Dzisiaj ciachnięte zostały dwa koty ze wsi Orla, kocurek i kotka.

Wczoraj wieczorem dzwonił do Sylwii pan ze wsi Parcewo z prośbą o sterylizację dwóch kotek.

Cudnie!!!

Koszt 320 zł.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chiara pisze:
NIestety kotka zdołała w nocy zerwać kubraczeki rolizać totalnie szwy.
Jej opiekunka zastała ją w nocy z jelitam na wierzchu podobno.
![]()
Kotka była ponownie szyta dziś w nocy. Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją i wyobrażam sobie, że musiało to być straszne przeżycie.
Zapytałam czy ta nocna interwencja wygenerowała nowe koszty, bo myślę, że musimy je ponieść w takiej sytuacji.
Trzymajcie proszę kciuki za Białą.![]()
![]()
![]()
Sytuacja jest naprawdę wyjątkowa i na dziesiątki sterylizacji zdarza się pierwszy raz, dlatego proszę się nie bać na zapas w przypadku planowania zabiegu.
Agłaja^..^ pisze:bazarek bursztynowy juz zakończony, czekamy na wpłaty, powinno wyjść 130zł., czyli jakieś 1,5 kotki dzięki bursztynkom uratowane1/2
![]()
Chiara pisze:Zawsze szczególnie porusza mnie, kiedy osoby niepenoletnie biorą odpowiedzialność za cierpienie kotów w swojej okolicy. Miałam kilka takich przypadków i myślę, że naszą szczególną odpwiedzialnością jest poprzeć te osoby bez względu na koszty. Spodziewałam się, że będą problemy z formalnościami, bo to przecież dzieciaki, ale one radziły sobie i na tym polu lepiej niż wielu dorosłych. Dzisiaj taka właśnie dziewczyna napisała do mnie na facebooku i nie ma opcji, aby Powszechna Sterylizacja zostawiła ją samą. Fragment Jej długiej wiadomości:
"Kotka mojego sąsiada się okociła. Kocur zabił trzy maluchy i pozostał tylko jeden. Szukam mu domu, ale jak jeden kociak właścicielom zostanie nie zrobi im to za dużej różnicy. Ale żal mi cierpiącej kotki - produkuje się, a kociaki i tak idą pod kły.
Wzięłam sobie za cel wysterylizowanie bidulki. Jednak nie mogę wysupłać grosza na jej sterylizację, bo sama mam wydatki i mojego kocurka czeka ciężka wizyta u weterynarza. (...)
Czy jest możliwość wysterylizowania kotki w okresie wakacyjnym. Inaczej kotka już będzie w następnej zaawansowanej ciąży. Jestem niepełnoletnia, lecz to raczej nie będzie przeszkadzać w uzupełnieniu papierów. Przynajmniej rodzeństwo jest dorosłe."
Poprosiłam od razu o zdjęcia kici dla Was i szukanie niedrogiego weta. Cieszę się, że mamy naszą akcję i możemy zareagować, pomóc w takiej sytuacji... Na pewno się uda.
Batka pisze:Białej życzę szybkiej rekonwalescencji.
A reszcie kotów - załapania się na akcję PS
Chiara pisze:Chiara pisze:Prowadzę korespondencję z Patrycją z Rejterówki, która chce sterylizować z nami koty w swojej okolicy. Nie ma tam żadnej fundacji, wszystkie odmawiają pomocy, bo to nie jest ich region, urząd również odmówił.Patrycja znalazła już weterynarza, który będzie sterylizował kotkę za 100 zł, a kocurka kastrował za 60 zł. Na początek wykastrujemy szukającego domu kocurka
, którego przyjęła pod swój dach, oraz kotkę
z sąsiedztwa, która cały czas rodzi kociaki.
Zdjęcie kocurka. Jest przepiękny i szuka domu. Koszt kastracji 60 zł.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Talka i 89 gości