KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 18:38 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Ja mam niestety do Justyny spory kawałek, ale jestem w stanie w niektóre dni pomóc transportowo. Przetrzymywać nie mam gdzie, nie mam też jak pomóc łapać.

Nie wiem o żadnym pomieszczeniu do wynajęcia, pamiętam, że Justyna apelowała o takie tu, na miau, już rok, dwa lata temu, nic się nie znalazło. Może teraz przeczyta nas ktoś, kto by mógł pomóc?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon paź 17, 2011 19:01 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Kociara82 pisze:sory, ale to ona dala sie zastraszyc i nawet nie probuje i nie probowala sie bronic, ona nawarzyla piwa a teraz moze cale miau albo cala Ruda bedzie je musiala wypic? :ryk:

Weź pomyśl trochę, zanim napiszesz coś tak głupiego.
Nikt nie każe Ci pomagać...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon paź 17, 2011 19:20 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

CoToMa pisze:
Kociara82 pisze:sory, ale to ona dala sie zastraszyc i nawet nie probuje i nie probowala sie bronic, ona nawarzyla piwa a teraz moze cale miau albo cala Ruda bedzie je musiala wypic? :ryk:

Weź pomyśl trochę, zanim napiszesz coś tak głupiego.
Nikt nie każe Ci pomagać...

to mialo byc na post z prosba o pomoc justynie w splacie mandatu, bo mogla sie dziewczyna choc probowac bronic, ale biernie przyjela mandat jak za przeproszeniem pokorne ciele i teraz lamentuje. Zaloze sie, ze nie karmi tylko w tym jednym miejscu, a tylko tam sie o to doczepili-ot zwykla zlosliwosc ludzi.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 17, 2011 19:47 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

jak się czyta takie posty, to się nóż w kieszeni otwiera.
Może tych mniej asertywnych od razu ze skały zrzucać :?:

Jak mogę się dołożyć do mandatu?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon paź 17, 2011 20:13 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Femka pisze:Może tych mniej asertywnych od razu ze skały zrzucać :?:

Jak mogę się dołożyć do mandatu?

no wlasnie, nie kazdy potrafi sie wyklocac z policja, wiedzac, ze cale otoczenie jest przeciw niemu a i policja najchetniej by te koty wytepila. Nie jest latwo dzialac w pojedynke wsrod wrogich sasiadow.
Pomozmy Justynie jakos sensownie rozwiazac sprawe tych zwierzakow!

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon paź 17, 2011 20:18 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Ja też, choć możliwości kiepskie, chcę pomóc "wypić to piwo". Kto jak kto, ale akurat Justyna wbrew otoczeniu robi dla tych zwierzaków naprawdę bardzo dużo.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon paź 17, 2011 20:20 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

jakoś damy radę pomóc Justynie.
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 17, 2011 20:40 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Femka pisze:jakoś damy radę pomóc Justynie.

No dobra, to zadanie praktyczne :) Szukamy taniego pomieszczenia do wynajecia aby przetrzymywac koty po zabiegach. Czy ktokolwie widzial lub wie 8) o osobie, ktora ma piwnice, strych, garaz i chce za niewielka oplata udostepnic? Moze jestesmy na innych forach np ogrodniczych, dzieciecych, gryzoniowych, tam tez pytajmy! Musi byc w Rudzie aby nie bylo problemow z transportem.
Prosze, sprobujmy zrobic cos dla kotow z Rudy.

CheshireCat1

Post » Pon paź 17, 2011 20:52 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Niestety, z tamtym regionem mam kontakt wyłącznie przez osoby z miau, na innych forach nie funkcjonuję, ale mogę wspierać kasą, ewentualnie coś kupić, co jest potrzebne.
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 17, 2011 20:56 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Femka pisze:Niestety, z tamtym regionem mam kontakt wyłącznie przez osoby z miau, na innych forach nie funkcjonuję, ale mogę wspierać kasą, ewentualnie coś kupić, co jest potrzebne.

