~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 01, 2010 21:24 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Pszczółka ma struwity - mamy już wyniki :( Z tego co przekazała mi Monika jest to do zaleczenia. Póki co Pszczółka będzie dostawała renala. za miesiąc powtórne badanie sików.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro gru 01, 2010 21:32 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Renal nie jest na drogi moczowe - to karma z dużą zawartością białka dla nerkowców!!! dziwię się że Monika o tym nie wie :shock:

Mała powinna jeść Urinary i Uro-Pet.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro gru 01, 2010 21:37 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Cameo pisze:Renal nie jest na drogi moczowe - to karma z dużą zawartością białka dla nerkowców!!! dziwię się że Monika o tym nie wie :shock:

Mała powinna jeść Urinary.

Wiem, wiem :).
Rafał źle zrozumiał, kupiłam dla Pszczółki Urinary.

Tak poza tym Pszczółka ma niezłe wyniki badań krwi, tylko leukocyty w dolnej granicy normy.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Śro gru 01, 2010 21:43 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Odszczekuje! :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro gru 01, 2010 21:51 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

To pogadajcie jeszcze może z doktorem, czy tylko Urinary, czy zmieszane z inną karmą?

Nie wiem, jakie ma wyniki dokładnie, ile tych kryształków. U mojej Malasi było tak, że jak wystartowałam z Urinary i jadła tylko to, to po tygodniu miała już za bardzo zakwaszony mocz i szczawiany. Teraz mieszam Urinary mniej więcej pół na pół z normalną karmą i dopiero teraz są prawidłowe wyniki.

Martwię się, żeby nie było tak, że jej sypną od serca tej karmy i z kolei się dziewczynka zakwasi...
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro gru 01, 2010 22:34 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Anuk pisze:To pogadajcie jeszcze może z doktorem, czy tylko Urinary, czy zmieszane z inną karmą?

Nie wiem, jakie ma wyniki dokładnie, ile tych kryształków. U mojej Malasi było tak, że jak wystartowałam z Urinary i jadła tylko to, to po tygodniu miała już za bardzo zakwaszony mocz i szczawiany. Teraz mieszam Urinary mniej więcej pół na pół z normalną karmą i dopiero teraz są prawidłowe wyniki.

Martwię się, żeby nie było tak, że jej sypną od serca tej karmy i z kolei się dziewczynka zakwasi...

W piątek będę z Carmen w lecznicy, to dopytam.
Melasia dostawała coś jeszcze oprócz karmy?

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Sob gru 04, 2010 0:13 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Jutro, a właściwie już dziś Goliat będzie miał ważne odwiedziny :) Trzymajcie kciuki!
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Sob gru 04, 2010 23:18 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

W przypadku nadmiaru chętnych, pamiętajcie proszę, że jest ich gdzie odsyłać. W szeroko rozumianym Pruszkowskim Domu Tymczasowym czeka dużo kotów w różnym wieku i różnego temperamentu (w tym dwa piękne dorosłe kocurki na dworze :( )

Dla każdego chętnego znajdzie się kot. (Osobą, która to wszystko ogarnia jest orchidka)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie gru 05, 2010 0:03 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Worek się rozwiązał i mamy już trzy osoby pretendujące do adopcji Goliata. Dziś nawet dwie konkurujące ekipy spotkały się w schronie. Goliat wyleżał się na kolanach za wszystkie czasy :) W najbliższym tygodniu wszystko się wyjaśni i będziemy wiedzieć do którego domu Goliat pojedzie.

Przyroda nie znosi próżni, zwłaszcza próżni w izolatkach. Dziś przybłąkał się do schronu (lub został podrzucony) koci maluch. Kręcił się koło stołówki naszych rezydentów na ganku biura schroniska. Gdy tylko zaskrzypiały drzwi, małe prysnęło pod stertę desek na podwórzu. Wylazło skuszone michą, ale złapać się nie dało. Dopiero klatka-łapka rozwiązała problem. Małe jest brudne i głodne. Wystraszone, syczące, ale nie dzikie. Na kolanach mruczy bez wytchnienia. Jest biało-czarne:

Obrazek <<< Kliknij, aby powiększyć

Jutro będzie film z małym.

