= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 20:37 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Ogólnie porażka...nie ma dosłownie gdzie ich zabrać.
Cudem udało załatwić się TDT tamtym u jednej babeczki,trzeba jej dawać karmę,mleko...
Tych 2, teraz nie ma dokąd zabrać...jeszcze dorosła kocica..tam już nie ma warunków na te kociaki/ zreszta od dawna nie było/.One muszą opuścić to miejsce..ale dokąd....
Mamuśkę trzeba wysterylizować, ale póki małe nie złapane to kiszka.... :evil:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob cze 18, 2011 8:06 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

ja niestety nie dam rady przyjąć już żadnego kota. Cały czas jest u mnie Marcysia (zero zainteresowania jeśli chodzi o adopcje) mam jeszcze podrostka 5 miesięcznego i 2 dni temu z pilnej interwencji trafiła do mnie wyrzucona domowa koteczka w zaawansowanej ciąży (już jest po aborcji)
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Sob cze 18, 2011 9:09 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Pospamuję:
Tato JaEwka znalazł na łące dwa kociaki, nie jedzą same. Matki nie było, nie było gniazda, najwidoczniej ktoś je po prostu wyniósł żeby umarły z głodu na tej łące.
Pilnie poszukiwany DT który odkarmi maluszki, najlepiej Lubin lub okolice!
viewtopic.php?f=1&t=129233
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 18, 2011 13:44 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Basieńka była dziś na badaniu krwi, czekamy na wyniki i w zależności od tego co wyjdzie w badaniu takie będą nasze dalsze kroki.
Liczę na to, że wszystko będzie idealnie i można będzie Basieńkę odrobaczyć, bo ma bardzo nieładny brzuszek, wzdęty i zgazowany.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob cze 18, 2011 13:59 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Może by zmienić banerek? Żeby te kociaki -cudne były? Zrobić drugi- napisać od której strony? Bo to sie chyba pozmieniało trochę, choć wątek wyjatkowo dramatyczny... 8O więc chyba lepiej go kontynuować jak jest.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 19, 2011 17:45 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Jak stoi sprawa z tymi rudymi maluszkami?? Zostały złapane?
Chętnie zaopiekuję się (na stałe) jednym kotkiem - planuję "dokocenie" (mam już 2-letnią kotkę).

Pozdrawiam,
Justyna

justynaG

Od: Nie cze 19, 2011 16:01

Post » Nie cze 19, 2011 17:54 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Mamy złapane 2 kociaki, pozostałej 2 nie da rady , póki co zwiewają pod kloce drewna u sąsiadów.
Skąd jesteś?? myślę ,że to jest możliwe. :D
Obrazek

cypisek

Post » Nie cze 19, 2011 18:08 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Jestem z Wrocławia - mogę podjechać po kotka do 200km :(
Strasznie wyglądają te maluszki - ale na pewno mogą wyrosnąć na wspaniałe kocury :D
Nie wiem, w jakim są teraz stanie. Mam 2-letnią kotkę, więc nie wiem, czy Maluch mógłby w takim stanie przebywać z innym kotem. Nie wiem, jak na niego zareaguje, chociaż z tego co zauważyłam ona się wręcz garnie do innych kotów - zaczepia je i gada do nich... :)
To jest kotka wysterylizowana, 2-letnia - nie ma więc pewnie instynktu macierzyńskiego :( Ale myślę, że jakoś dalibyśmy radę ;)
Więc jest szansa na rudego kociaka? W jakim jest stanie? Był u weterynarza?

justynaG

Od: Nie cze 19, 2011 16:01

Post » Nie cze 19, 2011 18:14 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Mam roczną kotkę - wysterylizowana, dzieci nigdy nie miała - pierwsza zaczęła "ciotkować" maluchowi, który z mamą jest u mnie na tymczasie - tak, że może się udać bez problemu połączyć tą dwójkę :ok: Kwestia charakteru, nie hormonów :D Pomijam fakt, że ze wszystkich kotów, które miałam lub mam na tymczasie, najbardziej opiekuńczy był 2 letni kastrat :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie cze 19, 2011 18:18 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Kociaczki były u pana doktora. Lekki koci katar są na antybiotyku. Zapchlone okrutnie ,ale już pozbyły się wstrętnych lokatorów. :)
Myślę ,że można załatwiać transport. :ok:
Może znajdzie sie chętny ktoś na mamuśkę?? :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Nie cze 19, 2011 21:09 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Jeszcze fotki , kociaki do adopcji. :ok:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Nie cze 19, 2011 21:10 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

omg jakie małe trufle :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon cze 20, 2011 19:58 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

Dzisiaj te dwa małe rudzielce pojechały do swojego nowego domku. Pani Lucynka , dowiedziała się ,że jej znajoma znajomej .....i tak znajoma tamtej znajomej...wzięła 2 maluszki. :mrgreen: :ok:

Jutro mamy akcję odłowienia dwóch pozostałych na melinie. :roll: dzisiaj myknęły w drewno , jedynie widziałam ,że to maleństwo biało- rude ma zaklejone doszczętnie ropką oczy.
Wyglądałam jak kominiarz, gdyż zwaliła się na mnie cała zawartość popiołu ze starego grilla....w którym było pełno wody... :evil:

Trzymajcie kciuki za udaną akcję. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Pon cze 20, 2011 20:40 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

O, matko , Cypisku 8O , ktoś powinien chodzić za Tobą z aparatem - a potem napiszemy książkę ilustrowaną :mrgreen:

Super z tymi maluchami co maja ds. :ok: za następne.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon cze 20, 2011 20:41 Re: <> Kociaki z meliny,Kotka z małymi!!!Pilnie potrzebne DT!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[poprzednia][następna]