Tri z Konesera w DT/DS? a Maciuś się ogłasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 26, 2013 14:28 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Poprawiłam na burego pręgusa , ale dodałam ładnie pręgowanym.
:P
Z testami tak jak mówicie - wysyłam tekst i zdjęcia do CatAngel.

:kotek: :ok:

Edit : korekta
Ostatnio edytowano Pt kwi 26, 2013 14:41 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 1 raz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt kwi 26, 2013 14:31 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

:arrow: Na mazowieckie póki co województwo ? :idea:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 15:38 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Może na mazowieckie, bo wozić daleko dzikusa na dt to chyba nie ma sensu, gdyby trzeba go było z powrotem wypuścić :?
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pt kwi 26, 2013 15:45 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Migoto - i tak też zrobiłam :ok:
Chyba telepatia zadziałała, CatAngel i tak czyta e-maile wieczorem, więc zaryzykowałam i napisałam "mazowieckie".
Pomyślałam - najwyżej skoryguję jak zechcesz.
Dziewczyny...teraz Obrazek wszystkie pozytywnie wyobrażamy sobie, że Maciuś
rusza w drogę do Domu przez duuże "D".
Potęga pozytywnych myśli.
Jak któraś zwątpi - będę wiecie co robić . :wink:
A wrrr, a grrrr... :mrgreen:

Petroniusz Ty gadaj z Tri_Rex i szamańcie fajny dom, dobrze wam szło z przywołaniem
Maciusia, wyjdzie wam i teraz.

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 16:02 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

No to ja się zbieram na polowanie z aparatem :)
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pt kwi 26, 2013 16:14 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Ja na razie dałam zdjęcia te które wstawiłaś dziś - Migoto - bo tak to zrozumiałam.
Dla mnie fajne.
No ale - jak go dziś upolujesz obiektywem i wstawisz lepsze - to ja doślę CatAngel.
Ona wieczorem późnym zwykle pisze ogłoszenia.

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 18:05 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

dziewczyny, skoro maciuś jest "obrabiany" :) , można byłoby zająć się też resztą.

ja mogę wziąć na tapetę miziastą, wymyślić imię, ogłoszenia, itd.
wiadomo, że dla miziastej szukamy domu, bo jak sama nazwa wskazuje, kicia jest oswojona.
migota, możesz coś o niej powiedzieć? jaki ma dokładnie charakter, czy ma jakieś szczególne zachowania - np. ociera noskiem na powitanie czy coś w tym stylu.
myślę, że takie znaki szczególne dobrze działają w ogłoszeniach, bo sprawiają, że kot nie jest kolejnym, miziastym kotem do ogłaszania a wyróżnia się.
no i jakieś fajne zdjęcia, widziałam nowe zdjęcia maciusia, fajne są zwłaszcza te wśród gałęzi.
tylko pytanie do migoty czy miziastą widujesz? pojawia się? nie wiem, czy dobrze pamiętam, że to za nią miałaś się rozejrzeć poperfumowana walerianą? :wink:

i pytanie, co robimy z resztą kotów?
jak długo one mogą być w koneserze?
zajrzałam do wątków kotów z konesera, cały czas mówiłyśmy o milkach trzy, ale tam kotów jeszcze kilka... rozumiem, że dla nich też potrzeba znaleźć nowe miejsce? takie same jak dla krówek? czy któraś z was szukała kiedykolwiek domu dla kotów nie oswojonych? gdzie należy je ogłaszać, jakiego konkretnie miejsca szukać itd. kiedyś widziałam, że jakaś uczelnia chciała "zatrudnić" kota do straszenia myszy w korytarzach uczelni :wink: dostawał wikt i opiekę i miał po prostu być.
może kurczę warto byłoby rozwiesić ogłoszenia na uczelniach, "wygenerować" potrzebę "zatrudnienia" kotów :wink: .
wszelkie pomysły mile widziane, bo myślę, że z takimi kotami może być trudniej.

