dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 16, 2011 9:15 Re: dt Smarti 6

Pisze sobie emaile z kolejna pania zainteresowaną Sznyclem - dom z ogrodem i jej odpowiedź nt wychodzenia kotów i bezpieczeństwa okolicy:

Mieszkam na wsi,blisko ulicy ,mój dom ma drzwi na tzw."przestrzał" ,czyli można wejśc od ulicy - to jest ogrodzenie w którym królują psy i one raczej przeganiają koty z ogrodzenia i mam drzwi od strony pól.Włąśnie tymi drzwiami wychodzą koty.

Moje koty jeżeli chcą zostają na noc,a wychodzą ranem,jednak latem przeważnie "buszują" po polach i przychodza na sniadanie,jednak zimą wychodzą na chwilę i zaraz meldują sie pod drzwiami.Mam też mix persa wyrzuconego w mieście pod śmietnik- ten kolega,to życiowa łamaga i dla jego bezpieczeństwa siedzi w domu,czasami wyjdzie przed dom,jednak zaraz ucieka w bezpieczne ściany domu...

Pani mieszka w okolicy Rzeszowa - podziękować jej czy jednak organizować kogos na wizytę pa?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt wrz 16, 2011 9:26 Re: dt Smarti 6

Kurczę, ten dom blisko ulicy :?
Marzenia, a Szyncel był wcześniej dziczkiem na wolności?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 16, 2011 9:28 Re: dt Smarti 6

Erin pisze:Kurczę, ten dom blisko ulicy :?
Marzenia, a Szyncel był wcześniej dziczkiem na wolności?

nie, jeśli dobrze pamietam to kot po zmarłej opiekunce.. czyli domowy.
No właśnie ta ulica mnie zastanawia.. :roll:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt wrz 16, 2011 9:39 Re: dt Smarti 6

nie wiem jaką decyzję podejmiecie ale na + tej Pani przemawia konkretne postawienie sprawy, bez owijania w bawełnę
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt wrz 16, 2011 9:40 Re: dt Smarti 6

EdytaB_a pisze:nie wiem jaką decyzję podejmiecie ale na + tej Pani przemawia konkretne postawienie sprawy, bez owijania w bawełnę

No tak, tylko co sądzisz o tych warunkach?

Marzenia11

Post » Pt wrz 16, 2011 9:53 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:Pani mieszka w okolicy Rzeszowa - podziękować jej czy jednak organizować kogos na wizytę pa?
ja nie rezygnowałabym z takiej pani. szczera i konkretna. kontakt utrzymać, nawet zrobić wizytę pa, ale Sznycla - jeśli on cale życie domowy - nie dawać. jeśli dobre miejsce, znaleźć innego potrzebującego Kocia.
Amika6 ma wychodzącego dużego i ładnego Misia. to jeden z moich faworytów na miau. miał trafić do moich ludzi, ale nie wyszło. może do niej zapukać?
Ostatnio edytowano Pt wrz 16, 2011 9:55 przez turkusowa, łącznie edytowano 1 raz
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt wrz 16, 2011 9:54 Re: dt Smarti 6

Marzenia wysłałam pw.
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pt wrz 16, 2011 9:56 Re: dt Smarti 6

turkusowa pisze:
Marzenia11 pisze:Pani mieszka w okolicy Rzeszowa - podziękować jej czy jednak organizować kogos na wizytę pa?
ja nie rezygnowałabym z takiej pani. szczera i konkretna. kontakt utrzymać, nawet zrobić wizytę pa, ale Sznycla - jeśli on cale życie domowy - nie dawać. jeśli dobre miejsce, znaleźć innego potrzebującego Kocia.

Moja Lalunia całe (1,5 roczne) życie była schroniskowo-tymczasowa. A na dworzu czuje sie jak ryba w wodzie.

EdytaB_a

Post » Pt wrz 16, 2011 9:57 Re: dt Smarti 6

A mi się sposób Pani pisania w ogóle nie podoba i ja bym nie oddała ;) uprzedzam się często od razu ale może to i lepiej. Jednak jak już wszyscy wiedzą jestem dziwnie dziwna więc zostawiam Cię z tym Marzeniu.

