Czy jest jakieś...? Koniec sezonu a na koniec FOTY :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 22, 2010 19:17 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Doświadczenia w łapankach nie mam to nic nie pomogę :? Ale kciuki trzymam cały czas i to bardzo mocno Obrazek

A poza wszystkim - dziewczyny nie gadajcie nic złego na krówkę :oops: Ją trzeba ładnie poprosić, żeby wlazła do klatki :mrgreen:

Pozytywnie, pozytywnie :ok: :ok: :ok:

Kochana KRÓWECZKO - proszę Cię, wejdź do tej klatki - TO JEST DLA CIEBIE SZANSA NA NOWE ŻYCIE BEZ STRACHU :ok: :ok: :ok: KOCHANA ZASTANÓW SIĘ MOCNO :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Czw kwi 22, 2010 19:20 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Kurczę,szkoda,bo już miałam nadzieję,że jeszcze ktoś karmi :( :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw kwi 22, 2010 19:24 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Szkoda że są kraty :( pozostaje czekać, aż sama wejdzie do klatki.

Może ktoś z ZG, pomoże Ci ją złapać na podbierak?

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw kwi 22, 2010 19:33 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Kasiu, niestety nie :(

Kamila, na forum z ZG jest nas dosłownie kilka dziewczyn i z tego, co wiem, żadna z nas nie ma doswiadczenia z podbierakiem. Zresztą miejsce jest takie, ze podbierak nie pomoże, jeśli ona nie będzie chciała. Ma gdzie uciec. A przepłoszyc jej stamtąd też nie moge.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw kwi 22, 2010 19:40 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

a czy ona do Ciebie podchodzi?
bo jeżeli podchodzi to może na walerianę "ręcznie" w koc, tylko musiałby ktoś szybko potem podsunąć klatkę
ja tak złapałam jednego z maluchów Agatki, który wcześniej zwiał mi z klatki
tylko to będzie tylko jedna próba, później nie podejdzie, więc musi Ci ktoś pomóc
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw kwi 22, 2010 20:16 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Pingwin siedzi w transporterze. Nie bylam mila niestety i zapedzilam go do rogu, skad nie mial juz wyjscia i musial wejsc do transportera. Ale po prostu musialam. Latwo nie bylo. Musialam wyniesc caly materac. Praktycznie rozebralam lozko. Pozniej zwinelam cala wykladzine. Wyrzucilam ja na dwor. Jak bedzie cieplej, to trzeba to wszystko wyprac. Wszystko smierdzialo. Kocur skakal do sufitu przy drzwiach balkonowych.
Nie moglam go zostawic pod tym lozkiem. Sikal i robil na wykladzine. Juz prawie nie bylo wolnego miejsca, zeby przejsc. :evil:
A teraz nie moge go wlozyc do klatki, bo nie chce wyjsc. :? Masakra jakas. To duzy, silny kocur. I juz mnie nie lubi. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw kwi 22, 2010 23:28 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Trzymamy ciągle i nie puszczamy :ok:
Mam nadzieję, że właśnie w tej chwili Krówka potulnie wchodzi do łapki i że obie dziewczyny już za moment pójdą spać :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Od: Nie paź 19, 2008 14:12

Post » Czw kwi 22, 2010 23:35 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

No i kolejna porażka :evil: a było juz bardzo blisko. Kocica siedziała dość blisko klatki, ja się kręciłam spory kawałek dalej, ale światło latarni i biała sierść ładnie się odbijały. No i przyszedł Maciek - kocur pani z miesnego, niestety niekastrowany, wlazł głupek od razu do łapki. Kocica się odsunęła kawałek i obserwowała. Podeszłam, kocura wypusciłam tak, zeby widziała, dał sie pogłaskać, bo jest oswojony, mam nadzieje, ze jej to mocno nie wystraszyło. Potem zaniosłam jej jeszcze troszke jedzenia, niedużo, ale dobrego, bo przecież też nie może nie jeść 4 dni.
Jutro kolejna próba :?

Killatha, na takie łapanie nie ma szans. Ona się nie zbliży, a jak słyszy podwojne kroki (jak np. czasem mama u mnie była i szłysmy razem), to od razu zwiewa.

Edzina, no to ładną akcje miałaś :evil: a moze klatke położyć na plecach i przyłożyć transporter do otworu i go lekko wytrząsnać? ale Edzina jak on reagował na to łapanie, jest agresywny czy tylko się boi?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pt kwi 23, 2010 5:59 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

O matko!-jak długo jeszcze bedzie sie opierała?????
A myślałam ,że wreszcie sie uda! :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt kwi 23, 2010 6:49 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

milenap pisze:a moze klatke położyć na plecach i przyłożyć transporter do otworu i go lekko wytrząsnać?

Przykladalam transporter do otworu i probowalam go wypchnac drewniana lyzka. Ale jak osiol! Zaparl sie i tyle. Wiec w koncu przechylilam klatke i go wytrzasnelam, bo innego wyjscia nie bylo, a i tak to bylo juz kolo polnocy. :twisted: Wiec nie moglam go przeciez na noc zostawic w transporterze.
milenap pisze:ale Edzina jak on reagował na to łapanie, jest agresywny czy tylko się boi?

Wydaje mi sie, ze to ze strachu. Syczal, skakal pod sufit i gryzl miecz, ktorym go wypychalam. Teraz w koncu siedzi w klatce. I wyglada na taka ciamajde... :-) Moglam mu wstawic kuwetke, miseczke i nie bylo zadnej agresji. Tylko łypie oczami na mnie. Otworzylam pokoj i moje koty moga teraz wchodzic. A on niech patrzy i sie uczy, ze bycie milym moze byc fajne. ;-)
Oczywiscie reke wkladam ostroznie i przytrzymuje drzwiczki, zeby nie przyszlo mu do glowy czmyhnac. Nie wiem jakby zareagowal jakbym tak otwarcie chciala np. go poglaskac.

Widze, ze z kocica latwo nie jest. Za lapanke. :ok:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Pt kwi 23, 2010 6:57 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Nadal nic?! :roll: A właściwie nie to, co trzeba..

Nadal trzymamy kciuki!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 23, 2010 7:05 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Co za uparciuch z tej krówki. Milenko, cały czas mocno trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt kwi 23, 2010 7:08 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Króweczko uparciuszko, daj że się w końcu złapać :ok:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Pt kwi 23, 2010 7:18 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

Edzina pisze:... Syczal, skakal pod sufit i gryzl miecz, ktorym go wypychalam. ...

Przepraszam, wiem że tu o poważnych sprawach, ale umarłam, oplułam monitor - wszystko razem. :ryk:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt kwi 23, 2010 7:32 Re: Czy jest jakieś...?Jeszcze DT dla 3 kotów,mam 2 tyg...

zabers pisze:Przepraszam, wiem że tu o poważnych sprawach, ale umarłam, oplułam monitor - wszystko razem. :ryk:

Tak tak. Smiej sie smiej, ciekawe czy odwazylabys sie go reka zlapac. Bo ja juz widzialam siebie z wbitymi zebami z reke. :twisted:
Tak mi sie skojarzylo.. "Gryziesz miecz, ktory Cie glaszczeeee?" ;-)

Edzina

[poprzednia][następna]