.Mia.

Od: Wto sty 15, 2013 19:03

Post » Pt kwi 26, 2013 18:16 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

szalony kocie, jako że działasz (chyba) w jokocie, może coś wiesz? (na wypadek, gdybyś nie zaglądała do wątków kotów z konesera) :wink:
migota, pozwoliłam sobie przekleić z tamtego wątku.

Migota
Wczoraj przyjrzałam się dobrze Belli. Znowu ma fatalne oczy. Co jakiś czas nawraca jej herpes. Zadzwoniłam więc dziś do dzielnicy z pytaniem o talony. I co ? I nic!. Niespodzianka Szlak mnie trafi chyba. Nie ma talonów i nie będzie. Burmistrz zabrał pieniądze na tego typu działalność. Chyba tylko u nas takie rzeczy władza wyprawia
W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z Was ma możliwość odstąpienia talonu na Ochocie, bo tam akurat nie znam karmicielek, a mam zaufanie do lecznicy. Ewentualnie z innej dzielnicy? Tarchomin?

.Mia.

Post » Pt kwi 26, 2013 19:02 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

.Mia. pisze:dziewczyny, skoro maciuś jest "obrabiany" :) , można byłoby zająć się też resztą.

ja mogę wziąć na tapetę miziastą, wymyślić imię, ogłoszenia, itd.
(...)
i pytanie, co robimy z resztą kotów?
jak długo one mogą być w koneserze?
zajrzałam do wątków kotów z konesera, cały czas mówiłyśmy o milkach trzy, ale tam kotów jeszcze kilka... rozumiem, że dla nich też potrzeba znaleźć nowe miejsce? takie same jak dla krówek? czy któraś z was szukała kiedykolwiek domu dla kotów nie oswojonych? gdzie należy je ogłaszać, jakiego konkretnie miejsca szukać itd. kiedyś widziałam, że jakaś uczelnia chciała "zatrudnić" kota do straszenia myszy w korytarzach uczelni :wink: dostawał wikt i opiekę i miał po prostu być.
może kurczę warto byłoby rozwiesić ogłoszenia na uczelniach, "wygenerować" potrzebę "zatrudnienia" kotów :wink: .
wszelkie pomysły mile widziane, bo myślę, że z takimi kotami może być trudniej.

Jestem jak najbardziej za :mrgreen: tym , żebyś .Mia. wzięła do galopu Miziastą Kicię.

Nigdy nie szukałam domu dla całkiem dzikich dziczków. :roll:
Milki Trzy - moim zdaniem nie są typem całkowitych dzikusów, no ale musiałyby iść
do opcji docelowo wychodzącej - chyba ?
Stadnina , klub jazdy konnej, Gospodarstwo Agroturystyczne - czy coś w tym stylu - oczywiście sprawdzone .
Nie telefon "chcę, podobie mię się, bierę." -
lub po prostu dom wychodzący z ogrodem w bezpiecznej okolicy - wiem - oksymoron. :twisted:
No to : w najbardziej, możliwie , bezpiecznej okolicy.

Kiedyś jeździłam konno i wiem, że kot w stajni był cenny - jednak dość sporo klubów karmi jeszcze
owsem i to raj dla myszorów jest. Sama kiedyś wytrząsałam z toczka rzadko używanego, gniazdo mysie.
Koty były więc hołubione - przynajmniej tam gdzie ja byłam. Teraz niestety tego klubu nie ma.
Musiałby być z tych mniejszych, kameralnych według mnie.
No i tam niestety zaletą jest "łowność kota".
:roll:

PS
Migoto czy inne dziczki z Konesera mogą okazać się takie jak Tri ? :twisted:

Szalony_Kocie podziel się wiedzą plizzzz :D w zakresie dziczki i szukanie domów.
Rzeczy niemożliwe chcemy bowiem załatwić od ręki - a na cuda trzeba ze dwa dni poczekać.

