Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia szary Ptyś

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 21, 2013 13:46 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Kasieńka od 12-tej jest w domu. Swoim domu.
Jest bardzo przerażona - ze strachu okupkała się i zsiusiała. Biedna :(
Podróż - Sajgon, trzęsienie ziemi i pożar w burdelu i to wszystko naraz.
Relacje później.

Teraz kociczka siedzi pod fotelem w naszym pokoju u mamy, a zdezorientowane koty jej pilnują. Widać, że boją się seniorki.

Jest piękna - w jej czarnym futerku zachodzące słońce zostawiło swoje promienie. Ogromne zielone oczy. I mam wrażenie, że wzrok Kasi wraca do normy.
Reszta potem.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon paź 21, 2013 13:51 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Halinko :1luvu: mam nadzieję, że Twoja terapia miłością i smakowitym jedzonkiem uspokoi Kasieńkę :kotek:
i tak jak w przypadku Lili już po kilku dniach będzie szczęśliwa, że jest w domu :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon paź 21, 2013 13:55 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

wibryska pisze:[...]mam nadzieję, że Twoja terapia miłością i smakowitym jedzonkiem uspokoi Kasieńkę[...]

ja to nadzieji nie mam...
ja mam pewność!
dziękujemy Ci Irysie Błękitny!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon paź 21, 2013 17:12 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Kochani kopiuję z wątku 5 kotów umierającej na raka Pani - KIELCE :
właścicielka jest w stanie agonalnym...zostalo 5 kotow!!
jesli nie znajdzie sie dla nich dom, w ciagu 2 dni trafią na ulice.. niech ktos sie tym zainteresuje !
na zdjecia juz jest za pozno. musi wystarczyc to co mamy

wydarzenie na fb:
https://www.facebook.com/events/2075868 ... l_activity

jeśli jesteście na naszej klasie wklejajcie proszę ten tekst (żeby link był pełny kopiujcie po kliknięciu na "cytuj"):

Samotna kobieta z Kielc UMIERA NA RAKA błagamy o adopcję jej 5 wysterylizowanych kotów :
https://www.facebook.com/events/2075868 ... l_activity POMÓŻCIE proszę !!!
Jeśli w ciągu 2 dni nie znajdziemy domu dla kotków, zostaną uśpione lub wyrzucone na ulicę !!!
Błagamy o pomoc i o udostępnianie wydarzenia!!! kontakt: tel. 500 062 637 KIELCE

wklejajcie proszę link do wydarzenia i wątku:
viewtopic.php?f=13&t=157551
na innych wątkach na miau - tylko razem możemy im pomóc -może ktoś zauważy to błaganie o pomoc !!!
Ostatnio edytowano Pon paź 21, 2013 22:26 przez wibryska, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon paź 21, 2013 22:17 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

c.d. wiadomości o kotach z KIELC:

2 kotki znalazly dom !! siostry uratowane !!
zostaly jeszcze 3 !postaramy sie je złapać , bo znalazła się pani od adopcji tymczasowych ktora przygarnie je na jakis okres czasu:)
dzialamy tak szybko bo godziny wlascicielki są policzone...

dzieki dobrym ludziom koty nie zostaną na ulicy !!

zyskalismy troche czasu jednak nadal potrzebne są 3 domy !! szukamy szukamy :)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon paź 21, 2013 22:47 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Za domy dla kieleckich kotów :ok: Z całych sił :ok: :ok: :ok:

Blekitny.Irys

Post » Wto paź 22, 2013 9:10 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Za domki :ok:
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto paź 22, 2013 11:38 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Błękitny.Irysku, trzymam kciuki za aklimatyzację nowej koteńki - zrobiłaś jedną wspaniałą rzecz dając dom Lilce, teraz to powtarzasz :) a najbardziej podoba mi się w tym wszystkim, że dajesz możliwość kotu bycia sobą, dajesz im czas na oswojenie się z nową sytuacją, nie wymagasz, nie naciskasz, tylko po prostu dajesz im schronienie, opiekę i siebie, kiedy będą tylko chciały :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 22, 2013 18:09 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Ja po prostu kocham zwierzaki :oops:

Blekitny.Irys

Post » Wto paź 22, 2013 18:23 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

A teraz trochę o Lili , bo szylkretka Kasia zdominowała wiadomości..
Zresztą się nie dziwię - jej przyjazd to prawdziwa hard core...