A jak moje malce ? bo jeszcze nie mam miliona telefonów i wiadomości :mrgreen: Długo to jeszcze potrwa takie szukanie domu? :ryk:
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt wrz 16, 2011 10:04 Re: dt Smarti 6

turkusowa pisze:[ja nie rezygnowałabym z takiej pani. szczera i konkretna. kontakt utrzymać, nawet zrobić wizytę pa, ale Sznycla - jeśli on cale życie domowy - nie dawać. jeśli dobre miejsce, znaleźć innego potrzebującego Kocia.
Amika6 ma wychodzącego dużego i ładnego Misia. to jeden z moich faworytów na miau. miał trafić do moich ludzi, ale nie wyszło. może do niej zapukać?

turkusie...mamy mamy takie kotuchy - mój tymczas Kubuś, Miś z mojego banerku, którym by się wychodzący przydał, ale jak już nie będziemy mieć kandydatów to na pewno zapukam do Amika6

EdytaB_a pisze:Marzenia wysłałam pw.

:D :D :D :ok: :ok: :ok:

Jus87 pisze:A mi się sposób Pani pisania w ogóle nie podoba i ja bym nie oddała ;) uprzedzam się często od razu ale może to i lepiej. Jednak jak już wszyscy wiedzą jestem dziwnie dziwna więc zostawiam Cię z tym Marzeniu.

dlatego zapytałam Was żeby poznac rózne zdania. Ale że mnie zostawiasz samą z tym to Ci tego nie wybaczę.. :evil: :D :D :D

Jus87 pisze: A jak moje malce ? bo jeszcze nie mam miliona telefonów i wiadomości :mrgreen: Długo to jeszcze potrwa takie szukanie domu? :ryk:

mea culpa - zagadałam Adama no i nie robił ogłoszeń :wink: ale chyba własnie jest w trakcie - cierpliwości poproszę szczyptę :D a potem będziesz miała lekcję cierpliwości ogromną, jak nie bedzie telefonów/będą głupie telefony/bedą super telefony ale ludzie znikną mimo że się umówili itp.

:ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt wrz 16, 2011 10:16 Re: dt Smarti 6

Marzenia11 pisze:
turkusowa pisze:[ja nie rezygnowałabym z takiej pani. szczera i konkretna. kontakt utrzymać, nawet zrobić wizytę pa, ale Sznycla - jeśli on cale życie domowy - nie dawać. jeśli dobre miejsce, znaleźć innego potrzebującego Kocia.

turkusie...mamy mamy takie kotuchy - mój tymczas Kubuś, Miś z mojego banerku, którym by się wychodzący przydał, ale jak już nie będziemy mieć kandydatów to na pewno zapukam do Amika6

dzięki. daj znać, co postanowicie. dla mnie osobiście byłby to trudny wybór.
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt wrz 16, 2011 10:35 Re: dt Smarti 6

Nie mogę sie dodzwonic do smarti - więc liczę na to, ze dzisiaj wejdzie na miau i się ustosunkuje.
Zawsze mogę zorganizwoać wizytę pa koło Rzeszowa - chyba jasdor jest z tamtych okolic, ktos wie?
Tymczasem jest jeszcze jedna Pani z ktora emailuję o Buranii. I tak mi mija ranek i poranek na emailowaniu w różncyh sprawach. :wink: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt wrz 16, 2011 11:00 Re: dt Smarti 6

Sznycel trafił do schronu z drugim równie "pokaźnym" kotem – Pulpetem – po zmarłej osobie. Raczej z mieszkania. Czy jeśli w ogóle rozważać, to Pani wie, że będzie musiała przyjechać do Wawy kota przepisać?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt wrz 16, 2011 11:01 Re: dt Smarti 6

alareipan pisze:Sznycel trafił do schronu z drugim równie "pokaźnym" kotem – Pulpetem – po zmarłej osobie. Raczej z mieszkania. Czy jeśli w ogóle rozważać, to Pani wie, że będzie musiała przyjechać do Wawy kota przepisać?

nie wie.

Marzenia11

Post » Pt wrz 16, 2011 11:37 Re: dt Smarti 6

To powinna, w końcu trzeba go przepisać z Ani, a na Anię z Edzi Trusię. Zresztą wszystkie koty na Edzię sa na umowy DT, więc musimy Edzie ze schronem rozliczać, żeby była czysta ;)

Marzenia mam prośbę, a mogłabyś mi na mail: ania.napierala@wp.pl podesłać foty wszystkich "naszych". Pilnie potrzebuję :roll:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]