Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 31, 2010 9:05 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - lista na sierpień zamknieta

A już się martwiłam, ze bedzie tragicznie w tym miesiącu i nie będzie czym dzielić, ale oczywiście sympatycy ślepaczków się zmoblizowali i saldo nam podskoczyło. Bardzo dziękuję darczyńcom - i tym jednorazowym i tym, którzy nas co miesiąc regularnie wspomagają .
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

NASZE AKTUALNE FINANSE:

Stan na 30.08.2010r. - 820,69 zł :1luvu:

Wpłaty na fundusz + bazarki = 735,00 zł
Wpłaty na fundusz + bazarki + rezerwa = 820,69 zł

Wpłaty na Fundusz Klubu - 580,00

karolinaS
Cynamon i Wanilia
Biedronkas
Bazyliszkowa
Anita5
Lutencja
ksiezna_kluska
alessandra
joshua_ada
Mar_tika
Alicja_Borgelt
jerzykowka
MagdaMagda
Liwia_
Iwona Krystyna O-K ( nie ma nicka a ja nie mogę skojarzyć :oops: )
PetkaP-1
puss
joluka
salps
Lidka
Iweta
Ptok
AgaPap
YV1958

Bazarki - 155,00 zł

Rezerwa z miesiaca poprzedniego: 85,69
------------------------------------------------------------------------------------------
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sie 31, 2010 9:49 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - lista na sierpień zamknieta

moja składka-30zł tez wejdzie za sierpień..mam meza w delegacji i wczoraj nie miał dostepu do netu wcale,ale zlecenie zrobiłam wczesniej juz i ...chyba nie wysłał :oops:
ale bedzie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 31, 2010 9:57 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - lista na sierpień zamknieta

Bożenko, ale ja pisałam już kiedyś wcześniej, że składki zaliczam fizycznie do miesięcy w których mi na konto wpłynęły, najwyżej pod nickiem zaznaczę, za który miesiąc. Tak jest bardziej przejrzyście do rozliczania no i saldo się zgadza w kazdym momencie, a tak musiałabym jeszcze opisywać dlaczego są różnice i skąd.
Tak, że nie martw się niezaleznie kiedy wpłacisz to i tak się nie zmarnuje :mrgreen:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Wto sie 31, 2010 17:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Podziękowałam koleance za wpłate na slepaczki i otrzymalam taka informacje zwrotna:

dzisiaj 17:39
Pokaż profil
Iwona

* Galeria
* Wyślij prezent
* Wspólni znajomi
* Podaruj €urogąbki

« powrót do odebranych
nowsza starsza
Re: Re: Re: hej
To ja dziekuje!
Jestescie wspaniali!<serce>

Pozdrawiam serdecznie
Iwona "
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 31, 2010 19:19 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Ostatni ślepinek z wilanowskiej lecznicy już w domku :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Wto sie 31, 2010 19:43 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Witam. Bonifacy byl dzisiaj na badaniu oczek. Niestety szanse prawie zerowe na odzyskanie. leki przeciwzapalne, poniewaz nie wszystkie naczynia krwionosne zostaly zniszczone na dnie oka lewego. Prawe niestety nie widzi zupelnie, lewe tez ale... ale... ale... moze jakas nadzieja jest :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek

ptok

Od: Nie paź 21, 2007 19:20

Post » Wto sie 31, 2010 19:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Nie rezygnuj z leczenia.
Kubus tez mial diagnoze, ze nie widzi i nie będzie widział. A za światełkiem wskaźnika laserowego biega:)) (tylko musi być dobra bateria) A po mieszkaniu biega tak, że normalny czlowiek nie wie nić o jego oczkach.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sie 31, 2010 20:08 Re: ŚLEPACZKI cz.IV - lista na sierpień zamknieta

delfinka pisze:
tangerine1 pisze:a ja proszę o ratunek dla kolejnego slepaczka
siostry mojego Karlika.
Walercia jest w schronisku od połowy lipca :( ,
tak wtedy wyglądała
Obrazek

niestety oko zaatakował ten sam wirus, który zniszczył oko Karlika,
oko jest do usunięcia
problemy sa dwa,
-po operacji nie powinna wracać do schroniskowej klatki
- nie mamy juz pieniedzy na operacje kolejnego kota :(

to przerażające, że koty tracą oczy właściwie z przyzwoleniem władz schroniska :evil:
czy taka sytuacja nie jest wynikiem zaniedbania?

Gdyby każde polskie schronisko tak dbało o zwierzaki jak nasze to byłoby naprawde dobrze.

Ale pewne rzeczy są nie do przeskoczenia. I choć byśmy wszyscy stanęli na głowie na pstrykniecie palców domu natychmiast nie będzie.

W przepełnionym schronisku nikt nie ustrzeże sie od chorób. A to co dopadło maluchy nie chce się leczyć.
Jeśli juz mówić o czyjejś winie, to to wina tych, którzy tak radośnie do schroniska kocieta za male na szczepienia zwożą. Te które mozna zaszczepic maja większe szanse, ale malutkich nie można szczepić.
A nasze koty wszystkie sa szczepione na wejściu, oprócz tych właśnie za małych maleństw.
Więc jeśli kogoś winić, to durnych ludzi nie dających szans miesięcznym kociętom podrzucanym do schroniska.