Mała, bezimienna kocinka miała dziś kryzys zdrowotny. Dopadła ją bardzo silna biegunka, mała odwodniła się bardzo. Słaniała się na łapkach, miauczała i bez przerwy mruczała - ale chyba raczej ze stresu. Wyglądała naprawdę źle. Na szczęście dziś otrzymaliśmy od naszych gości w darze glukozę i sól fizjologiczną i mała od razu dostała kroplówkę i antybiotyk. Była też wyziębiona, więc włączyłem jej lampę grzewczą. Uspokoiła się i położyła spać pod lampą. Chyba jest z nią lepiej. Teraz będzie dostawać lepszą karmę.

Pszczółka już nie chodzi tak często do kuwety. Dostaje leki, a od dziś również karmę leczniczą. Na razie tylko suchą, ale smakuje jej, więc nie jest źle. Pszczółka była dziś jakby mniej rezolutna niż zwykle, może to kwestia leków?

Jeśli chodzi o dzikusy, to udało mi się dziś pogłaskać dwa z nich: Efezkę, po raz pierwszy od co najmniej pół roku :) Leżała na drapaku i tym razem nie uciekła. Głaskałem ją parę minut. Drugim szczęśliwcem był, uwaga! Kiler tak tak, dobrze widzicie! Udało mi się pogłaskać Kilera i to nie jeden raz. Oczywiście wsadzić łapę za piec i pogłaskać Kilera to byłoby za proste. Sztuczka polegała na tym, że Kiler siedział za piecem odwrócony do mnie tyłem. Na głowie Kilera, również odwrócony tyłem siedział Kropek. Głaskałem Kilera, a on pewnie myślał, że to Kropek się wierci i siedział spokojnie. Kiler jest chyba w niezłej formie, kręgosłup ledwo wyczuwalny, sierść czysta. Oby tak było cały czas. Natomiast trochę zmartwił mnie Kropek, wydaje mi się, że ma na lewym oku jakąś jasną kropkę. Nie na źrenicy, ale na spojówce albo rogówce i to nie przy krawędzi, ale bliżej środka źrenicy :( Tylko jak tu zbadać dzikusa? Eh... Zawsze coś.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie gru 05, 2010 8:14 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Nooo, to głaskać dzikune, bo jak tu takie tłumy się u Was przewalają, to jak nic i dzikuny by poszły do domu ;)
Fajnie, że o Goliata się tłuką, to dobry kot jest. I tak słyszałam jakieś plotki, że małe bezimienne do domu ma też iść..? :>
A nowy chłopak ładny, taki trochę do Michasia podobny, chociaż Michaś miał te plamy bardziej dymno-niebieskie.
Może pani, która przyjdzie po dziewczynkę, zakocha się i w chłopaku? Tylko pewnie przed nim to seria szczepień i badań...

I fajnie, że tak dbacie o te wasze koty, naprawdę wiem, że robicie dla nich wszystko, co w Waszej mocy.
Głaskać Kilera, ho ho, dobrze, że rękę masz dalej w całości :ryk:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie gru 05, 2010 20:18 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Tutaj znajdziecie filmik wczorajszej znajdy:

http://www.youtube.com/watch?v=IVZ-xTwY9sc

Jeśli to facet, to Beata już wymyśliła dla niego imię: Czarli :)

Szalony Kot pisze:I tak słyszałam jakieś plotki, że małe bezimienne do domu ma też iść..? :>

To jeszcze nie jest pewne.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon gru 06, 2010 11:03 Re: ~~~Schron. w Milanówku vol II~~nowe śliczne koty.. str 28

Czy wiadomo, jak ta mała?

Miałam właśnie niewesołą myśl, mam nadzieję, że to tylko zwykła biegunka, a nie TO
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]