A Lila...
Lila się prawie nie boi.
Lila leży na środku przejścia i ani drgnie, kiedy idę - NARESZCIE ! Tak zachowuje się kot, mający poczucie bezpieczeństwa.
Lila siada bliziutko, lubi jeść z z ręki.
Lila podchodzi tuż, tuż, już chce się otrzeć i... jednak nie tym razem. Dobra Koteńko, poczekamy. Nic na siłę
Pewnego razu...
Kiedy jem sama, lubię czytać :oops: :oops: :oops:
U mamy zazwyczaj siadam w kuchni przy bufecie - tam najlepsze światło do czytania.
No to sobie jem pyszną sałatkę i nagle widelec trafia na coś. Ki diabeł?
A to Lila z Koralikiem siedzą zgodnie i wyżerają jedzenie z talerza z drugiej strony. Hmm...
Cóż było robić? Kociaste mają pierszeństwo :)

A dzisiaj ... No i znowu o ...
Razem z Lilą korzystałyśmy z kuwet. Każda ze swojej, rzecz jasna :oops:
Sprzątała służba = Błękitny Irys.

Blekitny.Irys

Post » Wto paź 22, 2013 20:31 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Blekitny.Irys pisze:A teraz trochę o Lili , bo szylkretka Kasia zdominowała wiadomości..
Zresztą się nie dziwię - jej przyjazd to prawdziwa hard core...

A Lila...
Lila się prawie nie boi.
Lila leży na środku przejścia i ani drgnie, kiedy idę - NARESZCIE ! Tak zachowuje się kot, mający poczucie bezpieczeństwa.
Lila siada bliziutko, lubi jeść z z ręki.
Lila podchodzi tuż, tuż, już chce się otrzeć i... jednak nie tym razem. Dobra Koteńko, poczekamy. Nic na siłę
Pewnego razu...
Kiedy jem sama, lubię czytać :oops: :oops: :oops:
U mamy zazwyczaj siadam w kuchni przy bufecie - tam najlepsze światło do czytania.
No to sobie jem pyszną sałatkę i nagle widelec trafia na coś. Ki diabeł?
A to Lila z Koralikiem siedzą zgodnie i wyżerają jedzenie z talerza z drugiej strony. Hmm...
Cóż było robić? Kociaste mają pierszeństwo :)

A dzisiaj ... No i znowu o ...
Razem z Lilą korzystałyśmy z kuwet. Każda ze swojej, rzecz jasna :oops:
Sprzątała służba = Błękitny Irys.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro paź 23, 2013 9:42 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Halinko :1luvu: cudne wiadomości i cudne opisy :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro paź 23, 2013 20:42 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

kochani może coś możecie podpowiedzieć, na wątku viewtopic.php?f=13&t=157379&start=60 kociak ma ok. 5 miesięcy i już po przejściach, może ktoś ma RC Calm
cytuję:
Kot jest w złym stanie psychicznym, żeby nie napisać, że w bardzo złym. Durna byłam, bo myślałam, że Twister się wtula w człowieka na rękach. Pieprzony optymizm. Kot się nie wtula, on się kuli, stara chronić przed razami, które na niego mają spaść :cry: Ma przy tym przerażone oczy. Dopiero dzisiaj zauważyłam, bo dałam go na ręce synowi, niestety jak miałam go na rękach nie wszystko widziałam. Dzisiaj warczał na nas, bardzo się bał. Jest płochliwy, bardzo pilnuje, kiedy zbliżam rękę do jego ciała. Przecież on ma jakieś 5 miesięcy, jak można bić takie kocie dziecko :evil:

Na początku kupa nie zawsze lądowała w kuwecie, ale pozbierałam, nie robiłam afery. Może go lali za to.

Nie wiem czy dom z innymi kotami to dobry pomysł, potrzebny byłby DT bez kotów, żeby kot doszedł do siebie. Może ktoś ma RC Calm i nie potrzebuje ? Nie wiem jak podróż wpłynie na niego :cry: Nie wiem co robić :roll:

macie jakiś pomysł?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw paź 24, 2013 9:44 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

jeśli Twisterek tak bardzo się boi trzymania na rękach to na razie lepiej głaskać go bez podnoszenia
żeby się czuł bezpieczny
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Czw paź 24, 2013 9:57 Re: Burzą budynki > Lila ma dom :) szary Ptyś zaginął :( Łód

Halinko, cudne opowieści :1luvu: Oby tak dalej :ok:
A że Ci wyjadają kociaste z talerza - no cóż, taki life :wink:
Na pocieszenie dodam, że mam to samo :spin2:

Kasiu, ktoś ma RC CALM 8)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]