RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 10:33 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Super, dzięki :kotek:
Szukam sponsora jeszcze :oops:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw paź 13, 2011 12:28 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

martka pisze:Jeszcze nie wiem, ale chyba dopiero przy wysyłce bym wiedziała, jest tego trochę, paczka jest taka spora gdzieś 5 kg na pewno.

Podaj nr na PW
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw paź 13, 2011 13:48 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

No to przy najbliższej okazji lecę na pocztę. dziękuję. :kotek:
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt paź 14, 2011 7:11 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Paczka z kocami i kołdrami poszła wczoraj dzięki Waszemu sponsoringowi.
22zł. za 7,61kg. (ekon. duże gabaryty)
Na PW podam konto, ok?
A jak dojdzie to poproszę o potwierdzenie.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt paź 14, 2011 8:09 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

radomszczaki serdecznie dziękują Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob paź 15, 2011 17:42 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

ciocie, błagamy o ogłoszenia :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie paź 16, 2011 1:36 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Zmontowalam taki oto bazarek:

viewtopic.php?f=20&t=134404

jedyny w swoim rodzaju :) Czesc ze sprzedazy idzie na ogloszenia

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie paź 16, 2011 10:17 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Bazarek fajny, ale ja mało kuchenna... :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie paź 16, 2011 15:36 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

fajowy bazar :ok: kociamyszo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon paź 17, 2011 12:18 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Bardzo dziękuję Cindy za wpłatę na leczenie kotków Pani Iwony - 84,86 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon paź 17, 2011 13:06 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Nie wiem jak to nazwać, ale Hanulka dobrze to nazwała - TRAGEDIĄ . Niebawem będę zmuszona zrobić coś czego w najśmielszych myślach nawet nie pomyślałam , czyli oddać wszystkie koty do schroniska. Nie potrafię dłużej tak funkcjonować . Codziennie dostarczane są do mnie nowe kociaki a ja nie potrafię odmówić im schronienia. Adopcji praktycznie zero. :cry: Najbardziej martwią mnie kotki , które są w zamknięciu już pół roku a inne 3 miesiące. Z maleństw stały się podlotkami , czyli takimi , które nie są już chodliwe i ludzie wolą mniejsze. A jak są mniejsze to nie ten kolor , płeć.
Od ponad pół roku na domy czekają :
Wiki , Donia , Aleks , Lola. :cry:
Od 3-ch miesięcy : Kacperek , Lusia i Zenuś. :cry:
Pozostałe od 2-3 mieś. - Ala , Ada, Hania , Bella, Mamba i jej synowie - Gucio, Borys , Wacek.
Maluchy - Kubuś, Mikuś, Czaruś, Adaś , Puszek
Kolejne to : Muszka , Julek , Lolek , Tolek , Olek / trójka rudasków/ , Iga , Kaja , Gabi , Pusia , Perełka , Łatka ,Szarusia , Klara , Maciuś, Marko , Hektor, Samir, Moris , Mańka , Rysiek , Karolek, Amelka.
W izolatce od piątku jest bardzo chory kotek / bardzo podobny do Wacusia / o imieniu Franuś. Widywany był przez lato na cmentarzu , teraz kiedy jest z nim bardzo źle trafił do mnie. :cry:
Od Pani Iwony 6 maluchów 2 miesięcznych do adopcji.
Dzisiaj powiadomiono mnie ,że na jednym z osiedli w krzakach nocuje siedem kociąt / 3 w wieku bodajże 1 mieś. i 4 kocięta - 3 mieś. / oraz dwie matki . Czy mają zostać na dworze?
Z ostatniej chwili - łapana jest prawdopodobnie ciężarna kotka z dzieckiem na działkach. Została jeszcze kolejna z 3 maluchami.Zapomniałam o 8 kociakach wykupionych ze schroniska , które są u wiceprezeski . Chyba ,że zostaną na stałe , bo kto je weźmie ? Nie mam już miejsc gdzie można je ulokować. Cieszę się jedynie z tego ,że dołączyło do pomocy kilka Pań.
Ostatnio edytowano Pon paź 17, 2011 13:55 przez andzelika1952, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon paź 17, 2011 13:10 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

