Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 02, 2011 11:22 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Ja miałam przez parę lat (!) wlokaca się infekcję szczęki i w pewnym momencie zauważyłam, że doraźnie pomaga mi Sudafed, który w zasadzie przeciwdziała objawom kataru. I regularnie brałam serie Biostyminy. Moze Ci podesłać? Jeśli tak, to poproszę adres na PW. I jedno, i drugie jest bez recepty
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro mar 02, 2011 19:37 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

W końcu tu dotarłam! :wink:
Witaj Aniu, dołączam do grupy trzymaczy wielkich kciuków za Twoje zdrowie!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Pt mar 04, 2011 10:04 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Witamy Wszystkich :)

mało się odzywamy, bo ja wciąż walczę ze sobą, jest niestety nie wesoło.
Dziś jest pierwsza ( i oby jedyna wizyta!) przymusowa prawie na cito wizyta u chirurga dentysty, niestety prywatna ale już nie mam w tej chwili wyjścia.
Chirurg oglądał prześwietlenie, lewa strona szczęki jest bardzo zainfekowana, ropa góra i dół 8O :( opuchlizna praktycznie nie schodzi.
Do tego wczoraj ułamał mi się kawałek plomby i zaczęła uwalniać się ropa - uwierzcie mi, przyjemne to nie było ( nie mówiąc o smaku w ustach i zapachu, koszmar!). Jakby tego było mało rano z zęba, gdzie wypadł kawałek plomby uwolnił się albo skrzep albo obumarły nerw? chciałam to wyciągną, bo myślałam, że to jedzenie - aż mnie postawiło na baczność :cry:

taizu dziękuję :1luvu:

witaj myrzapl :)
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt mar 04, 2011 10:12 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Aniu, rozmawialam z wetką wczoraj na temat, między innymi, uporczywych wymiotów u kota (Samsonikowi się to zdarzalo, prawda?). Otóż bezpiecznie można podać kotu metoclopramid, lek "ludzki" na nudności, ćwiartkę tabletki, to uspokaja żołądek, albo ćwiartkę ranigastu. Tyle że kot nie może mieć biegunki w tym czasie, bo te środki nasilają biegunkę.

I jest taka karma hillsa j/d, dla kotów z problemami jelitowymi, ale nie wiem, ile kosztuje. :(

Kciuki za rozwiązanie problemów stomatologicznych! :ok:

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt mar 04, 2011 10:17 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Ło Matko, Ania 8O
Co doktor zalecił? Mówi kiedy się z problemem uporasz?
Trzymam kciuki, żebyś szybko się wykurowała :ok:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt mar 04, 2011 10:21 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Współczuję Ci Aniu bardzo! To musi być bardzo bolesne i nieprzyjemne :(
Trzymam ogromne kciuki za jak najszybsze pokonanie infekcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt mar 04, 2011 10:28 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

weatherwax dziękuję, nie mamy biegunek od dłuższego czasu, jest dobrze
wymioty są, kot czuje się dobrze ale wymioty są w nocy, raz, dwa razy
mój wet nie poleca kotu ranigastu, bo toksyczny podobno?, mamy ulgastran ale cieżko z nim jest, bo to syrop
metoclopramid to lek bezpieczny dla kotów?

Samosnik nie jada w tej chwili żadnej suchej karmy
a hillsa nawet nie ruszy, on po każdej karmie wymiotuje prócz puriny weterynaryjnej

Willow_ nic nie zalecił, ja dziś idę pierwszy raz już na zabiegi, prywatnie i to raczej nie będzie sprawa szybka
mówił, ze 3-4 wizyty będą, choć ja liczę na jedną ( chyba z głupoty juz teraz!) ale to było przed tym jak wypadł mi kawałek plomby
cóż, zawsze musi być "wesoło" :?

Anna Rylska

Post » Pt mar 04, 2011 10:58 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Anna Rylska pisze:weatherwax dziękuję, nie mamy biegunek od dłuższego czasu, jest dobrze
wymioty są, kot czuje się dobrze ale wymioty są w nocy, raz, dwa razy
mój wet nie poleca kotu ranigastu, bo toksyczny podobno?, mamy ulgastran ale cieżko z nim jest, bo to syrop
metoclopramid to lek bezpieczny dla kotów?

Tak, bezpieczny w dawce jedna czwarta tabletki na dobę dla kota - mówiłam, że chudego, który waży ok.3 kg, albo nawet mniej - można podać. Specjalnie zapamiętałam tę nazwę, bo moja mama to kiedyś brała, właśnie na uporczywe nudności. Te mleczka gstryczne też są ponoć dobre, ale ja to kiedyś przerabiałam z moim Pazurkiem - alugastrinu nie chciał.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt mar 04, 2011 11:01 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

zapytam weta
nie wiem czy w tym przypadku się to sprawdzi, chodzi o skłonność do uporczywych biegunek
Samonik waży ok. 3,5 kg teraz, przytył po lekach

Anna Rylska

Post » Pt mar 04, 2011 11:05 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Leczenie takiego stanu zapalnego nie jest niestety ani szybkie ani przyjemne, najważniejsze żeby jak najszybciej zacząć, zanim stan zapalny się rozszerzy. Dobrze że jesteś Aniu w rękach specjalisty, teraz to już można powiedzieć "z górki" :mrgreen: Naprawdę nie zazdroszczę i trzymam kciuki. Swoją drogą to naprawdę problemów zdrowotnych masz za kilka osób... Wiosna idzie, będzie lepiej!!! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt mar 04, 2011 11:13 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

Aniu, wypadnięcie plomby to w tym wypadku jest dobra rzecz, dentysta by zrobił to samo - tzn usunął plombę przede wszystkim
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt mar 04, 2011 11:29 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

to dobrze
będzie musiał mocno popracować nad plombami, jest ich kilka
aż się boję tam iść :(

Anna Rylska

Post » Pt mar 04, 2011 12:14 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę. Zimno i beznadziejnie

zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=124969

Anna Rylska

Post » Sob mar 05, 2011 17:34 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

Aniu, jak po wizycie u lekarza?
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob mar 05, 2011 22:27 Re: Prosimy o wsparcie,karmę dla bezdomniaczków.Beznadziejnie

żyję..........
3 zęby są rozwiercone, otwarte, tylko waciki z lekiem w nich siedzą
w tej chwili pęka mi głowa i szczęka mnie boli jak nie wiem co, cała lewa strona,choć góra jakby mniej i opuchlizna też jest tam mniejsza,
wstałam nie dawno, musiałam się położyć
po wizycie - czeka nas kolejna wizyta

teraz muszę wyjść, dać jeść kotom
pozdrawiam

Anna Rylska

[poprzednia][następna]