Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 21, 2011 14:13 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Powiedzcie mi dobrzy ludzie;czy jest jakis zwir bentonitowy w sensie jak Benek,zbrylający i likwidujacy brzydkie zapachy,a który byłby bardziej wydajniejszy od Benka?Z tym CATS BESTem chyba mi sie nie uda,Forest wyraził swoją opinię,jeszcze i Sara ma problemy,muszę raczej zrezygnować z niego.Chętnie zmieniłabym na inny,bo coś dużo Benka u mnie idzie(albo jakosc sie pogorszyła,albo cóś)na wydajniejszy,musi być zbrylający i likwidujacy zapachy,nie drewniany.
Może macie jakieś sprawdzone?
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 14:21 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Jak żyła Matylda, używałam tylko i wyłącznie bentonitu, dokładnie tego:

http://animalia.pl/produkt,7551,41,Gold ... 3%B3w.html

ze wszech miar, z bentonitów, był naj naj naj

Teraz, przy czterech-pięciu dziadach używamy Cat's Besta. Ale ostatnio u znajomych podpatrzyliśmy nowy sylikonowy. Ja zawsze byłam przeciwniczką sylikonu bo był bardzo ostry dla kocich poduszeczek, ale ten nowy jest jak piaseczek dosłownie, zupełnie miałki:

http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=7142

W trakcie opieki nad kotami znajomych byliśmy nim zachwyceni ;) Nie trzeba sprzątać sików, qpki wyschnięte na korka, można swobodnie wyrzucić do wc. Zakupiłam, niedługo będę próbować u nas, w jednej z kuwet.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw lip 21, 2011 14:23 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

ja takiego używam teraz , a wcześniej mielismy drewniany Pina Porte, ale się popsuł.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... jacy/31505

nie roznosi sie prawie i nie pyli, a moj syn jest alergikiem, wiec to ważne. I rzeczywiście taki delikatny pudrowy zapach ma, swietnie zbiera sie w grudki. Jestem wdzięczna Pako,ze go znalazła.

Wieczorem zadzwonie do siostry i podpytam, czy jeszcze ma tę klatkę dla szynszylka- wprawdzie kilka lat już minęło, ale a nuż zachowała w piwnicy.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw lip 21, 2011 14:36 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Byłoby super Thorkatt,ja przeszukałam oferty sprzedaży szynszylowych klatek,no i jakby to określić,nadal szukam.Kosmos z tymi cenami.
Ten Cat Eksklusiv i Golden Grey wypróbuję,tylko poszukam mniejszych opakowań.

A przed chwilą Czarus sie na kolankach rozmruczał :) sam nie przychodzi,ale jak już sie go weźmie,to widać zadowolenie zmieszane z lekką rezerwą.Ma ładna sierść,jakąś inną od kotów czarnych,bardziej puchatą,taką nie przylegającą do ciała.Fajny puszek z niego bedzie.
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 16:07 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

:)

Obrazek
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 16:13 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Thorkatt pisze:ja takiego używam teraz , a wcześniej mielismy drewniany Pina Porte, ale się popsuł.
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... jacy/31505

nie roznosi sie prawie i nie pyli, a moj syn jest alergikiem, wiec to ważne. I rzeczywiście taki delikatny pudrowy zapach ma, swietnie zbiera sie w grudki. Jestem wdzięczna Pako,ze go znalazła.

Wieczorem zadzwonie do siostry i podpytam, czy jeszcze ma tę klatkę dla szynszylka- wprawdzie kilka lat już minęło, ale a nuż zachowała w piwnicy.

Pomyliłaś się Droga Thorkatt, kupujemy ten http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... acy/207932

Ach Ci artyści :roll:
Pako

Post » Czw lip 21, 2011 16:19 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

:lol: spoko,zanim zamówie wszystko dogadamy,dzięki
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 16:20 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Legnica pisze::)

Obrazek

Boziu, jakie cudo! :1luvu:
Obrazek

Boo

Post » Czw lip 21, 2011 16:27 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

:D
cudo a do tego przekochane,słodkie cudo,wtula sie w szyję i mruczy,mruczy,mruczy.
Chciałabym aby znalazł szybko dom,teraz na 100% złamie serca wszystkim domownikom.To by dobrze mu wróżyło na przyszłosć 8)
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 16:54 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Obrazek

tak sobie pomyślałam,bąbel jest najmniejszy,potyka sie jeszcze o własne łapy i w ogóle zachowuje jak dzidzia,to moze nazwiemy go Maks(Maksymilian)?
Bo Mini nie wypada,w kompleksy mógłby wpaść :)
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 17:19 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Maksiu szuka domu:

viewtopic.php?f=13&t=130636
Legnica

Post » Czw lip 21, 2011 19:38 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Maks :ok:
Obrazek

Boo

Post » Czw lip 21, 2011 20:27 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Max :1luvu: pasuje :mrgreen: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw lip 21, 2011 21:07 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

Boo pisze:
Legnica pisze::)

Obrazek

Boziu, jakie cudo! :1luvu:

:love: Imię śliczne

a żwirek, no chyba link mi sie omsknął :ryk:

Jeśli chodzi o szynszyla klatkę - siostra mówi że ma w piwnicy, tylko musi ją sprawdzić, w jakim jest stanie.
I następna rzecz, ponoć jest spora a wręcz duża, 2 półeczki drewniane ma, żeby była przestrzeń dla lokatora.
Nie wiemy, czy siostra da radę ją przetransportować pociągiem, bo klatka jest w Opolu. Ma przyjechać w sobotę, to sie okaże.
Bo z Wrocławia pod Legnicę to TŻ mój jeździ co sobotę, tylko w tym tygodniu akurat nie.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw lip 21, 2011 21:47 Re: Legnica.Komu kociątko lub szynszyla?

:1luvu:
Legnica

[poprzednia][następna]