TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2011 16:33 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

moje sloneczka kochane :1luvu: :1luvu: nie chorowac :piwa:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto kwi 19, 2011 10:18 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Rano pęcherz Eustachego był prawie pusty a pampers totalnie mokry :ok:
Ale był wielki problem z pobraniem moczu , biegałam za nim z pojemnikiem na mocz a Eustachy tak się wciskał że aż mnie gryzł i drapał po rękach , nie wiele mam tego moczu i nie wiem czy to wystarczy :roll:

Ozzi też czuje się dziś lepiej :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto kwi 19, 2011 18:05 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Już mamy wyniki z moczu . Są lepsze ale nadal są bakterie i leukocyty i nadal musi dostawać Furagin choć już w mniejszej dawce bo 2 x dziennie 1/2 tbl i za tydzień kolejne badanie moczu ....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto kwi 19, 2011 23:32 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Justa&Zwierzaki pisze:Już mamy wyniki z moczu . Są lepsze ale nadal są bakterie i leukocyty i nadal musi dostawać Furagin choć już w mniejszej dawce bo 2 x dziennie 1/2 tbl i za tydzień kolejne badanie moczu ....

Justyna jeśli chodzi o leukocyty w moczu to zapytaj jak są mierzone. Jeśli w labie ludzkim i paskiem to od razu mówię że paski nie nadają się do pomiaru leukocytów u zwierząt.
Test paskowy bazuje na wykryciu esterazy, która ujawnia się przy wysokiej ilości leukocytów u człowieka. Prawidłowa ocena wyniku testu wymaga dodatkowego badania mikroskopowego osadu moczu w szczególności dla kotów.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro kwi 20, 2011 18:18 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

phantasmagori pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:Już mamy wyniki z moczu . Są lepsze ale nadal są bakterie i leukocyty i nadal musi dostawać Furagin choć już w mniejszej dawce bo 2 x dziennie 1/2 tbl i za tydzień kolejne badanie moczu ....

Justyna jeśli chodzi o leukocyty w moczu to zapytaj jak są mierzone. Jeśli w labie ludzkim i paskiem to od razu mówię że paski nie nadają się do pomiaru leukocytów u zwierząt.
Test paskowy bazuje na wykryciu esterazy, która ujawnia się przy wysokiej ilości leukocytów u człowieka. Prawidłowa ocena wyniku testu wymaga dodatkowego badania mikroskopowego osadu moczu w szczególności dla kotów.

Wiem , wetka mi to samo mówiła i dlatego mocz jest badany przez maszynę i najpierw idzie jak sie nie mylę do wirówki .
Ale na szczęście Eustachy siura już jak strażak :twisted:

Zastanawiam się czy chociaż Maniek , Lussi , Kika znajda dom , nikt nie pyta o nie , nie dzwoni , na ich wątkach straszna cisza :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro kwi 20, 2011 18:55 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

hello Mrusie :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Czw kwi 21, 2011 10:51 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Obrazek

Kociara82

Post » Czw kwi 21, 2011 11:51 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

KLACZ SALLY NA RZEŹ BŁAGA O DAROWANIE JEJ ŻYCIA :cry: :cry: :cry: , szczegóły na wątku Przystani Ocalenie , proszę zajrzyjcie ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw kwi 21, 2011 17:15 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Czy jest tu ktos kto by mógł zrobić allegro dla Lussi , Kiki , Mańka ... Ja nie potrafie :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw kwi 21, 2011 19:15 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

no mnie niestety ta umiejętność też jest obca...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Czw kwi 21, 2011 19:54 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

wizyta u mrusiow przelozona na jutro :)
allegro niestety tez nie potrafie zrobic...

Doszly mnie dzis sluchy, ze Maniek i Lussi bardzo sie nie trawia. Dzis doszlo do ostrych lapoczynow. Lussi oberwala z pazurow w oko. :evil: To sa 2 zbyt silne charaktery, zeby mogly zyc razem pod jednym dachem! Oba koty sa dominujace! Maniek coprawda nie dogaduje sie tez za bardzo z innymi kotami, zaczepia je, ale dotad do zadnego nie byl taki agresywny! Lussi tez ma charakterek... Tak wiec na CITO poszukiwany domek chocby dla jednego z nich! Inaczej Lussi w najlepszym przypadku zdziczeje, o ile nie dojdzie pomiedzy nimi do czegos znacznie gorszego!

Maniek poki co ma ogloszenia aktualne jeszcze, jesli bedzie trzeba to w przyszlym tygodniu przeleje catangel $$ na wznowienie tych ogloszen. Ale mam pytanie: czy Lussi ma jakiekolwiek ogloszenia? Czy aktualne? Czy oba koty maja swoje allegra? (pan, ktory chcial Manka dla kuzynki wypatrzyl ogloszenie wlasnie na allegro, ale czy to jest nadal aktualne?)
O allegro prosi tez Kika.

Kociara82

Post » Czw kwi 21, 2011 20:09 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Allegro nie ma ani Lussi , ani Maniek , ani Kika , czy ktoś może zrobić :?

Dla Lussi zamawiałam juz dawno ogłoszenia i wiele z nich sie juz przeterminowało :x , Justyna8585 mówiła ze coś zrobiła ale jakie to nie mam pojęcia bo nie wstawiła a na poczte tez nic do aktywacji nie przyszło :roll:

Chyba będę musiała znów wykupić ,tylko skąd wziąć 60 zł na 3 koty :x ( oprócz allegro )
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw kwi 21, 2011 20:18 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

niestety jednak nie ma juz allegro Manka... bardzo prosze, jesli ktos moze zrobic....

Mile widziani sa tez wirtualni opiekuni kociastych.
Utrzymanie kota niestety kosztuje... zwlaszcza kota chorujacego...

Jutro zrobie kilka bazarkow, mam kilka fajnych fantow, ktore Justa mi dala by wystawic wlasnie na bazarek :)

Kociara82

Post » Czw kwi 21, 2011 20:27 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Justa&Zwierzaki pamiętaj że z niektórych ogłoszeń przychodzą Ci linki na maila ze ogł wygasa mozesz je odnowić klikając w ten link, i ogł znów będzie u góry.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 21, 2011 21:30 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

CatAngel pisze:Justa&Zwierzaki pamiętaj że z niektórych ogłoszeń przychodzą Ci linki na maila ze ogł wygasa mozesz je odnowić klikając w ten link, i ogł znów będzie u góry.

A tego to ja nie wiedziałam , od razu kasowałam te maile :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]