Tymczasowe Niekochane III-czekają

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 22, 2009 11:56 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Ariel dostała Zylexis, w sobotę następny, dziś 7 dych do tyłu :? :? :?
Zrobię też badanie kału bo coś mi się widzi, że kupki są tak na zmianę, lepsze i gorsze i myślę że trzeba odrobaczyć- nie jestem pewna czy jej pasożyty nie osłabiają.
No i wykonałam telefon do ew. domku, chciałabym wydać kotkę na początku listopada (a potem chyba się zapłaczę :cry: :cry: :cry: :oops: :oops: ).
No i znowu podrapała drapak :) :) :) :) :ok: :ok:

Jak widać to dobry kot na szczury :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czytamy gazety dla Pań (stare co nam nam w pracy odstąpili:)
Obrazek

Ważę tylko 1,95 :1luvu: (o 30 dag więcej niż po zabraniu)
Obrazek

Obrazek

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Czw paź 22, 2009 12:04 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Mała1 pisze:sabinko-poczekamy jeszcze moze kilka dni z ogłaszniem małych-nie?

jasne, niech sobie jeszcze u mnie posiedzą i bardziej się usamodzielnią. są już coraz śmielsze i coraz bardziej rozrabiają :wink: . koopale w porządku, jedzą ładnie. pokazałabym je jeszcze wetowi, niech je zbada bo są chudziutkie. książeczki dobrze byłoby założyć, może też trzeba je odrobaczyć.
za to powrzucałam tu i ówdzie ogłoszenia Stefcia, u niego już widzę że wszystko ok i dobrze by było jakby miał już swój domek. on jest jednak zupełnie inny kiedy ma poczucie że jest jedynym kotem w domu. kiedy odizolowałam go z powodu biegunki - był spokojniejszy, rozluźniony , a kiedy jest między kotami - siedzi raczej z boku albo się gonią. może mieć wrażliwy przewód pokarmowy, dlatego trzeba u niego uważać z puszkami, bo suchego i tak nie tknie. najbardziej lubi surowe albo gotowane mięsko, wątróbkę, rybę - po tym nic mu się nie dzieje i ładnie przybiera na wadze. nadrobił już to co stracił przy ostatniej biegunce. :D

Mała1, gdzie można dostać tę karmę mięsną w kostkach,którą kupiłam od Was na akcji w SCC, moje koty za nią przepadają więc interesowałaby mnie większa ilość :wink:
Obrazek

sabina_7

Od: Wto wrz 01, 2009 12:23

Post » Czw paź 22, 2009 13:04 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Kostki możesz kupic u pana ze strony http://ecokarma.pl/produkty.php , dzwoni sie na numer ze strony.
Ja mam przecwiczone indyczo-wołowe i wołowe (kostka 25 dkg)
Pan na Śląsku bywa w środy. Pakowane jest to mięso w 10 kg paczki więc można się wymieszac, jeśli się nie ma dużego zamrażalnika. 10kg spokojnie wchodzi do takiej mniejszej szuflady. Warto się zorganizowac z odbiorem i jakoś w jednym miejscu umówic.
I jeszcze 10 kg wchodzi do takiej torby turystycznej termoizolacyjnej.
Reszty produktów jeszcze nie próbowałam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw paź 22, 2009 13:36 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Ja bym byłą bardzo chętna na takie mięseczko, jak bedziecie zamawiały to dajcie mi znać.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw paź 22, 2009 13:56 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Lidko, wielkie dzięki za info. ja miałam wołowe ale chętnie bym wypróbowała również wołowo-indycze i może też to z warzywami? karton spokojnie bym mogła wziąć. jeśli któraś z Was jeszcze byłaby chętna to proszę podać ile i którego mięska chciałaby zamówić, mogę tam zadzwonić i złożyć wspólne zamówienie na środę.
Obrazek

sabina_7

Post » Czw paź 22, 2009 13:58 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Lidka pisze:
Ja moje po kastracji tez tak będę odbierac

:ok: :ok: :ok:

Mała1 pisze:i napisz Boenko jak on chodzi juz?

Tak,Złomek sobie chodzi,coraz lepiej zresztą,jednak jest leniuszkiem i woli poleżeć.
Na wersalkę się wdrapuje.
Apetyt bardzo dobry,nadal cudnie mruczy,jednak dalej nie podchodzi sam do człowieka.
Hi,hi ostatnio pomyliłam Go z Aureliuszem,Oni są podobni wzrostem :wink: ,zresztą są chyba w tym samym wieku-z marca?
Ostatnio edytowano Czw paź 22, 2009 14:13 przez BOENA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw paź 22, 2009 14:07 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

sabina_7 pisze:Lidko, wielkie dzięki za info. ja miałam wołowe ale chętnie bym wypróbowała również wołowo-indycze i może też to z warzywami? karton spokojnie bym mogła wziąć. jeśli któraś z Was jeszcze byłaby chętna to proszę podać ile i którego mięska chciałaby zamówić, mogę tam zadzwonić i złożyć wspólne zamówienie na środę.

Na środę będziemy zamawiac chyba większa ilośc w takim razie. Mam juz z panem konszchty to ja zadzwonię i potem zobaczymy co się uda załatwic. Bo moze popodwozi. Tylko podajcie ewentualnie miasta gdzie musiałby jechac.

