Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alette pisze: (...) Męczy mnie coś, mianowiecie obecny wet powiedział, (podczas badania Dudzika), że ma on piasek, zapalenie pęcherza moczowego, ale nie wymaga to jeszcze leczenia...Wcześniej ja powiedziałam mu że Dudzi ma zespół okrężnicy olbrzymiej i dostaje tylko karmę Royal Fibre. Wet na to, że wszystkie karmy Royala weterynaryjne, działają leczniczo na zapalenie pęcherza moczowego i na te struwity.
A tu sobie czytam o zapaleniu pęcherza moczowego i wcale tak błaho nie traktują tego zapalenia... (...)
.wszystkie Twoje koty są chore
alette pisze:Weci mają różne zdania. Obecny wet Powiedział, że białaczkowe koty w ogóle nie powinny wychodzić na dwór, nawet na smyczy, bo mogą załapać infekcję. ( Moje koty nie były na nic zaszczepione).
No i rację miała ta osoba, która napisała mi kiedyś tutaj, jak napisałam po raz pierwszy o Kozusi i o tym, że ma białaczkę - ta osoba napisała wtedy:.wszystkie Twoje koty są chore
I tak jest. Kozusi już nie ma, Gacuś ma białaczkę i ostatni test PCR Dudzika jest pozytywny![]()
Została mi jeszcze Marcysia, ale ja już nie mam nadziei, że ona jest minusowa.
Teraz muszę połapać mocz Dudzika i Gacusia, i do badania. Na razie nie mają guzów.
Nie wiem, co jaki czas białaczkowce muszą mieć badaną krew, na co dokładnie zwracac uwagę, i jak często można im robić RTG i USG, żeby wiedzieć kiedy pojawią się jakieś guzy.
Wiedziałam, że Dudzi ma białaczkę zanim przyszedł wynik, a mimo to pociekły mi łzy.
Bo to już wyrok
adam32 pisze:Przykro mi to pisac ale dzisiaj jak wet zobaczył kota no niestety Filka już nie ma ale bedzie zawsze w naszym ogrodzie. Płacz i zgrzytanie zębów. Kiedy dostał 1 zastrzyk na uśpienie to dostał padaczki a wcześniej po wejściu do wet jakby zawał go brał buzie otworzych szeroko i łapał odddech tak sie bał. Informacyjnie 2 tyg temu był zdrów jak ryba żadnych oznak choroby a teraz pustka. najgorsze że nie mieliśmy wczesniej pojęcia o jakiejś białaczce i możliwości szepieniachyba powinna być jakaś kampania info.
Pozdrawiam wszystkich
Adam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, koszka, majka420 i 99 gości