moąe głupie pytanie - ale może jakoś da się ze schroniskiem dogadać, zawiązać współprace typu schron Łódź - Kotylion czy inne wsparcie wolontariatu..
przepraszam, jeśli to zabrzmiało głupio...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 17, 2011 13:32 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Dagmaro, w naszym schronisku nie ma czegoś takiego jak wolontariat , nigdy nie było i nigdy nie będzie. Co Ty na to - ostatnio wet ze schroniska podesłał mi osobę z maleństwami , bo pewnie dobrze wie ,że tam nie przeżyją. On nie ma na to wpływu chociaż dba o zwierzęta jak może . Ponoć do kociarni pracownik nie wchodzi nawet po trzy dni.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon paź 17, 2011 16:07 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

Andzeliko, schronisko przyjmie taka ilosc kotow???? Watpie, pewnie nawet beda kazac placic.

I taka oto jest polityka urzednikow, lepiej gdy zwierzaki przejda na wikt podatnikow, zamiast dac jakies lokum, nawet odplatnie i miec klopot z glowy.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon paź 17, 2011 16:15 Re: RTOZ KAN! TRAGEDIA! 50 kotów bez domów! DS/DT/$! POMOCY! ogł

andzelika1952 pisze:Nie wiem jak to nazwać, ale Hanulka dobrze to nazwała - TRAGEDIĄ . Niebawem będę zmuszona zrobić coś czego w najśmielszych myślach nawet nie pomyślałam , czyli oddać wszystkie koty do schroniska. Nie potrafię dłużej tak funkcjonować . Codziennie dostarczane są do mnie nowe kociaki a ja nie potrafię odmówić im schronienia. Adopcji praktycznie zero. :cry: Najbardziej martwią mnie kotki , które są w zamknięciu już pół roku a inne 3 miesiące. Z maleństw stały się podlotkami , czyli takimi , które nie są już chodliwe i ludzie wolą mniejsze. A jak są mniejsze to nie ten kolor , płeć.
Od ponad pół roku na domy czekają :
Wiki , Donia , Aleks , Lola. :cry:
Od 3-ch miesięcy : Kacperek , Lusia i Zenuś. :cry:
Pozostałe od 2-3 mieś. - Ala , Ada, Hania , Bella, Mamba i jej synowie - Gucio, Borys , Wacek.
Maluchy - Kubuś, Mikuś, Czaruś, Adaś , Puszek
Kolejne to : Muszka , Julek , Lolek , Tolek , Olek / trójka rudasków/ , Iga , Kaja , Gabi , Pusia , Perełka , Łatka ,Szarusia , Klara , Maciuś, Marko , Hektor, Samir, Moris , Mańka , Rysiek , Karolek, Amelka.
W izolatce od piątku jest bardzo chory kotek / bardzo podobny do Wacusia / o imieniu Franuś. Widywany był przez lato na cmentarzu , teraz kiedy jest z nim bardzo źle trafił do mnie. :cry:
Od Pani Iwony 6 maluchów 2 miesięcznych do adopcji.
Dzisiaj powiadomiono mnie ,że na jednym z osiedli w krzakach nocuje siedem kociąt / 3 w wieku bodajże 1 mieś. i 4 kocięta - 3 mieś. / oraz dwie matki . Czy mają zostać na dworze?
Z ostatniej chwili - łapana jest prawdopodobnie ciężarna kotka z dzieckiem na działkach. Została jeszcze kolejna z 3 maluchami.Zapomniałam o 8 kociakach wykupionych ze schroniska , które są u wiceprezeski . Chyba ,że zostaną na stałe , bo kto je weźmie ? Nie mam już miejsc gdzie można je ulokować. Cieszę się jedynie z tego ,że dołączyło do pomocy kilka Pań.

co robić??? :roll: :roll: :roll: :roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]