Wawa Koło c.d. Potrzeba karmy na zimę dla kotów z działek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 08, 2009 20:01

meggi 2 pisze:Miałam wczoraj telefon potrzebna kotka cala biala i kot w kolorze srebrnym.
Kotka biala do Piaseczna jest juz tam moj 1 kot Rysio znaleziony w aptece 2 lata temu, a srebrny by mieszkal na ul. Goszczynskiego.

A może Ola by im się spodobała?
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Nie lut 08, 2009 20:47

Uschi pisze:agalenora, odwołaj te dwie oferty. bo się wpędzisz w kłopoty, jak ktoś uzna, ze kupił kota :roll:

ja mam w aukcjach formułkę "zastrzegam sobie prawo do odwoływania ofert niepoprzedzonych kontaktem", też zresztą od kogoś ściągniętą :oops:

Twoja formułka faktycznie wydaje się lepsza od mojej. Dzięki.
Ja wysłałam maile do uzytkowników allegro, którzy złozyli oferty, z prośbą o odwołanie ich.

czy można samemu odwołać oferty, jako sprzedajacy?

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Nie lut 08, 2009 20:56

Agalenora pisze:czy można samemu odwołać oferty, jako sprzedajacy?

Oczywiście, ja wywalam wszystkich, którym przyjdzie do głowy zalicytować kota :twisted: Bez pardonu i tłumaczenia się, nie widzę takiej potrzeby.
Kiedyś była możliwość zrobienia aukcji prywatnej, czyli nikt bez zgody sprzedającego nie mógł licytować. Niestety jakiś czas temu allegro zmieniło zasady i ta opcja jest dostępna tylko dla fundacji itp :(
Dlatego ja zawsze piszę w aukcji małymi literami, że zwierzę nie jest rzeczą, wiec przedmiotem aukcji jest zdjęcie kota, a nie kot. Na wypadek gdyby jakiś debil zalicytował tuż przed końcem aukcji.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lut 08, 2009 21:00

genowefa pisze:
Agalenora pisze:czy można samemu odwołać oferty, jako sprzedajacy?

Oczywiście, ja wywalam wszystkich, którym przyjdzie do głowy zalicytować kota :twisted: Bez pardonu i tłumaczenia się, nie widzę takiej potrzeby.
Kiedyś była możliwość zrobienia aukcji prywatnej, czyli nikt bez zgody sprzedającego nie mógł licytować. Niestety jakiś czas temu allegro zmieniło zasady i ta opcja jest dostępna tylko dla fundacji itp :(
Dlatego ja zawsze piszę w aukcji małymi literami, że zwierzę nie jest rzeczą, wiec przedmiotem aukcji jest zdjęcie kota, a nie kot. Na wypadek gdyby jakiś debil zalicytował tuż przed końcem aukcji.

genowefa :twisted: co za przebiegłość 8)
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Pon lut 09, 2009 16:34

Migota, raczej nie bo chca malego kota, nic nie poradze.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro lut 11, 2009 1:21

a ja znowu muszę Was zasmucić :( znajomy widział na bazarku na Kole (przy chińskim barku) małego kociaka z kk, próbował go złapać (jest doświadczonym karmicielem) ale się nie udało, bo mały jest dzikusek :( podejrzewa, że komuś znudził się domownik i go wyrzucił :evil:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 11, 2009 1:23

XAgaX pisze:a ja znowu muszę Was zasmucić :( znajomy widział na bazarku na Kole (przy chińskim barku) małego kociaka z kk, próbował go złapać (jest doświadczonym karmicielem) ale się nie udało, bo mały jest dzikusek :( podejrzewa, że komuś znudził się domownik i go wyrzucił :evil:

A byłoby co zrobić z kociakiem?
Jesli tak, to mogę pomóc łapać.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lut 11, 2009 1:54

Jana pisze:
XAgaX pisze:a ja znowu muszę Was zasmucić :( znajomy widział na bazarku na Kole (przy chińskim barku) małego kociaka z kk, próbował go złapać (jest doświadczonym karmicielem) ale się nie udało, bo mały jest dzikusek :( podejrzewa, że komuś znudził się domownik i go wyrzucił :evil:

Ja nie mogę być tymczasem, a koleżanka pochowała dziś tymczaskę więc nie wiem, czy psychicznie da radę... obiektywnie myślę, że kociakowi nawet w schronisku byłoby lepiej niż tam gdzie jest :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro lut 11, 2009 1:58

XAgaX pisze:
Jana pisze:

Ja nie mogę być tymczasem, a koleżanka pochowała dziś tymczaskę więc nie wiem, czy psychicznie da radę... obiektywnie myślę, że kociakowi nawet w schronisku byłoby lepiej niż tam gdzie jest :(

To co facet planował zrobić z kociakiem? Zawieźć do schroniska? :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lut 11, 2009 2:00

Jana pisze:
XAgaX pisze:
Jana pisze:

To co facet planował zrobić z kociakiem? Zawieźć do schroniska? :roll:

to nie do mnie pytanie, faktem jest że uwielbia mnie zasypywać informacjami w stylu "tu i tu źle się dzieje", nierzadko okazującymi się fałszywymi alarmami :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lut 13, 2009 11:22

chciałam zgłosić chęć przetrzymania posterylkowego nowego kota,mam
tydzień czasu na opiekowanie się no i nadal wolną klatkę -
o ile Maryla jej jeszcze nie potrzebuje.

ewula

Od: Nie sty 18, 2009 20:17

Post » Pt lut 13, 2009 11:35

ewula :D

a ja muszę pochwalić Froterka i Bielinkę. zaczynają się oswajać :D przed chwilą siedziałam przy ich miskach i karmiłam je częściowo z ręki. udało mi się zaliczyć parę głasków- niezauważonych :wink: w ogóle zawołane podchodzą do ręki, powąchają, ale jeszcze nie są przekonane co do moich zamiarów :roll: przecież tak bardzo je wymęczyłam :oops:
Froterkowi rosną pompony 8)
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Pt lut 13, 2009 15:41

No to trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: Może teraz już będzie z górki :lol:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pt lut 13, 2009 16:01

nie wiem czy wykrakałam, ale Froter "ujeżdża" siostrę :roll: i gadatliwy się zrobił 8)
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Post » Nie lut 15, 2009 0:29

kilka scenek rodzajowych. Biała niestety kiepsko się fotografuje

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek