natalian pisze:Jedyną karmą bez kurczaka jest Orijen rybny.
nie jest to prawdą - jest też totw canyon river, wildcat cheetah, ziwipeak bez kurczaka (dokładnych smaków nie pamiętam) i mnóstwo smaków karm mokrych

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
natalian pisze:Jedyną karmą bez kurczaka jest Orijen rybny.
Kotka Milka pisze:czy to może byc alergia na kure? weci tak obstawiaja,nie zauważyłam róznicy w drapaniu miedzy karma cat chow a sanabelle
a moze to zborza uczulaja? kazda ma kukurydze soje pszenice?
jest jeszcze porta 21 grain free ale musze sprawdzic sklad-ale ona jest z kura, czy kombinowac czy kupic poprostu taste of the wild
Maupa pisze:Kotka Milka pisze:czy to może byc alergia na kure? weci tak obstawiaja,nie zauważyłam róznicy w drapaniu miedzy karma cat chow a sanabelle
myślę, że to możliwe - skoro ja, człowiek, mogę mieć inne alergie w wieku 20 lat niż miałam w dzieciństwie, to dla kota też to możliwe.a moze to zborza uczulaja? kazda ma kukurydze soje pszenice?
wtedy chyba miałby raczej problemy z trawieniem i objawy pokarmowe, a nie skórne - ale zboża jak najbardziej mogą uczulać.
Kupy ma wzorowe, biegunki tylko po mleku-czyli sądzisz że to kurczak? no ale w whiskas i tych innych to tam kurczaka 4% ?dawalo by objawy?jest jeszcze porta 21 grain free ale musze sprawdzic sklad-ale ona jest z kura, czy kombinowac czy kupic poprostu taste of the wild
czy grain free ma pakiety próbne, paczkę 400g? to Ci powinno starczyć na dwa tygodnie - zdążysz zaobserwować, czy drapanie ustępuje, czy jest takie samo, jak było. a co do ToTWa, oni nie sprzedają małych paczek: poproś tu na miau, ktoś na pewno odsypie Ci część karmy i wyśle na próbę
Maupa pisze:Nel, chodzi o ToTWa Canyon River - Rocky Mountain ma sporo kury.
Kotka Milka - Whiskas i inne takie akurat spokojnie mogą uczulać wszystkim, nie tylko kurczakiem czy konkretnym zbożem, więc zmiana tej karmy wyjdzie kotom na dobre. ale czy wykluczyliście u weta grzybicę?
Maupa pisze:Nel, chodzi o ToTWa Canyon River - Rocky Mountain ma sporo kury.
[...]
Kotka Milka pisze:Tak,grzyba,swierzba nużenca stres alergie kontaktowe-no chyba ze kot ma alergie na mnie albo atopie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 275 gości