cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 11:33 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

mar_tika pisze:
wiiwii pisze:Mikuś pisze na FB, że Misza do nas wraca - pies nie zaakceptował :( mam nadzieję, że to fałszywy alarm, że jeszcze może jakiś cud się stanie!

Dzięki za info o Funi i Bronku

Niestety nie niby Jamnik na widok kota się trzęsie :? Trochę mało czasu dali Miszy i Jamnikowi na przyzwyczajenie się do siebie.Adopcja odbyła się w sobotę wieczór :roll:

to samo pisałam na FB.. to dopiero 2 dni... Mój Stasiek przestaje panicznie reagowac na nowego tymczasa po min 2 tygodniach..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon lut 06, 2012 13:20 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

jakby ktoś mógl kupic gerberka dla Bronka, bo rano zapomnialam :/ a juz sie prawie skonczył. posiłowałam sie z nim troche rano bo pieron nie chce jeść, ale chciał czy nie chcial 4 strzykawki zjeść musiał :D
on byl u weta? mial jakies badania ? wiadomo co mu jest?

czarna kotka z boxu 5 strasznie miauczy, wręcz sie wydziera. pomiziałam ja troche to potem jak zamknęłam to było jeszcze gorzej :?

nie wiem czy zauważyliscie ale Mrozik (box1) stał sie juz towarzyski :) jak sie otwiera box to wychodzi z zaciekawieniem. na rękach mega mruczy i ugniata :) dzis jak pozamykalam cala reszte to polozyla go na szafce i nie uciekal w pierwsza lepszą dziure tak jak pare dni temu ale juz spokojniej sie rozglądał :) jeszcze troche i po jego dzikustwie nie bedzie ani śladu :ok:

trzeba pamietac ze Funia ma jesc tylko swoje suche kulki. i nie dawac jej tego zwyklego mokrego co innym, bo dzis tez miala jakies w boxie?

czy kozak nie przypomina wam Jagody? taki sam szaleniec! i dokucza innym kotom. dzis jak mylam miski wskoczył cały do zlewu mial mokre plecy i cały łeb. nie mowiac o wskakiwaniu na plecy i bycie papugą pirata :D

aaa i kolejna warstwa izolacji cieplnej kociarni chyba zdaje egzamin, czuć róznice jak sie przejdzie przez zasłone

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Pon lut 06, 2012 13:59 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Kinga, mogę kupić, ale nie dam rady już dziś podjechać do Kociej, a chyba dwa razy się daje mokre kotom chorym, czy tak? Na pewno mogę kupić na jutrzejszy ranny dyżur. Byłam na chwilę zaraz po Tobie zobaczyć jak się ma Bronuś i widziałam, że zostały reszteczki Gerbera koło drzwi. Chciałam gdzieś na Pogoni kupić, ale w pobliżu mają same jarzynki i soczki :/
Bronek ma całą sierść pomierzwioną, zwłaszcza na ogonie i na łapach - memla co się da...

Prze-piękna jest ta nowa czarnulka... ona jest z domu stałego, prawda? Ma piękną błyszczącą sierść, w uszach się jej błyszczy, pcha się do człowieka... Też płakała, jak byłam.

Zgadzam się, że Mrozik się oddziczył :-) Szczęściarzem będzie jego nowy właściciel.

Co do Funi - to ja dawałam jej w niedzielę rano jedzenie mokre, bo pytałam, ale nie dostałam odpowiedzi co do niej. Stosowałam się więc do tego, co czytałam na kartkach czyli dawać mokre, ale malutko. Dopiero później Mikuś napisała, że Funia je tylko chrupki dietetyczne.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon lut 06, 2012 16:35 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

MIKUŚ pisze:Aktualna rozpiska: (gdyby ktoś mógł to przenieść na kociarnię)

06.02 /pon/ Kingusiak Martyss
07.02 /wt/ wiiwii Victor
08.02 /śr/ ...... Sylwia
09.02 /czw/ ........ Hidi
10.02 /pt/ Sylwia Victor
11.02 /sob/ p. Ewa Hidi
12.02 /ndz/ wiiwii .........

