[Białystok7]dziękujemy za głosowanie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 8:02 Re: [Białystok7] nadal zima...

Plinka w ogłoszeniach nie piszę, że nazywa się Belzebub. Z reguły 8)

A co do samego Belzebuba, a raczej jego nowego domu to wczoraj zadzwoniła kobita ze zwykłego, pospolitego, niepłatnego ogłoszenia :ok: W domu są psy/pies i przedszkolne dzieciątko. Dzisiaj wieczorem przyjeżdżają obejrzeć, niezobowiązująco. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Czw lut 25, 2010 9:11 Re: [Białystok7] nadal zima...

...bry miłe Panie i Panowie (ewentualnie) mam coś ciekawego na dobry początek dnia :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=z_AbfPXT ... re=channel
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw lut 25, 2010 11:34 Re: [Białystok7] nadal zima...

Dla wielbicielek różowych torebek :wink:
viewtopic.php?f=20&t=108214&p=5654727#p5654727
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw lut 25, 2010 13:04 Re: [Białystok7] nadal zima...

Uprzejmie informuję, iż od wczoraj rezyduje u mnie kocur stary z okolic ul. Nowosielskiej, którego trzeba chyba nazwać SIELSKI, ale wcale nie anielski. Po zabiegu na przedniej lewej łapce. Dziś z sympatycznym Panem Mirkiem byliśmy w Zwierzaku, aby zmienić kocurowi opatrunek. Niestety, SIELSKIEGO trzeba było uśpić, bo nie życzył sobie, aby cokolwiek manipulowano w jego łapce, choć Pan Mirek dzielnie trzymał. Przy okazji udało mi się wyciąc kłaki, bo rano podczas czesania nie dało się ich usunąć. A po przywiezieniu z powrotem po zmianie opatrunku udało mi się jednej osobiście nałożyć mu kołnierz, bo jeszcze nie był przytomny. Co za radość!
Widać, że nadal SIELSKI uważa mnie za obcą i bardzo jest przymilny jedynie, gdy dostaje jedzonko. A apetyt mu dopisuje.
Nie omieszkam zaznaczyć, że trochę smrodu więcej w Kiciusiowie, bo jeszcze jeden niewykastrowany kocur zamieszkał i na razie - odpukać może - korzysta z kuwetki...
SIELSKI i ja pozdrawiamy Panią Elę i Panią Marzenę....
Oprócz niego pełnojajeczni to:
BENIAMINEK i MIESZKO CZARNY.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Czw lut 25, 2010 13:58 Re: [Białystok7] nadal zima...

Witam. Trochę czasu tu nie zaglądałam, z babcią było gorzej... Babcia zmarła, wczoraj był pogrzeb.
Dziś zrobiłam zasiad do kompa, żeby sprawdzić co też u kociastych z Pułaskiego słychać i znalazłam sreberka na "Przygarnij mnie". Bardzo się cieszę, że chłopaki są już gotowe do oddania (Norek i Rambo to chyba chłopaki?). Mam nadzieję, że szybko znajdą kochające domki. Szkoda, że kicięta u Lusesity są takie łobuzy, ale i z nich na pewno będą koty... Jak nosiłąm im jedzonko, to już wtedy zwróciłam uwagę, że Dymek to chyba chuligan, charakterny na dokładkę, ale wydawał się najmniejszy z czwórki rodzeństwa.
Pozdrawiam wszystkich Kociolubów, no i wszystkie futrzate stworki też!
Obrazek

lara70

Od: Śro cze 10, 2009 20:59

Post » Czw lut 25, 2010 14:26 Re: [Białystok7] nadal zima...

lara70 wyrazy współczucia.Trzymaj się cieplutko.
A co nowych domków to dzisiaj obaj chłopcy opuszczają mnie :kotek:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw lut 25, 2010 16:34 Re: [Białystok7] nadal zima...

lara70 pisze:Witam. Trochę czasu tu nie zaglądałam, z babcią było gorzej... Babcia zmarła, wczoraj był pogrzeb.

przyjm wyrazy współczucia
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Czw lut 25, 2010 16:38 Re: [Białystok7] nadal zima...

Lara - przyjmij wyrazy szczerego współczucia...

Kochani, jesteście doświadczeni, szukam porady. Czy ktoś z was ma wyrobione zdanie na temat dobrze ssących odkurzaczy (żeby dobrze zbierał wszystko i sierść też) dla alergika? Bo przecież alergia to nie wyrok! Z tym się żyje.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Czw lut 25, 2010 20:29 Re: [Białystok7] nadal zima...

Basica pisze: Syndrom Urologiczny Kotów, w skrócie SUK, to choroba przewlekła, ale mozna zapobiegać jej nawrotom poprzez odpowiednią dietę....chcesz to mogę się z Tobą podzielić karmą specjalistyczną, którą dostałam od Bożenki z TOZu

Dziękujemy za propozycję, ale my sobie jakoś poradzimy, może będzie bardziej potrzebujący kotek.
To chodzi o karmę Royal?
Dzisiaj Migociątko u weterynarza miała wyciskany mocz 8O i my mamy sami jej tak robić....
Poza tym nakazano trzymać ją nam w ciepłych miejscach i absolutnie nie stresować....!!
Że też tą małą kociczkę tyle nieszczęść naraz w życiu spotkało :(
Ale teraz naprawdę na wizytach okazała ogromną cierpliwość, wytrzymała i mierzenie temperatury i zastrzyki i macanie i kucie igłą...