Dziś umarła 15letnia Kasia, nie z winy schroniska, tylko z winy ludzi, którzy po śmierci rodziny jedyne co potrafia to osieroconego zwierzaka do schroniska zawieźć. Kasia badania krwi miala nienajgorsze ale inne wyszły fatalnie:( Była w schronisku krótko:(

Lidka

Post » Wto sie 31, 2010 21:40 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Aleksandra59 pisze:Ostatni ślepinek z wilanowskiej lecznicy już w domku :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:dance: :dance2:

Doszłam do wniosku,ze musze załozyc watek moich kotów..Sporo z nich jest (mozna by było )wyadoptowac...Sa sliczne, odchuchane....bardzo je kocham....jednak gdyby ktos z zaufanych mi osób adoptował takiego np.Rumcajsika sliczniusiego ,czy Duna....było by miejsce dla slepaczków...No moje naloty gwarantowane ....
Nie myslcie,ze łatwo mi to przychodzi, ale w domu z 19 kotami...wiekszosc kalekimi to zdrowe powinny byc w dobrych domkach...jEDZA DOBRZE, ZIMA IDZIE I BEDE MIAŁA +OK 15 wiejskich wygłodzonych , wyniszczonych....Karmie je z moich pieniedzy Purina i RC....I lecze.... :( nie pisze na watkach bo po co,ale teraz mam juz 700zł długu u weta, bo znowu mój wrocławki Milus ma kryzys, i Temidek leczony nadal.
I jeszcze swiniaki w lecznicy...
Jesli któras pomoze mi (poinstruuje)spróbuje je oddac....Fajne sa te moje koty, kochane, kuwetkujace, chyba,ze ktos chce Temida-zasrańca i zaszczańca Rubena...nie ma sprawy :lol:
Ciezko bedzie, ale ich dobro jest dla mnie najwazniejsze....Ja juz swoje "zrobiłam"..wyleczyłam....zsocjalizowałam...przepraszam ,ze na naszym watku, ale nie mam innego...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 31, 2010 23:20 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

no własnie mi sie dostało za ten wpis.... :oops: Rumcio nigdzie nie pójdzie i zasrany Temid....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 01, 2010 10:51 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Aleksandra59 pisze:Ostatni ślepinek z wilanowskiej lecznicy już w domku :D :D :D :D :D :D :D :D :D

dziękuję za wspaniałą wiadomość, juz zmnieniam informacje na 1 str. i na nk oraz uzupełniam to, co przez weekend przybyło

Aga, mamy wszytskie konta do przelewów za sierpień czy ktos nie napisał jeszcze?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro wrz 01, 2010 11:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Mamy do podziału 850, 69 zł - PROSZE O KONSTUKTYWNE WYPOWIEDZI JAK DZIELIĆ :wink:

Moja propozycja jest taka, żeby dla opiekunków pojedyńczych kociaczków było po 80 złotych, a tam gdzie jest ich więcej u opiekuna to po 120.
Beneficjenci sierpniowi do pomocy finansowej:

1. Lusi - Budrysek
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=115244

2.Parker - schronisko w Szczecinie - info Pixia
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=115295

3.Brat Surona - info sebriel
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=115557
Sauron odszedł :cry: [*]- sebriel
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=115557

4. 2 Maluszki z lecznicy- kontakt halbina, Formica
Obrazek

5. 2 Maluszki biały i czarny -kontakt halbina
Obrazek Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=92969&start=1365 str. 92

6.maluchy z katowickiego schronu - tdt tangerie
ObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=116142

7. Willy bez dt z radlińskich maluchów
Obrazek kontakt bluerat
viewtopic.php?f=1&t=115527

8.Masza bez dt-kontakt malinka 1
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=115619

Co do kont to musze popatrzyć w swoich papierach które mam.

AgaPap

Post » Śro wrz 01, 2010 11:30 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Jestem za takim podziałem.
Dla niektórych to spory zastrzyk, choć i tak nie całość leczenia:(

Może zaczniemy grać w toto-lotka:))

Lidka

Post » Śro wrz 01, 2010 11:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Lidka pisze:Jestem za takim podziałem.
Dla niektórych to spory zastrzyk, choć i tak nie całość leczenia:(

Może zaczniemy grać w toto-lotka:))

Niestety my tylko możemy dofinansowywać leczenie, bo nasze środki nie są za wielkie niestety, a chcemy pomóc wszystkim którzy tej pomocy potrzebują i się do nas zgłaszają :(

Co do totka to ja od czasu do czasu gram, ale co z tego skoro nawet trójek nie mam :evil:

AgaPap

Post » Śro wrz 01, 2010 11:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -ogłoszenia str.1- okulista będzie...

Wiem, że wciąż mamy malo:(

A mnie się marzy takie coś.
Robimy zbiórkę jak zwykle a tu nie ma kotów w potrzebie, i przechodzą tak z miesiąca na miesiąc i dalej i dalej....
Piękne, prawda:)

Lidka

[poprzednia][następna]