo się cieszę :D I trzymam ciągle, za obu chłopaków i ułożenie spraw w ich domach...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie lut 21, 2010 15:07 wiadomość od Kajtusia :)

dzień dobry wszystkim,

właśnie się świeżo zarejestrowałam i witam się w tym wątku, gdyż dotyczy mego domku bezpośrednio :)
przy okazji pozdrawiam Novą, postanowiłam zamiast telefonu odezwać się i zdać relację tutaj.

u nas jakby lepiej, Kajtuś częściej wychodzi z wersalki, przyniesiony do łóżka zasypia na amen, choć nasza Misia do dziś nie odpuściła i przy byle okazji zagania go do wersalki, jeży się, syczy, prycha. my też postanowiliśmy nie odpuścić i dać im jeszcze szansę na przyjaźń, w końcu minęły dopiero 2 tygodnie, od kiedy Kajtuś zamieszkał u nas.

ostatnimi dniami mieliśmy w wersalce trzy niemile pachnące niespodzianki :( kupiliśmy drugą kuwetę, ustawiliśmy za wersalką i od tej pory Kajtuś bezproblemowo załatwia się do swojej kuwetki, Misia do swojej, i wszystko gra. pewnie bał się biedak udać do przedpokoju i zostać przegonionym "w trakcie".

jak wcześniej, stresuje mnie fakt, że Kajtuś w zasadzie mieszka w wersalce, ale gdy do niego zaglądam to po prostu tam śpi i zerka na mnie tymi swoimi zaspanymi oczętami, porozmawia, przychodzi mnie pobarankować, i wraca spać. jeśli naprawdę uważacie, że nie dzieje mu się krzywda to jestem gotowa dzielnie czekać aż Misia odpuści. codziennie jej tłumaczymy, że ma odpuścić, ale ona nie-codziennie respektuje, co się do niej mówi ;) poczekamy jeszcze ten tydzień i zobaczymy, czy coś się rozwinie. nie chcę, by sytuacja, w której Misia urządza sobie polowania na Kajtka, a ten zmyka z odkulonym ogonem ślizgając się na panelach, przeszła do porząku dziennego. to kotek, który zasługuje na wszystko co najlepsze, na pewno nie na życie w wersalce :(

na Feliway się nie zdecydowaliśmy, gdyż przy takim metrażu, bez możliwości zamknięcia drzwi, wątpię, by odniosło to jakiś skutek...

później wrzucę zdjęcia pięknego Kajtusia, wylegującego się w mych objęciach ;) całkowicie podbił nasze serce tymi swoimi wystającymi kiełkami, barankami - którymi potrafi siniaka nabić, i głośnym rozmawianiem. potrafi tak rozmawiać bez przerwy :)

pozdrawiam wszystkich!

angelika_ka

Od: Nie lut 21, 2010 14:51

Post » Nie lut 21, 2010 15:27 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Ale super, że się odezwałaś! :) Z tego co piszesz, wynika, co z resztą sama zaobserwowałam, że Kajtek jest kotem dosyć elastycznym względem sytuacji. U mnie też, jak się wystraszył, to szedł za wersalkę i nie raz tam zasnął, chociaż "niebezpieczeństwo" mineło... Ja myślę, że jako dojrzały kot po prostu potrzebuje i lubi dużo odpoczynku. Myślę, że skoro zasypia, to nie czuje zagrożenia, bo by czuwał. A i Misia bardziej straszy niż atakuje, bo by wlazła tam za nim...
No wiadomo, że sytuacja nie może być docelową i powinna się znienić, ale tak jak mówisz to dopiero dwa tygodnie... Futra jedzą i kuwetkują - to najważniejsze. Bardzo się wszyscy cieszymy, że jesteście odpowiedzialnym domem i rozumiecie tą sytuację i dajecie kociakom kredyt zaufania na to, że będzie dobrze :) A żeby było, trzymamy kciuki :ok:

Nov@

Post » Nie lut 21, 2010 15:42 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Witam domek Kajtusia na forum :D

Mocno trzymam kciuki za przyjaźń między futrami :ok: :ok: :ok:
Kajtuś to naprawdę cudny kot,mój ulubieniec schroniskowy :1luvu:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie lut 21, 2010 17:36 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

Brat i mama Kajtka też witają :1luvu:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie lut 21, 2010 19:15 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

super,ze sie domku odezwałeś :D
ja bym moze sprobowała kropli Bacha
jak sie wpisze w wyszkuiwarce to na miau mozna o nich poczytać

Mała1

Post » Pon lut 22, 2010 17:52 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

poczytałam o kroplach Bacha, napisałam do ryśki i kropelki już się będą robić dla Misi i Kajtusia :)

angelika_ka

Od: Nie lut 21, 2010 14:51

Post » Pon lut 22, 2010 17:57 Re: S.K-ce.Cztery koty po zmarłym w DT.Szukamy domków stałych.

to super :D

Mała1

[poprzednia][następna]