<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 16, 2013 1:51 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Bianka 4 pisze:Jaki on juz wielki :1luvu:

a jaka wielka jest miłośc jego pani do niego. :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: za każdym razem , gdy rozmawiamy dziękuje mi za tak wspaniałego kota, kupuje mu rózne smakołyki, nosi na rękach, śpi najbliżej jej głowy, często na szyi, pani jest zachwycona i mówi na niego Loluś, co mnie początkowo myliło, ale już teraz wiem :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 16, 2013 1:52 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Mail z domku Lolusia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Z Lolkiem nie ma żadnych kłopotów, z resztą tak samo jak z Simonem. Są zdrowi, normalnie jedzą, urządzają sobie gonitwy po mieszaniu, "gadają" z ptakami przez szybę i śpią z nami w łóżku :)

:D :D :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie lut 17, 2013 11:15 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Rozliczyłam październik - str.31. Nie mam aparatu, więc zdjęcia paragonow robione telefonem komórkowym nie są najlepsze, ale jak ktoś chce to widać.

Marzenia11

Post » Czw lut 21, 2013 20:30 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Już po wizycie i usg rudej Łapki.
Kotunia ma ogrom ropy w pyszczku i na pewno kilka zębów, zwłaszcza z tyłu, do usunięcia. stan paszczy woła o pomstę do nieba i zabieg jak najszybszy. Została pobrana krew, do szczegółowych, przesiewowych badań (wraz z biochemią, jonami itp.) oraz Łapcia została zaszczepiona. Czyli za dwa tygodnie wizyta, trzeba podac antybiotyk, aby przed zabiegiem zlikwidowac choć trochę stan zapalny no i zabieg paszczęki.
A potem było usg całego ciałka. łapka mega zdenerwowana, strasznie, ale bardzo grzeczna, zasikała w lecznicy jedynie dwa kocyki (dobrze że miałam na zmianę).
Usg jest ok :D :piwa: :piwa: :piwa: wprawdzie są niewielkie, bardzo delikatne zmiany zarówno w wątrobie (delikatne pojedyncze komponenty stłuszczenia) oraz pojedyncze coś w nerkach, ale to w granicach normy oraz historii Rudej Łapy. Jedynie wyraźna zmiana (ale też nie wymagająca jakiegoś poważnego alarmu) jest w trzustce, ktora jest powiększona i wykazuje cechy przewlekłego stanu zapalnego, ktory przeszła kiedys tam i już minął. Poza tym jest ok. Pani dr od usg była w ciężkim szoku, gdy usłyszała w jakim stanie był pęcherz Łapki pod koniec listopada i powiedziała, zę wszystko jest super wyleczone.

Koszt wizyty 114,90, koszt usg 100 = 215zł, mam potwierdzenia, wstawię.

Marzenia11

Post » Czw lut 21, 2013 20:36 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

Za zadrówko :ok: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lut 21, 2013 20:49 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

I jeszcze chciałam dodać, ze pani doktor powiedziała, ze Łapka przytyła (wazy 3,5kg) i się wreszcie zrobił z niej fajny kot, z ładnym puchatym futrem , nie wygląda już tak jak wcześniej jak zaniedbana szmatka 8O nie wiedziałam, że az tak źle wyglądała.... ostatnio sama zauważyłam, ze jej wyładniały i stały się takie intensywne kolory, ale żeby aż szmatka.... no nic, tylko się cieszyć że już jest lepiej :D

Marzenia11

Post » Czw lut 21, 2013 20:58 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

No cieszymy się :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt lut 22, 2013 13:19 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

Miałam dzisiaj rano iść do blokowych, bo jakoś nie przychodzą do mnie od kilku dni, gdy jestem w nocy, ale mnie zmogła temperatura, leżę w łóżeczku, w polarku i się trzęsę :roll: Teraz troszkę lepiej, tylko troszkę ponad 38 :D .
Łapcia wczoraj po wyj ściu z transporterka była wystraszona i nie rozpoznawała miejsca :roll: na ugiętych łapkach wyszła, stanęła, zaczęła się rozglądać, węszyć, jakby nie wiedziała gdzie jest. trochę to trwało, ale już wszystko jest w normie. Stres był dla niej ogromny, tylko trochę się bawiła i spała całą noc.

Marzenia11

Post » Pt lut 22, 2013 13:23 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

Popełniłam kolejny bazarek dla Rudej Łapki - muszę uzbierać fundusze na antybiotyk i zabieg w paszczy.

viewtopic.php?f=20&t=151027&p=9651053#p9651053

Marzenia11

Post » Wto lut 26, 2013 14:08 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

A jednak nie jest tak wesoło i fajnie - Łapka ma wysoką kreatyninę, tzn urosła jej od 1,9 (koniec listopada) do 2,49 teraz. :cry: mocznik też wysoki. Trzeba będzie wdrożyc płukanie/nawadnianie zanim się ja podda zabiegowi. Zmartwiłam się. Jestem w kontakcie z wetką, jak tylko da sygnał kiedy mam przychodzić to zacznę - musze tylko sama dojść do siebie żeby dojśc z kotem do weta :roll:

Marzenia11

Post » Śro lut 27, 2013 12:12 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

Marzenia za zdrówko wasze :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon mar 04, 2013 21:36 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

Marzenko jak się czujesz?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto mar 05, 2013 10:02 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

asia2 pisze:Marzenko jak się czujesz?

no tak słabiutko :roll: na tyle, że nie mam jeszcze pomysłu chodzenia z Łapą na kroplówki mimo że trzeba. Z trudem daję radę schylić się, aby nasypać suchej karmy kotom do karmnika pod schodami.
No kiepścizna na całym froncie. Dobrze, ze futerka się jakoś trzymają. Ustalona kolejność naparzania łapskami i sytuacje, w ktorych musi się to odbyć. Wszyscy to akceptują, każdy wie dokąd ma uciekać i komu przyłozyć w odwecie. I się toczy jakoś.

Marzenia11

Post » Pt mar 08, 2013 12:34 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

Specjalnie dla asia2 - Senioreczka :D

z lewej Łapek, z prawej Senioreczka
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Blokowe czyli Szafirka z Fagusiem

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Pt mar 08, 2013 13:30 Re: <2> Moje wolnozyjące... Łapka u mnie- i po usg...uff :)

ale ciepło na serduchu jak widzę Senioreczkę. To taka charakterna piękna kota. Dzięki za foty.
Marzena pisalam Ci wczoraj sms że Heśka się rozmruczała a Honorka dala glaskać ale jeszcze musiśz wiedzieć, że jak przyszla pani po rudego , to Hesia podeszła do mnie na odległość 10 cm , stanęla koło mnie i patrząc mi głeboko w oczy właczyła muzyczkę. Tak cichutko, że oddechy zakłocaly odbiór ale grała. Dziewczyny dochodziły też do nowej pani rudaska i wąchały ręce. Myślę że nie ma co gonić czasu. Powoli dostaniemy to co chcemy i będziemy szukac domków. Trzeba uzbroić się w cierpliwość a potem wstrzelić w dobry moment na adopcje.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia][następna]