Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tak wiesci u nas smutne....Wczoraj doznałam jakiegos olśnienia. Wybiegła grupka Stokrotki czyli dwie jej czarne siostrzyczki, Oluś i Marcelek i szary kotek. Myślałam że to Stokrotka tak z nimi biegnie radosnie. Tak sie ucieszyłam......Kiciuś biegł tak jak zwykle ona. Radośnie w moim kierunku z ogonkiem w górze. Patrzę a to przecież Juniorek....I tak mi sie smutno okropnie zrobiło. Swoja droga dobrze że Juniorek jest bo dobrych kilka dni go nie widzialam na oczy. Podobnie Arniego.Ale są całe i zdrowe. Tak mi zal tej Stokrotki. To była taka Kochana wdzięczna koteczka.Megana pisze:Wyjeżdżałam, ale już wróciłam. Eh, smutne wieści - kolejne - ale może jednak jest światełko w tunelu dzięki Dorocie?
Kochana, każda pomoc bardzo potrzebna, naprawdę bardzo, a Ty jesteś tam na miejscu, w przeciwieństwie do nas.
Składować to można gdzieś u mnie i robic tego na bieżąco i zawozić. Mogę Ci sama pokazać jak robić. Sama też robię. Mąż będzie dopiero za dwa tygodnie. Prześlę Ci numer konta za chwilkę. Niestety ja na spotkania Dziewczyn nie chodzę z braku czasu. Karmię kociaki codziennie do godziny 22.00.DorotaEm pisze:A w temacie budek, to mogę podjechać po materiały, tyko z magazynowaniem u mnie ciężko, bo metraż mam skąpy. :/ Dobrze by było, gdyby Twój Mąż pokazał mi, jak taką budkę się robi, to byśmy w domu produkowali, a potem z Tobą tylko podrzucali na miejsce...
To swietny pomysł. Zatem trzymam kciuki.Mogę zaproponować Aiszę i Rekinka. Bardzo dawno kociaki są bez Wsparcia Wirtualnego. Zdjęcia są na 1 stronie.DorotaEm pisze:Namówiłam koleżankę z pracy, która też dołoży 20 zł miesięcznie.Myślę, że możemy wirtualnie adoptować dwa dowolnie wskazane przez Ciebie koty, najlepiej takie, które mają najmniej szansy na inne adopcje.
Przygotuję projekt plakatu informującego o kocich potrzebach, a także zrobię spis szkół, do których podjadę w pierwszej kolejności. Myślę, że trzeba by nawiązać współpracę z kołami Ligi Ochrony Przyrody i zrobić coś takiego, jak zbiórka cykliczna. Fajnie by było teraz, to myślę, że w listopadzie byłaby pierwsza partia karmy, a następną za jakieś cztery miesiące. Ilość szkół jest taka, że może się uda w następnych zrobić zbiórkę w grudniu i na wiosnę, następnych w styczniu i w maju i tak dalej... Fajnie by było nawiązać stałą współpracę ze szkołami. Może nie byłyby to duże ilości, ale zawsze systematycznie coś...
To bardzo proszę o numer konta, żeby już można było pieniądze posłać. Ewentualnie mogę je fizycznie przywieźć na spotkanie w piątek, czy tam w sobotę...
Idę namawiać następne osoby
Świetnie DorotaEm. Cieszę się że JESTEŚDorotaEm pisze:Kasa poszła.Idę indoktrynować pozostałych pracowników biura. Nie może być tak, że im w tyłki ciepło, a tu koty głodują.
danunka pisze:agiis-s pisze:tak czytam i przypomniało mi się:
w centrum Piast ( tam gdzie Media Markt) dzisiaj od 10.00 przy sklepie zoo jest wystawa kotów rasowych (taka samozwańcza) - wstęp- paczka karmy dla kotów ze stoczni. Wiec jak się chce to można ...
nie wystawa a pokaz kotów rasowych i domowych Stowarzyszenia Miłośników Kotów Cat Club Pomerania Szczecin
Hasłem przewodnim było "Pomóż kotom stoczniowym"![]()
Zbiórka karmy przeszła nasze najśmielsze oczekiwania![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: CharlesWhips, Majestic-12 [Bot], puszatek, Tundra i 48 gości