To jestesmy dwie 8) Ale moze ktos z okolicy bedzie wiedzial, ma znajomego, ktory wie, dziala na forum regionalnym, jest posrednikiem nieruchomosci...
Femka, moze chcesz kotka kupic, ladny, prosto ze Slaska :mrgreen: niedrogo :mrgreen:

CheshireCat1

Post » Pon paź 17, 2011 20:57 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

dziękuję, nie dalej jak w lipcu dostałam za całkowitą darmochę kotka z Krakowa, casting nawet wygrałam, a koteczek mi teraz szczy po domu :mrgreen:

Kilka lat temu adoptowałam ze schronu Katowickiego Milusię. To była przecudowna koteczka.
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 17, 2011 21:00 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Miejsce do przetrzymania po sterylkach jest sprawą zasadniczą, bez tego ciężko zacząć cokolwiek :( Gdyby znalazła się np piwnica, garaż, strych w okolicy zamieszkania Justyny, można byłoby próbować organizować łapanie. Może czyta nas ktoś ( i tu już niekoniecznie z samej Rudy, kto ma możliwość udostępnienia takiego miejsca? Albo ktoś, kto mógłby zapewnić tym kotom dt po zabiegach? To nie jest kwestia długiego tymczasowania, wystarczy właściwie miejsce na klatkę...

Gdyby ktoś chciał i mógł pomóc Justynie w spłacie mandatu - bardzo proszę o pw, podam nr jej konta.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon paź 17, 2011 21:07 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Femka pisze:dziękuję, nie dalej jak w lipcu dostałam za całkowitą darmochę kotka z Krakowa, casting nawet wygrałam, a koteczek mi teraz szczy po domu :mrgreen:

Kilka lat temu adoptowałam ze schronu Katowickiego Milusię. To była przecudowna koteczka.

To moze chcesz kupic brak kota? tzn placisz i nie dostajesz kotka, co Ty na to?

Liwia_ , przegladam rozne strony o wynajmie, napisze jezeli znajde cokolwiek w okolicy. Dam tez ogloszenie na Gumtree.

CheshireCat1

Post » Pon paź 17, 2011 21:14 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

na razie odkupiłam swoje winy (tymczasowo) w ramach spłaty mandatu, potem pomyślimy :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 17, 2011 22:22 Re: Koty z Rudy Śl.,//Mandat za karmienie kotów(czyt zaśmiecanie

Dziękuje Wam wszystkim za odzew.Nie mam siły za bardzo czytać,bo jestem od 5 30 na nogach i dopiero godz. temu wróciłam ze szkolenia.

Ja nie mam szans walczyć,mogę jedynie pogorszyć sytuację kotów,bo im bardziej sie wykłócam,tym ludzie bardziej sie odgrażają otruciem tych najmniejszych,a to naprawde nie jest trudne,bo one nie ruszają sie spod bloku i spod aut.Cała akcja była zaplanowana,a ja zostałam potraktowana jak przestępca.Wierzcie mi,że byłam w szoku,a z każdej strony słyszałam tylko obelgi i kwoty sprawy w Sądzie Grodzkim.Oni wiedzieli gdzie zaniosłam jeszcze wcześniej jedzenie....

Ja Wam bardzo dziękuje za pomoc,mies. temu udało mi sie załapać pół etatu w Świetlicy za 600 zł do ręki.Ja nie moge sie cieszyć nigdy. Spłace mandat,bo to moja wina,a nie chcę też,żeby było posądzanie o wyłudzanie pieniędzy,tak jak przy sprawie z Pseudohodowlą.Zrobiłam też na pchlim targu bazarek i uzbierało sie prawie 100 zł.

Jeśli ktoś chciałby pomóc,to bardzo prosze o dorzucenie sie do sterylek osiedlowych kotów,może udałoby sie też od razu je odpchlić....Jak one nadal będą cały czas sie rozmnażać,to ja wyląduje w Psychiatryku.Już po nocach mi sie śnią...

Póki P.Czypionka żyła,to były awantury,ale nie aż tak...oni sie cieszą,że już jej nie ma,co z resztą powiedzieli.Dobrze,że ona tego nie dożyła...

Mamy piękną Polske...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

[poprzednia][następna]