» Śro kwi 17, 2013 21:51
Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23
Znalazłam takie opinie o kotach sławnych ludzi:
Colette:" Nie warto wiedzieć tego, czego nie wie kot. Kot to zwierzę, któremu Stwórca dał największe oczy, najmiększe futerko, najwrażliwsze nozdrza, ruchome uszy, nieporównane łapy i zakrzywione pazury, pożyczone od krzaku róży."
Ernest Hemingway:"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Erich Kastner:"Oba, kot i pies są bogate w cnoty i talenty, ale pies ma o jeden talent za dużo: pozwala się tresować. I o jedną cnotę za mało:nie kryje w sobie żadnych tajemnic."
Barbara Rutting:"Często sobie myślę, ze więcej ludzi powinno mieć koty. Nauczyliby się od nich niejednego, na temat traktowania ludzi."
Prof. dr Bergler, psycholog:"Ludzie i koty mają ze sobą coś wspólnego: nie potrafią żyć bez głaskania".
A ja mam w domu burą koteczkę, która nie cierpi głaskania. W ogóle chyba nie będę ją przymuszała do kontaktu, bo sobie tego najwyraźniej nie życzy. Chyba wróci na znajomy sobie balkon na parterze, ma tam jedzenie i domek, zna właścicielkę, w tym domku na balkonie od kociństwa /zjawiła się tam jako niemowlę kocie w listopadzie/ przebyła zimę i teraz jest po sterylce. Zwrócę ją na balkon ...co o tym myślicie?