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 20:25 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

właśnie ciekawa jestem opinii doświadczonych w adopcji "dzikich dziczków" jak jest z tymi adopcjami i jakich miejsc "do zamieszkania się szuka".

w ogóle fajnie byłoby wiedzieć, ile mniej więcej czasu mają koty w koneserze, jak długo mogą tam zostać.
na szczęście lato nadchodzi, ale podejrzewam, że dla nie oswojonych kotów szuka się miejsca dłużej.

a miziastej dobrze byłoby znaleźć dom niezależnie od czegokolwiek, ona biedna jest skoro oswojona. tylko czy się pojawia.

no, ale dla milków wogle to musi coby napierw było przez telefon kce, podobie mie sie, biere
:twisted:

.Mia.

Post » Pt kwi 26, 2013 20:30 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

.Mia. pisze:(...)

no, ale dla milków wogle to musi coby napierw było przez telefon kce, podobie mie sie, biere
:twisted:

:twisted: I jeszcze musi zapytać ten ktoś : " a cy aby łowne i aby za duzo nie jedzo ? "
Wtedy wydamy . :ryk:

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 20:32 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Monika_Krk pisze:Petroniusz Ty gadaj z Tri_Rex i szamańcie fajny dom, dobrze wam szło z przywołaniem Maciusia, wyjdzie wam i teraz.

Dobra, dobra :wink:
Na razie to ja jestem padnięta, potem porozmawiam poważnie z tri 8)

Hyhy, chyba dostanie wreszcie imię - takie do wpisania do kociej książeczki, bo zwracać to będę się do niej różnie, pewnie głównie "Kocurra".
Myślałam, myślałam i nic mi do końca nie pasowało, aż w końcu dzisiaj mnie olśniło :mrgreen:

Tytania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak może wiecie, a może nie, moje koty (czasem te tymczasowe tyż) mają zazwyczaj "zaświatowe" imiona - elfie na ten przykład 8) Kocurra, nie bez powodu zwana Tri-Rexem, jest dość królewska, żeby mieć imię szekspirowskiej królowej elfów 8)
A że przy okazji to imię delikatnie nawiązuje do tego, że nasza puchata królowa elfów jest dużym koteczkiem (tytani do mikrych nie należeli...), to już naprawdę czysty przypadek :twisted: :twisted: :lol:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Pt kwi 26, 2013 20:41 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

Petroniusz pisze:(...)
Hyhy, chyba dostanie wreszcie imię - takie do wpisania do kociej książeczki, bo zwracać to będę się do niej różnie, pewnie głównie "Kocurra".
Myślałam, myślałam i nic mi do końca nie pasowało, aż w końcu dzisiaj mnie olśniło :mrgreen:

Tytania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(...)

Mnie się bardzo podoba - oryginalne, jedyne wśród kotów pewnie, oddaje jej ... wielkość :twisted:
w każdym znaczeniu.
No i brzmi godnie.
Nie jakaś tam Fisia, Schisia dobre dla pensjonarek.
A nasza Tri o pardon Tytania jest jedyna w swoim rodzaju.

Poza wszystkim - powiedzieć : "Przepraszam, ale Tytania czeka na mnie w domu" i ujrzeć
miny rozmówców - bezcenne.

Monika_Krk

Post » Pt kwi 26, 2013 20:43 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

jak wiadomo, olśnienia zawsze są najlepsze :wink:

tytania to imię dumne, w sam raz dla naszej tri.

to się przyznam jeszcze, że dla mnie, tri kojarzyła się z trikota vel tricota :wink:

.Mia.

Post » Pt kwi 26, 2013 20:50 Re: Tri z Konesera w DT, oswojona, czeka na DS ?

To może Tytania - Herbu Trzy Koty .
Tak jak u Sapkowskiego by było .

Dziewczyny mnie łapie tzw. głupawka.
Obrazek

Monika_Krk

[poprzednia][następna]