Szylkretka opuściła nasz dom....Mocno chciała wyjść, więc otworzyłam okno i poszła...
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

Post » Czw lut 25, 2010 20:33 Re: [Białystok7] nadal zima...

XmonikaX pisze:
Kochani, jesteście doświadczeni, szukam porady. Czy ktoś z was ma wyrobione zdanie na temat dobrze ssących odkurzaczy (żeby dobrze zbierał wszystko i sierść też) dla alergika? Bo przecież alergia to nie wyrok! Z tym się żyje.

A....jeszcze dodam, że my kupiliśmy Turbo szczotkę, która pasuje do różnych odkurzaczy i kosztuje ok 60-80zł i naprawdę świetnie zbierała futro....Tylko nam z niewiadomych przyczyn się zepsuła...
Migotka i Endi
Obrazek Obrazek

plaulinal

Od: Sob sty 16, 2010 8:57

Post » Czw lut 25, 2010 21:42 Re: [Białystok7] nadal zima...

Oj, biedna Migotka...Oby przeszło szybko. A Szylkretka sama chciała - przynajmniej wam gromadki kociaków nie przyprowadzi 8)

XMonikaX - ja mam (oprócz Szczotki) elektroszczotkę. do odkurzacza Zelmera - genialnie zbiera fooootro. TO już druga, pierwsza po 4 latach przeszła na zasłużoną emeryturę :D

Janiu - mam nadzieję, że Pan Sielski zrozumie, że machinacje dookoła łapki dla jego dobra. Bo lulanie go co 2 dni na zdrowie mu nie wyjdzie. kotek Łapek, którego woziliśmy na opatrunki wiosną na początku też musiał być ululany. A potem niestety - na żywca. Jak on mnie musiał nie lubić (i dorotak i uli i p. Bogusi o ile pamiętam) bo ciągałyśmy go codznienie przez ponad miesiąc. Ale łapka pięknie się zagoiła :D Oby i Pan Sielski mógł się cieszyć zdrową łapką...

Dziś p. Bogusia złapała kotkę na Kawaleryjskiej (ponoć ostatnia) Ładniutka Szylkretka, ale trudno powiedzieć czy miła... Jak miła to kto wie...
Logistyka klatkowa nabiera tempa - w sobotę próby łapania podejmie pewna miła Marysia która hodowała KOnduktorki. Potem pani dr z Sikorskiego. W międzyczasie odbywa się też żonglowanie klatkami do przetrzymania - dzięki wszystkim miłym taxi, którzy owe klatki wożą - niestety, jeszcze nie wypracowaliśmy dobrej praktyki, że każda kotka przychodzi do lecznicy z własną klatką :D
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt lut 26, 2010 0:54 Re: [Białystok7] nadal zima...

Aga, plaulinal - gdzie takie szczotki się kupuje u nas w Białym? Będzie pasowała do każdego odkurzacza? Toż właśnie mi alergie wykryli no, wiecie co ludzie no nie do uwierzenia no, w życiu na nic nie byłam uczulona a tu o masz. Doktor mówi- pozbyć się kota/ów...chyba oszalał. Mowy nie ma! Trzeba się leczyć, zapobiegać, inne rzeczy robić, a nie od razu "pozbywać się kota", no nie rozumiem. A co to rzecz? Przedmiot? Jestem zaskoczona i zła na te testy, alergie i inne takie tam.

Dzięki za podpowiedzi, będę szukać.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt lut 26, 2010 7:06 Re: [Białystok7] nadal zima...

Wczoraj po MIESZKA CZARNEGO miała zgłosić się o 15.30 pewna Pani z Moniek.
Ale kiedy popytałam, jak ona jest przygotowana na przyjęcie kotka, odpowiedziała, że ona ma kotkę i nie ma problemu.
A więc wymieniłam nazwy kar, jakie mu podaję, i chyba to Panią przeraziło.
Chyba myślała, że kotek żywi się czymś innym i .... zrezygnowałą.
Przesympatyczny, urodziwy i grzeczniutki MIESZKO CZARNY nadal oczekuje dobrego domku.
Dzięki, Agatko, za podpowiedzi, jak mam rozmawiać z ewentualnymi nabywcami naszych TYMCZASIKÓW!
Aha! I wielkie podziękowania TOMASZOWI - ileż wspaniałych dokonań w Kiciusiowie zawdzięczamy Jemu!!!
I bardzo serdecznie dziękuję Pani BOZENIE z Bema za ogromną Życzliwość dla Kiciusiowa.
Kiedyś i Jej Bemowiaki pomieszkiwały w Kiciusiowie...
Dziękuję WSZYSTKIM LUDZIOM DOBREJ WOLI!!!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pt lut 26, 2010 7:37 Re: [Białystok7] nadal zima...

Dziękuję.
Dorotak jak tam Norek i Rambo? Pojechali już do nowych domków? Bardzo się cieszę, że tak szybko znaleźli kogoś kto chce je pokochać, opiekować się nimi... Jestem bardzo szczęśliwa.
Lusesita, a jak tam Twoje diabełki, ucywilizowały się już troszkę? Trzymam kciuki za postępy w cywilizowaniu..
Obrazek

lara70

Od: Śro cze 10, 2009 20:59

Post » Pt lut 26, 2010 8:23 Re: [Białystok7] nadal zima...

lara70 kocurki wczoraj pojechały do wspaniałych domków.
Właśnie dostałam smsa od właścicieli Rambo.Teraz nazywa się Stefan i pokochał swoją nową koleżankę Lolę :1luvu: Mruczy,cały czas się mizia i wyjada wszystko z miseczki swojej i Loli.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

[poprzednia][następna]