TYCHY*12kotówPotrzebujePomocy* Petunia odeszła [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 16, 2008 8:16

Śpij spokojnie maleńka [*]

Ile jeszcze kotów zostało u Pani Justyny?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro kwi 16, 2008 8:58

Pa, maly bohaterze. Pozdrow Mistfusie i Dorotke.
[*]

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Śro kwi 16, 2008 9:38

Dzielna Maleńka, walczyła do końca...
brykaj szczęśliwa [']

Patsy

Od: Wto sty 15, 2008 22:12

Post » Śro kwi 16, 2008 22:50

:cry:
Obrazek

pepperoni

Od: Sob gru 08, 2007 14:48

Post » Pt kwi 18, 2008 13:36

U Justyny od wczoraj jest około 3 miesieczny kotek biało-czarny.Szukamy domu na cito :!:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Pt kwi 18, 2008 15:49

Kotek czy kotka?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt kwi 18, 2008 16:46

CoolCaty pisze:Kotek czy kotka?

Kotek ale jutro już bedzie miał dom.
Jest jeszcze jeden nowy jakis burasek ma około6-7 mięsięcy.
Pozostałych kotów u Justyny jest jeszcze 12
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 18, 2008 18:30

Justyna właśnie mi napisała że kocur którgo przygarnęła jest niewykastrowany a w domu jest kotak Malwinka która jest niewysterylizowana.........
Obrazek
Obrazek

agitarius

Post » Pt kwi 18, 2008 18:40

no przeciez to trzeba natychmiast sterylizować - pełnojajeczny kocur i niesterylizowana kotka - kocięta jak w banku
teraz jest "sezon"
nie chciałabym być złosliwa, dobroć serca jest w cenie ale Justyna wykazuje się nieodpowiedzialnością
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt kwi 18, 2008 18:56

z calym szacunkiem do tego co Justyna robila i robi dla tych wszystkich zwierząt, przecież wiemy że kocura nie odizoluje, a tym samym zaraz będzie kolejny koci problem, kolejne nieszczęście; świadomy problem :( czy ten kocurek jest oby zdrowy? czy nie stwarza zagrożenia dla innych kocinek?
może ktoś z nią porozmawia zeby nie brala kolejnych już zwierząt, przeciez ona nie ma kompletnie warunków :(
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt kwi 18, 2008 19:05

odnoszę wrażenie że Justyna ma nie tylko "kota" ale zupełnie nad sobą nie panuje, wszyscy próbujemy pomóc i co z tego skoro na jednego wyadoptowanego kota Justyna bierze kolejne dwa, i jeszcze doprowadzi do niepożadanego rozmnożenia
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pt kwi 18, 2008 19:06

gęstość zakocenia w jej mieszkaniu drastycznie przekracza zakocenie mojej piwnicy, która jest dla kotów przyblokowych ogólnie dostępna - dokarmiam
nadmiar kotów to choroby i niepotrzebne cierpienie

Killatha

Post » Pt kwi 18, 2008 19:19

wiem, że Justyna teraz czyta ten wątek

serce boli na widok cierpienia zwierzat :cry:

teraz trzeba się skupic na wyleczeniu tych, które są w domu, na wyadoptowaniu jak największej ilości kotów

Justyna prosze nie wyrażaj sie o nas zle, bo zle Ci nie życzymy
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Sob kwi 19, 2008 8:12

oczywiście, że nie życzymy źle, raczej odwrotnie - ŻYCZYMY DOBRZE
ale jeżeli proponuję że zapłacę za sterylkę i słyszę że kota złapać się nie da bo dziki to coś tu jest nie tak, jeżeli dziki to jakim cudem znalazł się w mieszkaniu?
dzikim kotom należy pomagać - sterylizować (złap->wysterylizyj->wypuść), dokarmiać, zapewnić schronienie ale nie na siłę udomawiać

Killatha

Post » Sob kwi 19, 2008 10:34

Zaznaczam , że słowa które wkleje poniżej nie sa słowami moimi jest to treść maila od Justyn jaki dostałam.Z mojej strony nie mam zamiaru nikomu ublizyc ani nikogo urazić.

Cyt....

Dnia 19 kwietnia 2008 0:12 "justazwierzaki" <justazwierzaki@o2.pl> napisał(a):

Agnieszko ja sobie nie pozwole na ubiżanie, jak te pseudomiłośniczki chcą aby kot wylądował W SCHRONISKU lub NA ULICE nie ma problemu, już dziś go wywale jak to zrobił ktoś inny !!! A tam czeka na niego super amstaf który bardzo chętnie sobie za nim pobiegnie , przecież już niejednego kota zagryzł to jeden więcej czy jeden mniej co to za różnica !!! A KOCIAK JEST OSWOJONY I TO NIE BĘDZIE DLA PSA ŻADEN PROBLEM !!!

A JEŚLI CHODZI O ROZMNARZANIE TO PODCZAS PONAD 11 LAT LECZENIA I RATOWANIA ZWIERZAT ( W WIĘKSZOŚCI NA WŁASNY KOSZT ) W POTRZEBIE W MOIM DOMU PRZYCZŁY NA ŚWIAT AŻ 3 KOTY !!! NIE MIOTY LECZ TRZY KOTY !!!
JAK NIE ZNAJĄ SYTUACJI TO NIECH NIE KOMENTUJĄ BO JA NIE MAM 15 LAT I OCZEKUJE ODROBINE SZACUNKU !!! A KOCUR I KOTKA ŚA W INNYCH POMIESZCZENIACH !!! I MŁODYCH NIE BĘDZIE I NIE ŻYCZE SOBIE TAKICH KOMENTARZY !!!
AGNIESZKO PROSZE WPISZ TO[/b]
Obrazek
Obrazek

agitarius

[poprzednia][następna]