Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 23, 2009 22:28 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Dziewczyny, jakby Was to urządzało, mogę jutro jeszcze szybciutko zrobić bazarek książkowy (przy okazji zrobiłabym dla Agn- już dawno obiecałam,a jakoś wciąż czasu znaleźć nie mogę :oops: ). Książki w stanie idealnym, dużo nowych tytułów. Wstałabym rano i może dałabym radę jeszcze coś uzbierać. Mogę wtedy podrzucić je w piątek wieczorem do Fundacji. Albo mogę zrobić dłuższy bazarek i po prostu przelać pieniążki Dla Iki6. Macie jakiś pomysł?
Nie chcę się chwalić, ale widziałam dziś kostrzyńskie kotki na ŻYWO :oops: Dzięki Asiu, mam nadzieję, że będę mogłą Wam jakoś pomóc.
Pozdrawiam i czekam na sugestie.
"Nagle w moim świecie zrobiło się tak cicho i pusto bez Ciebie"
Kostrzyńska Luna [*] 07.09.2009 viewtopic.php?f=1&t=99269
Obrazek

kamilka_04

Od: Czw lut 28, 2008 14:43

Post » Czw wrz 24, 2009 0:06

myślę, że zanim się zabierzemy za przelewy to dobrze wiedzieć jaka suma jest do dyspozycji i jakoś podzielić - tzn. np. część do Iki6 na puszki

jeżeli chodzi o fundację to 115 zł (paliwo Kostrzyn i testy smarka), orientacyjny koszt wyprawy na Śląsk wyniesie 240 zł

mamy w tej chwili 4 worki po 10 kg karmy, każdy worek po 55 zł, czyli 220 zł - możemy domówić więcej, jeśli będzie więcej funduszy

proponuję podliczyć jaką sumą dysponujemy na karmę suchą + puszki i może zapytać Iki6 ile by chciała suchej karmy, a ile puszek

Kamilka_04, dzięki, tak ogólnie :wink:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Czw wrz 24, 2009 7:06 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Jestem w lekkim szoku, że tyle pieniędzy uzbieraliscie. Ja myslałam o karmie na teraz, bo wypłaty i emerytury dostajemy dopiero 10. Nie liczcie na to że Wam pomogę w tym podziale. Czuje sie lekko zażenowana. jak podzielicie tak bedzie sprawiedliwie :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw wrz 24, 2009 7:55

IKA6, to proszę w takim razie podać nam osobę, która będzie najlepiej wiedziała :mrgreen: czy na działkach w Rudzie Śląskiej potrzeba więcej suchej karmy czy puszek, żeby zakup był trafiony i przydatny

Fundacja KOT

Post » Czw wrz 24, 2009 7:56 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Ika 6, odżenuj się :D i napisz, czy wolisz więcej suchej karmy, czy raczej puszek?
Podaj orientacyjny stosunek masy karmy suchej/masy karmy puszkowej, a mu już sobie fundusze stosownie do tego podzielimy :wink:

Edit: Widzę, że Fundacja już tu była przede mną :)

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Czw wrz 24, 2009 9:03 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Dzień dobry!
Szybciutko, bo muszę wyjść do pracy.
Odnalazła się Pani Regina, była na pielgrzymce!
Po pierwsze ogrom podziękowań dla nas wszystkich jest niewyobrażalny, kamień z serca jej spadł, że mamy taki szczęśliwy finał.
Bardzo pytała o warunki, o działki, o koty, o to, czy nic im się nie stanie i czy pan, który bierze kotunię oswojoną to dobry człowiek i czy zdrowy na duszy i ciele. Mam nadzieję, że tak, aczkolwiek znam Pana tylko z rozmów telefonicznych.
W pierwszym odruchu sugerowała, żeby kotunię też na działki, bo jak będzie samotna, to się będzie źle czuła, że to stadna kicia, itd.
Wytłumaczyłam, że dom będzie dla niej lepszy i mam nadzieję, że mamy tu rację.
Osmarkaniec podobno bardzo przyjaźni się z czarną małą koteczką, zawsze chodzili razem, ocierali się, itd.
Ale musi jeszcze chwilę pewnie poczekać. jak się ma?
Sugeruje Pani Regina, żeby w altankach podzielić wstępnie na dwa i dwa.
Kto z kim, to ja już nie wiem.
W Kostrzynie zostało 6 kotów, Pończocha, który gryzł i drapał daje się głaskać. Reszta, to znaczy wszystkie, pokochały suche żarełko, puszki szamają, wszystko ok.
Zapas karmy kostrzyńskiej jest na oko jeszcze na półtora miesiąca.
Pani, która posługuje się komputerem i pomaga, to pani Małgosia.
Teraz moje rachunki:
z poprzedniej aukcji kolczykowej otrzymałam wpłaty: 50, 15 i 10 zł, i to mam na koncie.
Z aktualnej aukcji Yossarina przelewa mi już 15, Amidalka ma do wysłania 40, tylko nie wie do kogo.
Uciekam na razie, pa!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw wrz 24, 2009 9:34 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Mi sie wydaje, ze zaden z tych kotow nie byl ze soba w jakis nadzwyczajny sposob zaprzyjazniony. Ot zwykla reakcja kotow, ktore sie znaly - ocieranie i przychodzenie razem na posilek.
Moze akurat kocur adorowal/pilnowal kotke, aby ja pokryc.
Moim zdaniem to zwykle stadne zachowania kotow wolnozyjacych, a nie jakas nadzywczajna przyjazn.

Burasia- to kot domowy. Dziekujemy losowi, ze znalazl sie dom dla niej :)

Czitka zapytalas o dawanie tabletek anty? Mysle, ze to powinien bys priorytet dla tych Pan w tej chwili.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw wrz 24, 2009 9:38 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Tak, pytałam.
Nie dały rady. Boją się, żeby nie przedawkować, koty zmieniają się przy miskach, ciągły ruch. Nie będą miały rozpoznania czy któryś zjadł, czy nie podwójnie, itd. :roll:
Co im poradzić?
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 24, 2009 9:42 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Amidalka pisze:to na czyje konto zrobić przelew od najpiękniejszej Obrazek

:?: :?: :?:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Czw wrz 24, 2009 9:50 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

czitka pisze:Tak, pytałam.
Nie dały rady. Boją się, żeby nie przedawkować, koty zmieniają się przy miskach, ciągły ruch. Nie będą miały rozpoznania czy któryś zjadł, czy nie podwójnie, itd. :roll:
Co im poradzić?

Eh...
to nie jest jakis wiekszy problem podrzucic odpowiedniemu kotu 1 raz w tygodniu tabletki kazdej kocicy.
W takich samych albo gorszych/wiekszych stadach masa Pan sobie radzi.

Niestety cala nasza akcja nie bedzie miala sensu, jak te niedobitki porodza n wiosne kolejne mioty. Liczba szybko bedzie taka sama.
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw wrz 24, 2009 10:30 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Z reguły na naszym Ogrodzie koty dziela sie tak aby u jednej karmicielki było 3 - 4 szt. dziennie. Czasami ci sami są przez tydzień czasami przez miesiąc a czasami rotacja jest ciągła. Teraz tę grupe zaczynamy już skarmiać ryżem z 1 puszką. Natomiast zostawiane jest na reszte dnia i nocy ok. 0,5 kg suchego. W zimie suchego idzie wiecej z przyczyn oczywistych. Ja zaczynam dodatkowo dodawać jeszcze mleko 0,5 % rozcieńczone z miodem i witaminami. Przy rotacji kotów, kazdy załapie sie na witaminki. W październiku dodatkowo do jedzenia dostaję zawsze przez 3 dni antybiotyk. Nie wiem co tym razem poda mi vetka.
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Czw wrz 24, 2009 11:19 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Dziewczyny, mogłybyście odpowiedzieć w sprawie bazarku? Bo chcę go dziś zrobić, ale czekam na Wasze opinie. Pozdrowionka.
"Nagle w moim świecie zrobiło się tak cicho i pusto bez Ciebie"
Kostrzyńska Luna [*] 07.09.2009 viewtopic.php?f=1&t=99269
Obrazek

kamilka_04

Od: Czw lut 28, 2008 14:43

Post » Czw wrz 24, 2009 12:07 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Ależ oczywiście, kamilko_04, rób bazarek, jeżeli tylko możesz!
Tutaj, podejrzewam, że jest przedwyjazdowe zamieszanie i mnóstwo spraw na głowie, a nam każdy grosz potrzebny będzie, choćby na osmarkańca, który jeszcze zostaje w Fundacji, też za chwilę będzie gdzieś jechał!
Ja tylko cichcem z pracy piszę, już mnie tu nie ma 8)
Obrazek

czitka

Post » Czw wrz 24, 2009 12:09

Kamilka_04 bazarek zawsze warto zrobić, możesz przecież przeznaczyć dla Iki6 i przelać póżniej np. na puszki, albo na karmę dla Pani Reginy - wg uznania

to się nie pali, że musi się skończyć do naszego wyjazdu w sobotę, bo potrzeby będą zawsze
i to jest zawsze pomoc

co do przyjaźni i znajomości między kotami: biała i oswojona pochodzą z jednego miejsca, Pani Regina mówiła, że one zaprzyjaźnione, więc pomyślałyśmy, że umieścimy je w jednym większym boksie w fund, niestety Bura napukała Białej po głowie i nie pozwoliła jej wyjść z transportera; oczywiście musimy brać pod uwagę, że to było po łapance i podróży

pozostałe koty są z rynku,
myślę, że jeszcze na miejscu z IKĄ6 pomyślimy, jak to się przedstawia w kwestii umieszczenia tego stadka razem w jednej altance

Fundacja KOT

Post » Czw wrz 24, 2009 12:36 Re: Koty z Kostrzyna mają schronienie! Zbieramy na karmę!!!!

Ale komu ma przelać 40 zł Amidalka?????? Do Fundacji, do katgral, czy do mnie, a ja Wam przekażę w sobotę?
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]