13.02. /pon/ Kingusiak Victor
14.02 /wt/ ..... .......
15.02 /śr/ ..... Sylwia
16.02 /czw/ ...... .......
17.02 /pt/ ........ Victor
18.02 /sob/ ...... .......
19.02 /ndz/ ........ Mikuś

no to wracam i prosze od wtorku do czwartku rano :)(od 14do16)
ktos pyta na wontku kseni ile brakuje na operacje jak ktos wie to niech dopisze bo ja nie wiem :(

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon lut 06, 2012 19:02 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

jak sie czuje Bronek?? cały czas o nim myślę..

hidi

Post » Pon lut 06, 2012 19:57 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Na pewno Baśka coś napisze na watku Kseni jak wróci do domu.Ja jutro będę na kociarni wrzucę do skarbonki 50 zł na Ksenię +50 zł na KP +10 zł za sprzedaż torby.
Przywiozę też wyprane kocyki i wezmę fanty od wiiwii na bazarek.
Zrobię też parę fotek nowej kotce o której piszą dziewczyny.Kotkę na kociarnię przyjęła Basia ,dziewczyna znalazla ją na ulicy prawie zamarzniętą ,sąsiednia prywatna kociarnie jej nie przyjęła ,kotka przy takich mrozach musiała by wrocić na ulice .Przy takich mrozach nie wyobrażam tego sobie :|

Jutro też przyjedzie kolejna kotka ok 6 letnia.Kotka będzie tylko na Hotelu.Obecnie kotka mieszka na parkingu w budce drewnianej ,jest w pełni oswojona i miziasta.Jednakże ze względu na wiek i warunki w jakich zyje trzeba jej pomóc przetrwać mrozy.Za jedzonko i żwir zapłaci Dagmara tak więc kotka nie bedzie mieszkać u Nas za dziękuje.
Kotka jest ciachnięta przez fun VIVa

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 06, 2012 20:00 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:jak sie czuje Bronek?? cały czas o nim myślę..

niestety chyba nie za dobrze :( rano jak przyszlam to nawet łebka nie wystawił spod koca dopiero jak go zawolalam i otworzylam boxa to sie podniósł. nie chciał też jeść :?

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Pon lut 06, 2012 20:21 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

kingusiak pisze:

niestety chyba nie za dobrze :( rano jak przyszlam to nawet łebka nie wystawił spod koca dopiero jak go zawolalam i otworzylam boxa to sie podniósł. nie chciał też jeść :?

kurcze :((

może ktoś zmotoryzowany byłby w stanie zabrać go do weta?? w taki mróz lepiej autobusami go nie ciągać...

hidi

Post » Pon lut 06, 2012 20:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:
kingusiak pisze:

kurcze :((

może ktoś zmotoryzowany byłby w stanie zabrać go do weta?? w taki mróz lepiej autobusami go nie ciągać...

Jak coś, namówię ojca, żeby nas podrzucił do weta, ale z tego co żem przeczytała, Bronuś dostaje już leki jakieś od Mikusia. Tez mi go żal, malucha, wygłaskałam go porządnie dziś... I jutro też.

Dacie z powrotem te urocze zdjęcia Miszy na Picasę? I opis jej historii... Bo o charakterze mogę napisać i zachwalać z ręką na sercu, ale nie pamiętam skąd się wzięła... Trzeba pannicę z powrotem zareklamować, bo świat właśnie strzela sobie w łeb, że ktoś go uprzedził i wyrwał taką słodką ślicznotkę
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pon lut 06, 2012 20:50 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

zobaczymy, jak jutro będzie się czuł..

hidi

Post » Pon lut 06, 2012 21:00 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Jutro wrzucę album Miszy ,Ela prosze o opis :|

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 06, 2012 21:09 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

czyli co misza wrocila do nas mam dac spowrotem do czekaja na dom :?: :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon lut 06, 2012 21:46 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Już to zrobiłam Herz. Bo znalazłam na dysku zdjęcie Miszeńki! :ok:
Damy małej dom taki, że wszystkie koty z okolicy będą jej zazdrościły!

wiiwii

Post » Pon lut 06, 2012 21:54 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Nic nie pamiętam o Miszy :( , nawet nie wiem, czy było o niej jakieś info. No, czarna dziura (zawsze tak miałam wyrwana znienacka do odpowiedzi).
Błagam, podpowiedzcie coś.
Czy to ona była kotką z Mecu? tak kojarzę, ale nie jestem pewna.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pon lut 06, 2012 22:16 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

A może jest możliwość powrotu do poprzedniego opisu? Opracowałabym go na nowo, ale wykorzystałabym istotne fakty. O charakterze wiiwii pisze, że jest cudny, może coś więcej...Chyba kojarzę wiek - 1,5 do 2 lat? Podrzućcie coś....

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

[poprzednia][następna]