30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 14:28 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Trzeba to rozruszać, tytuł zmieniałam, teraz udostępniamy codziennie :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie mar 20, 2011 14:48 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Pozwoliłam sobie udostepnic na moim fb :wink:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie mar 20, 2011 15:35 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

wiora pisze:Pozwoliłam sobie udostepnic na moim fb :wink:

:1luvu:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie mar 20, 2011 16:15 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Cudak1 pisze:
Cudak1 pisze:
monika74 pisze:Wiecie co pojawił się taki wpis na wydarzeniu zajezdniaków na FB 8O poprostu musze go zacytować....Bo nie wiem co mam powiedzieć :?
nie wolno kastrowac kotow wolnozyjacych - moga miec syndrom urologiczny !!! nie zauwazy nikt u nich problemow z siusianiem i umieraja w cierpieniach !!! musza byc pod opieka i miec stale domy i specjalna karme weterynaryjna z odpowiednim PH !!!

Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać :?

Zrozumiałam w pierwszym momencie, że chodzi również o kotki :oops: (co byłoby głupotą, bo kociaki przecież też umierają w okropnych cierpieniach). Jeśli ta Osoba miała na myśli tylko kocury, to trzeba się z Nią po części zgodzić..

uważam że niekoniecznie musi miec racje zacytuje z madrego zródła :mrgreen:

Fakty i mity na temat sterylizacji i kastracji psów i kotów
czy kastrowane kocury muszą otrzymywać specjalną "karmę dla kastratów"?
Wokół tzw. "karm dla kastratów" narosło szereg nieporozumień. Wielu sprzedawców określa tym mianem karmy dla kotów z problemami urologicznymi. Syndrom urologiczny kotów (SUK) to stan zapalny układu moczowego, który występuje u zwierząt obu płci, kastrowanych i nie poddanych temu zabiegowi! Jego przyczyny są złożone, a leczenie i ewentualne podawanie specjalistycznych karm musi bezwzględnie odbywać się pod okiem lekarza weterynarii. Karmy bytowe niektórych renomowanych firm, dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu, pomagają w zachowaniu zdrowia dróg moczowych kotów
i płodnych i kastrowanych.

Osobiście znam kocurka który nie jest wykastrowany i cierpi na SUK
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Nie mar 20, 2011 18:13 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

ObrazekObrazekRL=http://ww[w.foUtosik.pl]Obrazek[/URL]

To co przyniosłam wymiotły od ręki. Reszta nie będzie miała nic...
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie mar 20, 2011 19:57 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Oj jak Hania wyśle jedzonko :1luvu: będą mieć taką ucztę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dzisiaj jeszcze porozsyłam gdzie się da :) Musi być cały czas ruch na wydarzeniu :ok:

Wiem co to znaczy mieć malutko jedzenia dla wolno-żyjących :(

CatAngel

Post » Nie mar 20, 2011 20:15 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

CatAngel jednak jesteś aniołem... :mrgreen:

http://www.facebook.com/event.php?eid=166298183383377
Obrazek

cypisek

Post » Nie mar 20, 2011 22:37 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

cypisek pisze:CatAngel jednak jesteś aniołem... :mrgreen:

http://www.facebook.com/event.php?eid=166298183383377

No właśnie, Cat-ANGEL :1luvu: :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon mar 21, 2011 16:01 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

monika74 pisze:uważam że niekoniecznie musi miec racje zacytuje z madrego zródła :mrgreen:

Fakty i mity na temat sterylizacji i kastracji psów i kotów
czy kastrowane kocury muszą otrzymywać specjalną "karmę dla kastratów"?
Wokół tzw. "karm dla kastratów" narosło szereg nieporozumień. Wielu sprzedawców określa tym mianem karmy dla kotów z problemami urologicznymi. Syndrom urologiczny kotów (SUK) to stan zapalny układu moczowego, który występuje u zwierząt obu płci, kastrowanych i nie poddanych temu zabiegowi! Jego przyczyny są złożone, a leczenie i ewentualne podawanie specjalistycznych karm musi bezwzględnie odbywać się pod okiem lekarza weterynarii. Karmy bytowe niektórych renomowanych firm, dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu, pomagają w zachowaniu zdrowia dróg moczowych kotów
i płodnych i kastrowanych.

Osobiście znam kocurka który nie jest wykastrowany i cierpi na SUK

To ja już sama nie wiem, czy lepiej kastrować kocury wolno żyjące, czy nie :|
W każdym razie, na pewno warto podawać odpowiednią karmę, jak już są wykastrowane.
Tylko tu jest problem, że zdobyć karmę w ogóle... i pewnie trzeba bardziej stawiać na ilość, niż na jakość.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon mar 21, 2011 16:14 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

No dokładnie z karmą jakąkolwiek jest problem przy tylu bezdomniaczkach, sama mam czasami tak, a co dopiero specjalną karmą ich karmić :( dlatego trzeba koty oglądać, patrzeć czy coś się nie zmieniło w zachowaniu z sierścią, a nie tylko stawiać jedzenie i iść sobie jak niektórzy robią :?

CatAngel

Post » Wto mar 22, 2011 14:22 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Monika jeśli masz problemy z zatachaniem suchej karmy na zajezdnię, chętnie pomogę. Jadę tam nie długo ,to co kotom zawiozłam rano zjadły od ręki..dalej nie mają nic..Pozbierałam te puste miski, bo tylko straszą. Jest cieplej i jakoś ich teraz więcej się schodzi na posiłek.
Obrazek

cypisek

Post » Wto mar 22, 2011 15:29 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

cypisek pisze:Monika jeśli masz problemy z zatachaniem suchej karmy na zajezdnię, chętnie pomogę. Jadę tam nie długo ,to co kotom zawiozłam rano zjadły od ręki..dalej nie mają nic..Pozbierałam te puste miski, bo tylko straszą. Jest cieplej i jakoś ich teraz więcej się schodzi na posiłek.

Niestety jak narazie nie ma co zatachać :cry: Karma z KD jeszcze nie dotarła. Na dniach powinna dojść karma od dobrych duszków z FB. Na dzień dzisiejszy nie ma nic
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Wto mar 22, 2011 15:32 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Coś się nie śpieszą z tą karmą z KD :roll:

CatAngel

Post » Wto mar 22, 2011 21:49 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

Jacuś i Burasek pozdrawiają. :kotek:

Obrazek
Obrazek

cypisek

Post » Śro mar 23, 2011 18:24 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-Brakuje jedzenia

monika74 pisze:
cypisek pisze:Monika jeśli masz problemy z zatachaniem suchej karmy na zajezdnię, chętnie pomogę. Jadę tam nie długo ,to co kotom zawiozłam rano zjadły od ręki..dalej nie mają nic..Pozbierałam te puste miski, bo tylko straszą. Jest cieplej i jakoś ich teraz więcej się schodzi na posiłek.

Niestety jak narazie nie ma co zatachać :cry: Karma z KD jeszcze nie dotarła. Na dniach powinna dojść karma od dobrych duszków z FB. Na dzień dzisiejszy nie ma nic

Dalej nic :?: . :(
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]