Moje mordeczki będe juz niedługo odbierac. Od rana brzuch mnie bloi jak przed egzaminem:((

Lidka

Post » Czw paź 22, 2009 14:42 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Super! :ok: zatem jeśli chodzi o mnie mogę odebrać z Katowic
prosiłabym, 20xwołowe, 10xwołowo-indycze, 10x Karma z kością dla psa i kota - z warzywami.

:ok: za mordeczki , pamiętam jak to było ... :roll:
Obrazek

sabina_7

Post » Czw paź 22, 2009 14:47 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

:ok: trzymam za Igorka.
Cieszę się, że Złomek zdrowieje :piwa: I panna Arielka też sobie radzi coraz lepiej
Oby tak dalej!!

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Czw paź 22, 2009 16:53 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Igorek juz w domu. Było bardzo ciężko i pan doktor się dziwił że przezył. Trzeba było podtrzymywać sztucznie oddech. mały bardzo pociety, słabiuchny. W łapce wenflon. Ale myslę, że bedzie dobrze. Dwa tygodnie musi siedzieć w klatce.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw paź 22, 2009 19:39 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

dobrze, że Igorek już po. Teraz rekonwalescencja :ok: Zrobił się nam mały szpitalik - potrzebne kciuki i ciepłe myśli

moony

Od: Sob mar 29, 2008 13:54

Post » Pt paź 23, 2009 8:22 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Wrrr... ale się zeźliłam od rana. Puszek mi zasikał łóżko :evil: Całą noc nie był w kuwecie, mimo, że jak wstałam, już dawno nie spał. Zanim poszłam pod prysznic, też się kuwetą nie interesował. Dopiero jak siedziałam w wannie zaczął się dobijać do drzwi. I nie mógł poczekać 5 minut :!: Poszedł do sypialni i się zesikał na środek łóżka... kołdra, śpiwór, prześcieradło, narzuta... wrrr... wszystko do prania. I wiedział skubany, że źle zrobił, bo się chował po kątach, a ja początkowo oczywiście nie wiedziałam czemu nie przyszedł do łazienki, skoro mu już otwarłam drzwi. Jak już ogarnęłam sytuację, posprzątałam (po co się spieszyć do pracy :roll: ) i mi trochę przeszło rozżalenie, chciałam go pogłaskać, bo już się znów kręcił koło mnie... a on mnie ugryzł :twisted: Aż mi się przykro zrobiło...

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Pt paź 23, 2009 9:18 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

no prosze, zachciało mu sie jak drzwi były zamkne\iete
tyle dobrze, ze to taki powód :wink:

Arielka jest przesliczna :D

Moony-a jak sie ma Lopezik
bo tak go ochrzciła bettysolo-ale jesli chcesz to mozesz zmienic imie, krótko go miał
dodaje go do tymczasów

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

:arrow: LOPEZ- 537 / 09
HEEELLLPPPP
kolejny młodziutki-około 5 mies kocurek ze złamana tylnia łapka
trzeba cos wymyslec dla niego
jakis rtg, tymczas
buuuuuuu
zabieg skrobnał nas 450 zł)

Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt paź 23, 2009 10:31 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Nov@ pisze:Wrrr... ale się zeźliłam od rana. Puszek mi zasikał łóżko :evil: Całą noc nie był w kuwecie, mimo, że jak wstałam, już dawno nie spał. Zanim poszłam pod prysznic, też się kuwetą nie interesował. Dopiero jak siedziałam w wannie zaczął się dobijać do drzwi. I nie mógł poczekać 5 minut :!: Poszedł do sypialni i się zesikał na środek łóżka... kołdra, śpiwór, prześcieradło, narzuta... wrrr... wszystko do prania. I wiedział skubany, że źle zrobił, bo się chował po kątach, a ja początkowo oczywiście nie wiedziałam czemu nie przyszedł do łazienki, skoro mu już otwarłam drzwi. Jak już ogarnęłam sytuację, posprzątałam (po co się spieszyć do pracy :roll: ) i mi trochę przeszło rozżalenie, chciałam go pogłaskać, bo już się znów kręcił koło mnie... a on mnie ugryzł :twisted: Aż mi się przykro zrobiło...

Spoko, ja dzisiaj poranek rozpoczęłam od hmm... grzebania w kuwecie w celu znalezienia kupki z której mogłabym pobrać próbkę do analizy :piwa: :mrgreen:
Niestety Arielka jest wstydliwa :oops: i załatwia się głównie jak mnie nie ma albo jak śpię więc inaczej się nie dało.
Wzięłam fakturę na fundację za dotychczasowe leczenie i dopiero teraz się zorientowałam, że pisze na niej ,,Leczenie psa Arielki''. Mam nadzieję, że to nie będzie problem przy rozliczeniu?
:? :evil: :evil: :evil:

Pianka

Od: Pt maja 13, 2005 21:42

Post » Pt paź 23, 2009 10:41 Re: Tymczasowe Niekochane III-czekają na domy

Gdyby ktoś chciał dziś mięso to pan będzie na Śląsku i może podrzucic. Tylko trzeba zadzwonic.

Lidka

[poprzednia][następna]