Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tajron pisze:info z dyżuru .Zacznę od 3ki ,tam już jest spokój.Troszkę paniki ,ale koty się chyba dotarły. Na zdrowej : ogólnie koty ok ,niestety jak wczoraj Asia zapomniała o może być FRUCIU? czyli FRUCIA to on chyba kupkę zrobił na paczki ze żwirkiem.Ja starałam się posprzątać,ale coś tam zostało,więc trzeba uważać.Poza tym wszystko ok. NA KWAR...WEGA MA OKROPNE OKO ,CHYBA GORZEJ NIŻ MIGOTKA.Krople raczej nie wystarczą ,MIGA ma antybiotyki .Ja mam mieć w poniedz.wolne ,więc ją zabiorę rano do weta. BOŻENKA kuleje na tylną łapkę ,może po tym jak mi z boksu wyskoczyła jak byłam na dyżurze-nikt nie zauważył?JACUŚ ok ,KALINKA wydaje się ok ,ja już nie wiem czyje to kupki są w kuwecie ,te małe srajdy chodzą tam często
. Co do ENJI to może FElunia napisze co i jak .FELIX I MAMI OK. Był korek i ten kudłaty kotek też. To chyba tyle.Co do grilla to u mnie kapa idę do pracy
.
Tajron pisze:Aga, Migotka jest nie ta kotka. Jak narazie zero wybuchów złości, jest prze kochana, śpi że mną, nawet daje sobie oczy kropić bez ataków złości. A jak głośno mruczy.... Co do działek, to są te koło Lupusa. Ta brama to chyba ta duża od ulicy, albo jest jeszcze od strony parku.
Agnieszka2015 pisze:
szkoda że nie możesz iść, wogole nie wiem gdzie to ma być,wiem gdzie są działki koło gieldy w mysłowicach bo tam kiedyś mieszkałam na Piasku,ale które to wejście to nie rozumiem z opisu....
Dorota Wojciechowska pisze:Agnieszka2015 pisze:
szkoda że nie możesz iść, wogole nie wiem gdzie to ma być,wiem gdzie są działki koło gieldy w mysłowicach bo tam kiedyś mieszkałam na Piasku,ale które to wejście to nie rozumiem z opisu....
Agnieszka co do grila, to padła propozycja spotkania wolontariuszy .
A że za bardzo nie było gdzie to zaproponowałam swój ogródek.
To sa dzialki taj jak pisze tajron te w drodze do Lupusa. Zaraz za światłami z Jagielońską w kierunku jazdy do Mysłowic po lewej zaczynają się działki.
w połowie długiego bloku (jeszcze przed przejazdem kolejowym) jest przejscie dla pieszych które właśnie dochodzi do bramy głównej wejścia na ogrody.
Na wysokiej zielonej bramie jest napisane Brama 1.
Wchodząc na teren tą bramą trzeba iść cały czas prosto (ok 300m) aż zobaczysz na siatce napis alejka nr 4 i w nią skręcając druga działka ma nr 39- to ta działka.
Tu skopiowałam mapę - może ona coś ci pomoże.
Bardzo fajnie by było się spotkać. Ja będę na działce od ok 13-tej.
Nie wiem za bardzo kto i o której przyjdzie (niektórzy piszą że będą ok 16-tej a niektórzy dopiero o 19-tej) .
Każdy przynosi coś do przegryzki i przepitki.
Jest drewno i miejsce na ogniskoi patyki na kiełbaski, jest nieduży gril.
Pisałam że miejsc siedzących jest ok 20, więc jak ktoś ma coś lekkiego przenośnego do siedzenia to mile będzie widziane.
Zawsze jest jeszcze trawka - suchawa co prawda ale jest
https://mapa.targeo.pl/sosnowiec,ostrogorska,29
Agnieszka2015 pisze:aaaaaaaaaaaaaa to ja chatkowe babeczki bym poznać chciała szczególnie bardzo ;-(
Użytkownicy przeglądający ten dział: dorcia44, Google [Bot], kasiek1510, puszatek i 111 gości