Tętniak aorty brzusznej - prośba o pomoc ll Radek za TM <*>

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 26, 2017 21:52 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Ojeju jeju :(
Bieduś :( :201461
Kciuki najmocniejsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie lut 26, 2017 22:34 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Trzymajcie się mocno
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 26, 2017 22:43 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Madie pisze:Nie dostaje, już googlam co to.

W piątek dostał duphalyte. Jutro pewnie jakiś kombajn u weta dostanie, a ja się upomnę o to co napisałaś.

edit: dobra podoczytywałam już. Czy ktoś sie orientuje czy kotu można spróbować podać jednorazowo elektrolity dla dzieci? Obdzwoniłam dwie lecznice obok i nie ma ww. specyfików. Muszę zamawiać.

Nie wiem :( ale przy chorym kocie pytałabym weta o wszystko, nawet o te zwierzęce.
Ulżyło mi gdy napisałaś że się u weta upomnisz, bo wtedy się wet wypowie. To tylko sugestia była z mojej strony.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon lut 27, 2017 0:22 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Kojarzy mi się z nerkami takie zachowanie - może wylazła ONN? Warto sprawdzić.
Są kocie elektrolity, ale nie pamiętam nazwy. zabieram się za szukanie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 27, 2017 0:29 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Nerki ma perfekcyjnie w porządku. Sprawdzalismy profilem rozszerzonym a potem jeszcze sdma (takim wczesnym wykrywającym wczesne stadia) i wszystko w normie idealnej. Wątroba jeszcze 3 dni temu i trzustka także.

Odpukać na razie nie było wymiotów ani po wcisniętej 1,5 strzykawce indyka, ani po wcisniętych 2 strzykawkach rosołu, ani w końcu po 1/2 saszetki zjedzonego feliksa (tutaj do razu powiem, że się wstydze ale to było jedyne na co się rzucił od 3 dni...)

Leki dostał, rano tylko musze mu zrobić zastrzyk z nospy.

Smutno bo Radek jak widzi mnie ze strzykawką - nawet pustą - ucieka gdzie pieprz rośnie sycząc na mnie. Mój synuś malutki :( Ale tak trzeba.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon lut 27, 2017 0:33 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

ONN może wyleźć po kilku dniach od operacji. Tuz po mogą być wyniki ok, a potem wyłazi. dlatego się nazywa ONN. Zapytaj weta. SDMA jest kontrowersyjne, poza tym to chyba parametr pokazujący skłonność do chorób nerek, a ściślej pnn, a nie onn.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 27, 2017 0:35 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Marzenia11

Post » Pon lut 27, 2017 0:41 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Zobacz, jeszcze coś takiego znalazłam - ale nie stosowałam tego:
https://www.kuchniapupila.pl/pies/zdrow ... 1874806844

a tu kolejna rzecz - stosowałam dla Notki, która miała coś z jelitami strasznego i odpływała mi na tamta stronę, ostre biegunki i wymioty itd.

https://www.kuchniapupila.pl/pies/zdrow ... 1601203576

Marzenia11

Post » Pon lut 27, 2017 0:52 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

To drugie nawet mam w domu. O pierwszym juz czytałam. Pewnie nie będzie wyjścia jak zrobić mu kolejne badania jutro więc dopytam o te nerki. Pójdę się zdrzemnąć. Jeśli rano nie będzie wymiotów w domu to idę normalnie do pracy, jeśli coś będzie nie tak to zostaje w domu i na 13 jadę do weta.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon lut 27, 2017 0:55 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Marzenia11 pisze:Jest!! W końcu znalazłam:

https://animalia.pl/royal-canin-vd-rehy ... goly/4222/

a to te elektrolity - zacytowałam siebie, żeby Ci nie umknęło w gąszczu mooich postów :wink:
stosowałam u nerkowców i trzustkowej Majeczki.

Marzenia11

Post » Pon lut 27, 2017 5:59 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Marzenia11 pisze:

a to te elektrolity - zacytowałam siebie, żeby Ci nie umknęło w gąszczu mooich postów :wink:

też je stosowałam u Lilki po operacji - zahamowały wymioty ( u Lilki wymioty pojawiły się w 2 dobie po operacji)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lut 27, 2017 5:59 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Marzenia11 pisze:

też je stosowałam u Lilki po operacji - zahamowały wymioty ( u Lilki wymioty pojawiły się w 2 dobie po operacji)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lut 27, 2017 6:47 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Ja bym sprawdziła brzuch. Dla mnie niedobrze brzmi, że wymiotuje mimo przeciwwymiotnych.
Kojarzy mi się to raczej z czymś bardziej skomplikowanym niż niestrawność lub tp. Bo w takim
problemie przeciwwymiotny by raczej pomógł.
Trzeba sprawdzić brzuch czy nie doszło do jakiegoś "naruszenia" jelit - była przecież interwencja
chirurgiczna.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pon lut 27, 2017 7:30 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

Bardziej brzuch jest podejrzany niż nerki. Ale rRadek już wcześniej miał problemy jelitkowe, mam nadzieję że to tylko to.
Elektrolity dobra rzecz.

Mocne najmocniejsze kciuki.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon lut 27, 2017 8:56 Re: Jeszcze nie czas odchodzić - wymioty i brak apetytu :(

USG u Marcińskiego- spróbuj się dostać na siłę

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

[poprzednia][następna]