Ratio pisze:Kartoniki, dwa smaki 6x370 z zooplusa, wołowina i kurczak z ibdykiem w sosie. Moja kicia waży tak około 3 kg, drobna jest. A i tak ma zawsze suchą karmę w misce. Dziennie to będzie tak 50-80 g, nie więcej. Dlatego te kartoniki tak mi się spodobały, łatwe zamykanie
Przy tak małej ilości mokrego dziennie to taniego nic w wygodnym opakowaniu nie znajdziesz (saszetki Catz FineFood są po 85g, ale są drogie; jest też kilka innych karm po 80-85g puszeczki, ale też drogie) - chyba, że chcesz wiele dni mieć otwartą puszkę; inna opcja - kupić większe opakowanie - swego czasu wyczytałam, że dużo lepiej natychmiast po otwarciu nadmiar podzielić na porcje i zamrozić nawet w polietylenowych woreczkach śniadaniowych, a później odmrażać jak się robi z mieszankami BARFowymi i to działa - zapach jakby zaraz po otwarciu puszeczki, a kotuś zjada ze smakiem jakby też było dopiero co otwarta; kombinowałam z różnymi pojemniczkami, słoiczkami itp. - dla Magnolci na drugi dzień to już było prawie niejadalne (a gdzie, żeby więcej dni); z tym mrożeniem jest OK - zjada ze smakiem całość, a ja nie wyrzucam.
Tyle, że skoro Bozity dajesz 50-80g, to lepszej karmy (typu Catz FineFood, GranataPet, Grau) byś musiała 35-55g dać, czyli mniej; jeśli chcesz spróbować, to polecam Catz Finefood - duży wybór kompozycji (poza tym jako jedyna z tych trzech smakuje mojej Magnolii, a to mały wybrzydzacz); są teraz w promocji takie zestawy po 400g puszki - niby za kg więcej niż Bozita kosztuje, ale daje się mniej, więc wyjdzie tylko minimalnie drożej albo nawet tak samo, a skład dużo lepszy; w Bozicie z tego, co piszą na ich stronie, podstawą zawsze jest kurczak plus mięso w danym smaku; w CFF, GP i Grau jak jest dany smak, to ma tylko mięsa wg smaku, czyli jak kupujesz wołowina + kaczka to jest to tylko wołowina + kaczka, a nie kurczak z domieszką (stąd zapewne też cena trochę wyższa).