Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2013 18:08 Re: Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu

Dzwoniła pani Ania karmicielka z cmentarza wolskiego i myślała, że zapomniałam o pomocy dla niej w w zakupie karmy. Nie dostała żadnej puszki obiecanej w zamkniętym wątku wolszczaków 8O .
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob cze 29, 2013 19:50 Re: Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu

meggi 2 pisze:Dzwoniła pani Ania karmicielka z cmentarza wolskiego i myślała, że zapomniałam o pomocy dla niej w w zakupie karmy. Nie dostała żadnej puszki obiecanej w zamkniętym wątku wolszczaków 8O .

Meggi - ty nie mozesz jednak wytrzymac bez mącenia i kombinowania. Wydawaloby sie , ze w swoje porachunki "wolskie" wciagnelas juz wszystkie mozliwe osoby. Ale nie...zostala jeszcze Pani Ania - emerytka, karmicielka z cmentarza wolskiego. Jeszcze jej osobe postanowilas uzyc, by pouzywac sobie w temacie kotow z cmentarza wolskiego.

Dzwonilam przed chwila do pani Ani. Prosila , BYS JEJ NIE WCIAGALA W TE AWANTURE WOLSKA I NIE ROBILA Z NIEJ KOLEJNEJ AWANTURNICY. ONA NIE CHCE Z TYM MIEC NIC WSPOLNEGO - ZROZUMIALAS? Pani Ania nie dzwonila i NIE UPOMINALA SIE O KARME!!! Prosila, bym to napisala na forum .

Teraz sie raptem zatroszczylas o pania Anie emerytke??? Jak ci nie wstyd!! Przypomnij sobie ile razy prosilam cie , bys uwzgledniala Pania Anie w podziale karmy wolskiej, jak dlugo milczalas, jak dlugo pomijalas jej osobe. Przypomnij sobie co mi odpowiedzialas, kiedy po raz kolejny poprosilam, by Pani Ania otrzymala choc troche karmy z funduszu wolskiego: Pani Wiesia miala na to nie pozwolic.... przypominasz sobie??? Moze napisz ILE Pani Ania wreszcie od Ciebie tej karmy dostala z funduszu wolskiego??

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Sob cze 29, 2013 21:15 Re: Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu

Droga Alysiu!
Meggi nie napisała, że p. Ania dzwoniła do niej, bo dzwoniła do mnie. Na moje pytanie, czy otrzymała obiecane puszki, które ewaw miała jej zawieźć (z tych sponsorowanych przez Ciebie z Krakvetu) odpowiedziała przecząco. Nie orientowała się, że meggi już nie prowadzi wątku, ani że w ogóle już nie ma wątku. Szkoda, że dopiero taka "okazja" skłoniła Cie do wykonania tego telefonu.
O tym, czy p. Anię pomijano w podziale karmy - możesz poczytać niżej.
viewtopic.php?f=1&t=134134&start=1515#p9730410

O obiecanej 2.06 2013 karmie tu:

viewtopic.php?f=1&t=152120&start=420#p9871103
Mam kolejną dostawę karmy od alysi. Zostanie przekazana Pani Ani i Pani Bozenie.
Na tym chciałabym zakończyć moje prowadzenie tego wątku.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob cze 29, 2013 21:59 Re: Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu

Oczywiscie mozna sie bylo spodziwac natychmiastowej Twojej reakcji - mziel... jak zwykle na posterunku, jak zwykle w charakterze adwokata meggi2. A meggi to woda na mlyn, i predziutko do klawiatury... jest okazja, by znow rozdmuchac sprawe wolszczakow. DOBRZE WIESZ MZIEL, ILE KOPII SIE KRUSZYLO O TO, BY PANI ANIA OTRZYMALA KARME Z FUNDUSZU . Rowniez Ciebie mziel prosilam o interwencje w tej sprawie... tak dla odswiezenia pamieci. Po kolejnym razie wreszcie cos Pani Ani skapnelo... Nigdy nie napisano ile... Teraz sie raptem przejmujecie losem Pani ANi - karmicielki?? Teraz troszczcie sie , czy ma karme? Od kiedy Pani ANia otrzymywala karme z funduszu wolszczakow?? I ile? Jesli wolno zapytac?

Jeszcze raz powtarzam, Pani Ania nie zyczy sobie, by wciagac Ja w wasze rozgrywki i awantury wybitnie personalne. Czy mozecie uszanowac Jej prosbe. ??

Byla ze wszystkich karmicieli na wolskim najskromniejsza osoba, nigdy nie prosila o nic, nie pchala sie na swiecznik , nie opowiadala wszem i wobec o swoim "karmieniu" wolszczakow. Pod tym wzgledem nie pasowala chyba do reszty..

alysia

Post » Sob cze 29, 2013 22:28 Re: Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu

mziel52 pisze:o tym, czy Pania Anie pomijano w podziale karmy - możesz poczytać niżej.
viewtopic.php?f=1&t=134134&start=1515#p9730410

Owszem - poczytalam. Pani Ania otrzymala RAZ karme (pazdziernik 2012), na kwote 148,78

Potem byly lakoniczne wzmianki meggi: ZAKUPIONO karme w lipcu 2012 do podzialu (w tym Pani Ania) i w lutym 2013 - do podzialu dla Pani Ani i Pani Wieslawy (ile ...? nie wiadomo).... ot i wszystko... czy moze cos pominelam??

(i dla jasnosci sytuacji... tego by nie otrzymala, gdybym wielokrotnie nie prosila i nie przypominala..., bo jakos meggi sie wczesniej nie spieszyla z pomoca Pani Ani, wrecz unikala tego tematu)

alysia

Post » Nie cze 30, 2013 2:25 Re: Cm.Wolski - głodne, chore, POMOCY w łapankach, karmieniu

Zgodnie z wcześniejszą prośbą
ewaw pisze:PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

zamykam wątek.
Szkoda, że mimo próśb nie został zamknięty wcześniej, musieliśmy go przeoczyć :(

Bardzo proszę nie wciągać moderacji w prywatne rozrachunki
nikt z nas nie będzie jeździł po cmentarzach i sprawdzał, kto karmi, kto dostaje karmę, a kto miał dostać i nie dostał i kto w tym wszystkim ma rację, bo po prostu nie jesteśmy w stanie

proszę realne problemy rozwiązywać w realu
jeśli do koordynowania działań na rzecz cmentarnych kotów bądź zabiegania o pomoc osób z zewnątrz potrzebny jest wątek - bardzo proszę go założyć i prowadzić, ale nie może on być miejscem prowokowania przepychanek, przerzucania się oskarżeniami, czy awantur.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

[poprzednia]