S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2009 6:12 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Lidka pisze:
CoToMa pisze:
Lidka pisze:Popatrzyłam na rozkład jazdy pociągów.
Da sie to zrobic. Bilet pociagiem InterRegio kosztuje 17zł.

Między Opolem a Katowicami?

Tak. I jedzie niecałe 2 godziny, jakoś 1:40 - 1:45
http://rozklad-pkp.pl/ Tu szukałam
Intercity kosztuje chyba 60 albo 70, zapomnialam, a ten drugi rodzaj na czerwonym PDS albo POS ok 30 zł. InterRegio ma znaczek z zielonym tłem.

Faktycznie, wcześniej tego zielonego nie widziałam (
Niestety do świąt mam zajęcia we wszystkie weekendy.
Najwcześniej mogłabym po niego przyjechać 12 grudnia, bo mam wtedy zajęcia tylko w niedzielę. :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lis 10, 2009 10:20 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Co do dwójki dorosłych kotów, to Fercie są super i bardzo bym chciała, żeby szybko znalazły dom, ale chyba sa inne pary, które dużo gorzej znoszą schronisko, bo juz miały dom :(

Pamiętam że były takie dwa wystraszone po zmarłym właścicielu, ale nie mogłam odszukać zdjęć.
Dwa kotki, które z szoku i depresji nie chciały jeść.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto lis 10, 2009 10:28 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

myslę, ze znajdzie się w końcu transport samochodowy :ok:
prędzej ,czy pozniej
myslmy wszyscy
juz Ika6-jakis tam terminek rzuciła :wink:

do schroniska wczoraj trafiła kicia brytyjska , młoda, cudna, zadbana, zdrowiutka, znaleziona pod kosciołem w Katowicach
Wyglada na total rodowodowa kicie, -znaczy nie misła w pysku rodowodu.
Jest biała, podpalana,niebieskooka.
Zawiozłam ją do ann0106 :1luvu: , siedzi na razie w klatce.
Ale przynajmniej sie nie rozsmarka, w schronie miała duzą na to szanse niestety.
Dwa tyg bedziemy czekać,czy nikt jej nie szuka, trzebaby tez podjechac do weta sprawdzic,czy nie ma czipa.
Nie szczepilismy jej w schronisku dzis, jest taka młodziutka jeli miała normalnych opiekunów, to powinna byc dopiro co szczepiona.Balismy sie przedobrzyć
Ostatnio edytowano Wto lis 10, 2009 13:34 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 10, 2009 10:32 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Dziewczyny bardzo prosze o wielkie kciuki za TZ Elawiski.
U Nich znalazł przystań Hektorek z piątki po zmarłej.
Teraz TZ Eli jest w szpitalu, na neurologii będzie miał bardzo poważną operację.
Biedna rozdarta Ela próbuje szukac domu dla Hektorka, jednocześnie prosząc Boga, żeby nie znalazł:((
Może ktoś ma jakiś pomysł.
Hektor to czarnuszek ze śmiesznym ogonkiem i felerną łapką ale jak Ela mówi cudowny.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 10, 2009 10:36 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Jak nic się sensownego w najblizszym czasie nie trafi do Opola to moge podjechac. Tylko, żeby było komu zostawic, znaczy, żeby miał kto na dworcu odebrac. Bo w końcu mozna to w miare szybko obrócic.
Ostatnio edytowano Wto lis 10, 2009 11:52 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Post » Wto lis 10, 2009 11:31 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

o Lidziu-super by było

Trzymam juz od jakiegos czasu kciuki za meza elawiski, zrobiłam papierowe ogłoszenie do wieszanaia, wkleiłam na wątku na dogo.Nie mam wiecej pomysłów :(

Wiecej wiesci o tymczasiku ann0106 bedzie na tymczaach bedzie na tymczasach
Ostatnio edytowano Wto lis 10, 2009 13:30 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Post » Wto lis 10, 2009 11:38 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Dzięki Mała :1luvu: Przeniosłam się z bieluszką bo tu poważniejsze sprawy są :wink: :D

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Wto lis 10, 2009 11:50 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Mała1 pisze:o Lidziu-super by było

Trzymam juz od jakiegos czasu kciuki za meza elawiski, zrobiłam papierowe ogłoszenie do wieszanaia, wkleiłam na wątku na dogo.Nie mam wiecej pomysłów :(

Ela pojechała już pewnie do szpitala, bo prawdopodobnie Jej TZ juz został przetransportowany na neurochirurgię.
Ale zdążyła jeszcze napisac, że nie odda Hektorka:((
Ale pomocy potrzebuje napewno

Lidka

Post » Wto lis 10, 2009 12:36 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Przed chwilą rozmawiałam z koleżanką w pracy. Mówiła, że w jej kamienicy pod schodami leży małe chore kocię. Ona za kotami nie przepada (ma prawo przecież) ale chciałaby mu pomóc i nie ma pojęcia co zrobić. Przypuszczam, że skoro jest małe to tych kotów tam musi być więcej. Czy ktoś działa w okolicach ulicy Różanej w Katowicach?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Wto lis 10, 2009 12:47 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Nie bardzo wiem gdzie to jest. A co koleżanka bylaby skłonna zrobic, jak pomóc?
Tak na szybko jakiś schronienie, chocby pudło, butla z goracą wodą. ciepłe jedzenie jesli potrafi jeśc. chocby kawalątek piersi czy serca pokrojone i zalane wrzątkiem. Albo lyżka serka bielucha z żółtkiem. To zależy jakie duże kocię i co mu jest. ALe najważniejsze jest ciepło i jedzenie.
Wielka zasługe by miała gdyby wzięła do domu. Takie małe naprawde nie są bardzo absorbujace, zwłaszcza chore. A domyślam sie, że nie ma zwierząt w domu i nikt sie nie zarazi. A w międzyczasie szukalibyśmy mu Domu tymczasowego. Bo ona byłaby TDT znaczy tymczasowy dom tymczasowy. Może sie uda maluchowi? poproś ją w naszym imieniu.

Lidka

Post » Wto lis 10, 2009 12:49 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

ja nie dam juz rady sie tymi kociakami zająć.
popros kolezanke, moze sprobuje malcowi pomoc

Mała1

Post » Wto lis 10, 2009 12:51 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Do domu nie weźmie za nic. Jest w ciąży i ma dziecko większe alergiczne chyba na wszystko na świecie, maja gehennę z tym dzieckiem. Koleżanka mówi, że jest w stanie zawieźć kocię do weta. Ale co potem? Moje domowe są nieszczepione :(
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Wto lis 10, 2009 12:54 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

babajago-nie mam pomysłu zupełnie, no.
Niech wet stwierdzi co mu jest, jesli naprawde jest bardzo chory to nawet przywiezienie do schroniska nie jest wyjsciem
pozarazac moze inne

Mała1

Post » Wto lis 10, 2009 12:56 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

Nawet nie myślałam o schronisku, macie kotów po kokardę przecież.
Obrazek

babajaga

Post » Wto lis 10, 2009 13:00 Re: S.K. NIEKOCHANE XII-szukamy transp. K-ce-Opole dla Staruszka

babajago, jesli nie mozesz zabrac kociaka
załóz mu watek, moze ktos pomoze
w tym naszym pewnie zginie w natłoku informacji.

Najlepiej jechac z kociakiem do weta i niech oceni na ile jest chore.
Bo chory kociak leazcy pod schodami nie brzmi ciekawie :roll: .
Na pewno nie mozna go tam zostawić.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

[poprzednia][następna]