ile kosztuje uśpienie kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 06, 2013 18:33 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

goodbyemycat pisze:Nie uśpimy nie !!! Nie...źle zrozumiałaś, chodzi o to,żeby tata zrozumiał,że może gdzieś zadzwonić.
p.s. ja nie mam telefonu

To proste-trzeba tylko zadzwonić i powiedzieć jaka jest sytuacja-to kosztuje tylko jedną rozmowę!

Proszę-nie naskakujcie na dziecko :(
Nie każdy ma jednakowe możliwości-łatwo oceniać innych, jak się nie jest w takiej sytuacji. Nie każdy ma możliwości, nie każdy ma wiedzę-zrazić łatwo, czasem niechcący, czasem w dobrej wierze-ja sama jestem raptus i nerwus, ale rozumiem ludzi z małych miejscowości-sama jestem z zadupia, tylko że ja mam wiedzę półwieczną i wychowano mnie w duchu miłości do zwierzat-nie każdy rodzic jest taki jak mój Tata...

Edit.
Napisałam PW do thora, ale On już od dawna nic nie pisał-ostatni wpis z 2011 roku :(
Ostatnio edytowano Śro lut 06, 2013 18:36 przez kropkaXL, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro lut 06, 2013 18:34 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Być może , chociaż nie wiem co z tatą, bo nakrzyczy na mnie jak zadzwonię za jego plecami;/
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Kto widział,kto słyszał,gdzie jesteś?
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

Od: Pon lut 04, 2013 17:35

Post » Śro lut 06, 2013 18:36 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Ja tylko chciałam sprostować że moja wypowiedź nie była stricte do godbyemycat, tylko ogólnie odnośnie wypowiedzi osób które sobie tak lekką ręką chcą usypiać koty. Jest to po prostu przestępstwo i takie są twarde fakty.

Co do konkretnego przypadku - kwestia tego jakie są fundacje i instytucje pro-zwierzece w okolicy. Zawsze możesz wyszukać w wyszukiwarce miau osoby z Twojego miasta, napisać do nich PW, popytać gdzie są fundacje, które mogą Ci pomóc.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 06, 2013 18:37 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Poproś Tatę, niech zadzwoni-poproś najładniej jak umiesz! :P
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro lut 06, 2013 18:39 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Dobrze kropkaXL spróbuję:d
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

Post » Sob lut 09, 2013 19:19 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Pomimo tego, iż odnalazłam thora na fb, ze uzgodniłam z Nim, że postarają sie pomóc , moja pomoc okazała się niepotrzebna-kot w cudowny sposób ozdrowiał. Wielka szkoda,że moje koty nie maja takich zdolności samouzdrawiania-ileż kasy i czasu bym zaoszczędziła-zazdroszczę, choć to paskudne uczucie.... :oops:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 09, 2013 19:23 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

kropkaXL pisze:Pomimo tego, iż odnalazłam thora na fb, ze uzgodniłam z Nim, że postarają sie pomóc , moja pomoc okazała się niepotrzebna-kot w cudowny sposób ozdrowiał. Wielka szkoda,że moje koty nie maja takich zdolności samouzdrawiania-ileż kasy i czasu bym zaoszczędziła-zazdroszczę, choć to paskudne uczucie.... :oops:

I agresja tez minęła?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lut 09, 2013 19:33 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Tu jest drugi wątek autorki :|
viewtopic.php?f=1&t=150578

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Sob lut 09, 2013 19:47 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

jaaana pisze:
kropkaXL pisze:Pomimo tego, iż odnalazłam thora na fb, ze uzgodniłam z Nim, że postarają sie pomóc , moja pomoc okazała się niepotrzebna-kot w cudowny sposób ozdrowiał. Wielka szkoda,że moje koty nie maja takich zdolności samouzdrawiania-ileż kasy i czasu bym zaoszczędziła-zazdroszczę, choć to paskudne uczucie.... :oops:

I agresja tez minęła?

Tiaaaa.....wszystko minęło :?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 09, 2013 19:48 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Dzięki za link.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lut 09, 2013 20:52 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

jakie dziecko? 15 lat to nie jest dziecko, to już jest młody człowiek, który sam powinien zacząć dokonywać wyborów. Sama jestem z małej miejscowości w woj. podlaskim, nie pochodzę z bogatej rodziny wręcz bym powiedziała większość życia żyliśmy na kreskę ale w momencie kiedy coś się działo ze zwierzakami naszymi czy bezdomnymi, zawsze reagowaliśmy. Nie ma sytuacji bez wyjścia, zwłaszcza, że ktoś podaje komuś pomocną dłoń a ten ktoś z niej rezygnuje. Pozostaje mi liczyć, że to tylko nudy w ferie a nie prawdziwa kocia historia.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Sob lut 09, 2013 21:55 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

girlonthebridge pisze:jakie dziecko? 15 lat to nie jest dziecko, to już jest młody człowiek, który sam powinien zacząć dokonywać wyborów. Sama jestem z małej miejscowości w woj. podlaskim, nie pochodzę z bogatej rodziny wręcz bym powiedziała większość życia żyliśmy na kreskę ale w momencie kiedy coś się działo ze zwierzakami naszymi czy bezdomnymi, zawsze reagowaliśmy. Nie ma sytuacji bez wyjścia, zwłaszcza, że ktoś podaje komuś pomocną dłoń a ten ktoś z niej rezygnuje. Pozostaje mi liczyć, że to tylko nudy w ferie a nie prawdziwa kocia historia.

Nie zawsze tak jest niestety jak u Ciebie.
Gdy miałam 16 lat przyprowadziłam do domu zabłąkanego psa. Malutkiego i niekłopotliwego.
Najpierw była awantura, a gdy następnego dnia wróciłam ze szkoły, psa już nie było.
Nie było dyskusji. Argument? Najprostszy i najbardziej wredny : póki mieszkasz pod naszym dachem i cię żywimy, nie masz nic do gadania.
Powiem tylko że wcześniej mieliśmy psa, największą francę na osiedlu, której rodzice na wszystko pozwalali.

Też mam nadzieję że komuś się nudzi w ferie. Tylko szkoda że zajął komuś czas.
Być może było i tak, że nie była to agresja w naszym rozumieniu, czyli młody kot, który dorastając lubi agresywne zabawy
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Sob lut 09, 2013 23:45 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

nie no jasne zgadzam się, te podanie przykładu z mojej strony akurat nijak ma się do dyskusji bo tutaj mamy syt. z ich własnym kotem. A nie bezdomnym czy kotem znajomych.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Nie lut 10, 2013 13:21 Re: ile kosztuje uśpienie kota?

Nie cała agresja nie znikła nadal jeży się wobec kocicy,wobec ludzi jest okej.
Płynie rzeka łez...
W nadziei deszczu...
Irma , gdzie jesteś?

goodbyemycat

[poprzednia]